Kızlar benim neyim var ?

wersaff

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2014
567
97
34
Kızlar lütfen yarımcı olum .İlk tüp bebek denemesinde ki doktor yazıyı yazmıştı 1 yıl önce .Tüp bebek tuttu ama düşük ile sonuçlandı .Sonra bir yıldan sonra başka doktora gittim çikolata kistim olduğunu söyledi amh testi istendi benden .Çikolata kistinin nerede olduğunu söylemedi ama .Bana anlayan yaza bilir mi ? Nerede bu kistler normal yollar ile çocuğum olmaz mı ? Belki düştüğü o yüzden yaşadım .Lütfen biri ayrıntılı açıklar mı

A1F8DDEE-F87C-4615-9A03-1AE0B07188C0.jpeg
EAAE8A86-7D7A-48B4-A473-74A3FD211405.jpeg

One bicim doktormus ya size ultrason cekip elinize koyup evemi gönderdi neyin nerde oldugunu sorunun olup olmadigin aciklamasini yapmadimi?eyer bir bebek sahibi olmak istiyorsaniz ilk önce guveneceginiz ve bu iste uzman olan bir doktor bulunuz.

Hayır aslında çok iyi doktor .Dedi ki bana 2 tane çikolata kistin var ama nerede olduğunu ben sormayı unuttum .Amh testi istedi bendem eğer düşük çıkar ise bu test seni tüp bebeğe yollayacağım dedi ..Anlamadım ..Buradaki arkadaşlar belki sonuçları yorumlaya bilirler

Bildiğim kadarıyla çikolata kisti oldugu zaman cocuk olması biraz zor oluyor. Kistlerınızın boyutunu yazmıs vermıs size galiba.. Yani bence farklı bi doktora daha gidip detaylı bilgi alın..

Hayır aslında çok iyi doktor .Dedi ki bana 2 tane çikolata kistin var ama nerede olduğunu ben sormayı unuttum .Amh testi istedi bendem eğer düşük çıkar ise bu test seni tüp bebeğe yollayacağım dedi ..Anlamadım ..Buradaki arkadaşlar belki sonuçları yorumlaya bilirler
Bebek konusunda bende birkac doktor sorunu yasadigim icin bu konuda hasasim bende uc senedir o kadar tahliler yapilmasina ramen hamilelik olusmadi malesef en son gitigim doktor miyom sorunu oldugunu gebelige engel oldugunu ögrendim ama üc yil cektigim stresi bir ben bir Allah bilir.Allah kimsenin kucagini bos birakmasin.

Diğer doktor da 3.5 santim kist dedi sanki o zaman ki büyük değilmiş bir yılda bu kadar büyür mü

Çikolata kistleri nin nerede olduğu önemli evet zaten dr nuz amh testi istemiş kistler rezervinizi etkilemiş mi diye .

Her iki tarafta da var hem sağ da hem solda yazmış çünkü.

Test sonuçlarını alınca detaylı konuşun dr unuz la.

Ne zamandır deniyorsunuz yaşınız kaç vs bunlar önemli .

Bazı kişilerde kistlere rağmen hamilelik ve doğum gerçekleşebiliyor ama bazılarında olmuyor bu değişken bir durum.

Size tavsiyem eşiniz de bir sperm testi yaptırsın öncelikle . Sonuçlarınız da çıksın tekrar bir görüşün.

Çikolata kistleri nin nerede olduğu önemli evet zaten dr nuz amh testi istemiş kistler rezervinizi etkilemiş mi diye .

Her iki tarafta da var hem sağ da hem solda yazmış çünkü.

Test sonuçlarını alınca detaylı konuşun dr unuz la.

Ne zamandır deniyorsunuz yaşınız kaç vs bunlar önemli .

Bazı kişilerde kistlere rağmen hamilelik ve doğum gerçekleşebiliyor ama bazılarında olmuyor bu değişken bir durum.

Size tavsiyem eşiniz de bir sperm testi yaptırsın öncelikle . Sonuçlarınız da çıksın tekrar bir görüşün.
Çok teşekkür ettim .Yaşım 28 eşimde sperm sayısı azlığı vardı ama düzelme olmuş doktor normal yollar ile deneğin demiş.Bizde iki ay denedik 3. Ay maalesef böyle oldu .Yani ultrason sonucundan anlıyor Muş’un yan taraflarda yazı var da .Bir de yoğun iltihapın var dedi fitil ve hap kullandım .Adet oldum ve bitti akıntım ve sol kaşığım ağrıyor .Acaba bu kistler çok mu büyük yumurtama zarar mı veriyor .

Çok teşekkür ettim .Yaşım 28 eşimde sperm sayısı azlığı vardı ama düzelme olmuş doktor normal yollar ile deneğin demiş.Bizde iki ay denedik 3. Ay maalesef böyle oldu .Yani ultrason sonucundan anlıyor Muş’un yan taraflarda yazı var da .Bir de yoğun iltihapın var dedi fitil ve hap kullandım .Adet oldum ve bitti akıntım ve sol kaşığım ağrıyor .Acaba bu kistler çok mu büyük yumurtama zarar mı veriyor .

Yanda ki uzun açıklama çikolata kisti nin boyutu ve tıpta ki adı . Dr un yazdığıni söylüyorum.

Yani 3 aydır deniyorsunuz erken mis o zaman .

Amaaa siz bütün test ve tahlillerinizı yaptırın muayenizi olun ve dr tavsiyesine uyun . Amh sonucunuz da önemli gerçi amh ile yumurta gelişiminin de uyumlu olması önemli . Bir çok teferruat ı var anlayacağın .

Bazı durumlarda direk tedavi de gerekebilir bazen beklemek de gerekebilir buradan böyle birşey diyemeyiz .

Herhangi bir kadın doğumcu yerine infertilite de uzman bir dr a görünmekte fayda var çift olarak değerlendirilmeniz gerekir .

Sperm azlığı da önemli normal yollardan hamile kalabilmek için .

Acaba tüplerin de mi iltihap var .

Siz en iyisi bu soruları not alın ve dr unuz la detaylı konuşun . Bunlar ciddi hassas konular yanlış yönlendirmek istemem .

Kistler ağrı yapabilir bazıları şiddetli ağrıdan şikayet ediyor hatta . Her bünye de farklı durumlar oluyor. Dediğim gibi kistlerin bulunduğu yer önemli ama yumurtalara zarar verdiği aşikar.

Kızlar lütfen yarımcı olum .İlk tüp bebek denemesinde ki doktor yazıyı yazmıştı 1 yıl önce .Tüp bebek tuttu ama düşük ile sonuçlandı .Sonra bir yıldan sonra başka doktora gittim çikolata kistim olduğunu söyledi amh testi istendi benden .Çikolata kistinin nerede olduğunu söylemedi ama .Bana anlayan yaza bilir mi ? Nerede bu kistler normal yollar ile çocuğum olmaz mı ? Belki düştüğü o yüzden yaşadım .Lütfen biri ayrıntılı açıklar mı

Eki Görüntüle 2159034 Eki Görüntüle 2159035

Sol altta yazanlar sanirim kistin boyutu ama cikolata kisti ile dusk yasanmaz bildigim kadariyla olmasa da dusuk yasanabilir. Ayrica cikolata kistiyle hamile kalinir ben oyle hamile kaldim. Cok sukur saglikli bir hamileligim var. Bence baska bir doktora daha gorunun derim ben

Yanda ki uzun açıklama çikolata kisti nin boyutu ve tıpta ki adı . Dr un yazdığıni söylüyorum.

Yani 3 aydır deniyorsunuz erken mis o zaman .

Amaaa siz bütün test ve tahlillerinizı yaptırın muayenizi olun ve dr tavsiyesine uyun . Amh sonucunuz da önemli gerçi amh ile yumurta gelişiminin de uyumlu olması önemli . Bir çok teferruat ı var anlayacağın .

Bazı durumlarda direk tedavi de gerekebilir bazen beklemek de gerekebilir buradan böyle birşey diyemeyiz .

Herhangi bir kadın doğumcu yerine infertilite de uzman bir dr a görünmekte fayda var çift olarak değerlendirilmeniz gerekir .

Sperm azlığı da önemli normal yollardan hamile kalabilmek için .

Acaba tüplerin de mi iltihap var .

Siz en iyisi bu soruları not alın ve dr unuz la detaylı konuşun . Bunlar ciddi hassas konular yanlış yönlendirmek istemem .

Kistler ağrı yapabilir bazıları şiddetli ağrıdan şikayet ediyor hatta . Her bünye de farklı durumlar oluyor. Dediğim gibi kistlerin bulunduğu yer önemli ama yumurtalara zarar verdiği aşikar.
Çok teşekkür ederim .2014 te rahim filmi çektim temiz .2016 da eşimde sperm sayı ve hareketsizliği olduğu için tüp bebek denedik Tuttu düştü .Sonra aradan bir sene geçti bende eşime dedim bir test ver diye oda sperm testi verdi .8 milyon spermden 35 milyona çıkmış %60 hareketlilik varmış .Yani bunları tüp bebekten bir sene sonra verdik .Doktor da demiş normal yolla deneyin sperm sayıları değişe biliyormuş variliysek olmasına rağmen iyi demiş sonuçların
5 hastane ye gittim .İlk önce 1 ay süren kana a şikayeti ile gittim .İlk doktor normal kist dedi ve Doğum kont hapı verdi bana .(21 gün boyunca kullandım ama fena ağrı yapmıştı ,eşimde söyledi bu doktoru bırak sadece üstten baktı ve açıklama yapmadı ,ultrason kağıdını da vermedi bana )
2. Doktor devlet hastanesi bana kist göremediğini söyledi
3. Doktor Prof gittim bu defa özel muayene sadece baktı ve rahimden parça ,smear testi istedi benden ca 125 vs testleride vardı kistten bahsetmedi ..Sadece dediği şey sonuçları görmeden birşey diyemem .Smear testi temiz çıktı ,rahimden parçayı bu ay sonu vereceğim
_ Bu defa kanamam bitti akıntı ve sol kaşık ağrım başlıyıınca özele gittim bu arada yani 4. Doktora
4 doktor ile görüştüm bana dediği ; yoğun intihap var buna karşı (fitil ve augementy diye ilaç verdi) İki tane çikolata kistin var .Rahim ağzında da yara var .Boyutları vs ameliyat demedi .Amh kötü çıkar ise direk tüp dedi .Sonra sol kaşığıma getirdi ultrasonu buran mı acıyor evet değince tamam dedi .Acaba kistin yumurtaya zarar verdiğini mi düşündü anlamadım .İlk doktorum çok uzak olduğu için gidemedim
Yanına . Yani diğer siyah ultrasonda kaç santim nerede birşey demedi

X