Yanda ki uzun açıklama çikolata kisti nin boyutu ve tıpta ki adı . Dr un yazdığıni söylüyorum.
Yani 3 aydır deniyorsunuz erken mis o zaman .
Amaaa siz bütün test ve tahlillerinizı yaptırın muayenizi olun ve dr tavsiyesine uyun . Amh sonucunuz da önemli gerçi amh ile yumurta gelişiminin de uyumlu olması önemli . Bir çok teferruat ı var anlayacağın .
Bazı durumlarda direk tedavi de gerekebilir bazen beklemek de gerekebilir buradan böyle birşey diyemeyiz .
Herhangi bir kadın doğumcu yerine infertilite de uzman bir dr a görünmekte fayda var çift olarak değerlendirilmeniz gerekir .
Sperm azlığı da önemli normal yollardan hamile kalabilmek için .
Acaba tüplerin de mi iltihap var .
Siz en iyisi bu soruları not alın ve dr unuz la detaylı konuşun . Bunlar ciddi hassas konular yanlış yönlendirmek istemem .
Kistler ağrı yapabilir bazıları şiddetli ağrıdan şikayet ediyor hatta . Her bünye de farklı durumlar oluyor. Dediğim gibi kistlerin bulunduğu yer önemli ama yumurtalara zarar verdiği aşikar.
Çok teşekkür ederim .2014 te rahim filmi çektim temiz .2016 da eşimde sperm sayı ve hareketsizliği olduğu için tüp bebek denedik Tuttu düştü .Sonra aradan bir sene geçti bende eşime dedim bir test ver diye oda sperm testi verdi .8 milyon spermden 35 milyona çıkmış %60 hareketlilik varmış .Yani bunları tüp bebekten bir sene sonra verdik .Doktor da demiş normal yolla deneyin sperm sayıları değişe biliyormuş variliysek olmasına rağmen iyi demiş sonuçların
5 hastane ye gittim .İlk önce 1 ay süren kana a şikayeti ile gittim .İlk doktor normal kist dedi ve Doğum kont hapı verdi bana .(21 gün boyunca kullandım ama fena ağrı yapmıştı ,eşimde söyledi bu doktoru bırak sadece üstten baktı ve açıklama yapmadı ,ultrason kağıdını da vermedi bana )
2. Doktor devlet hastanesi bana kist göremediğini söyledi
3. Doktor Prof gittim bu defa özel muayene sadece baktı ve rahimden parça ,smear testi istedi benden ca 125 vs testleride vardı kistten bahsetmedi ..Sadece dediği şey sonuçları görmeden birşey diyemem .Smear testi temiz çıktı ,rahimden parçayı bu ay sonu vereceğim
_ Bu defa kanamam bitti akıntı ve sol kaşık ağrım başlıyıınca özele gittim bu arada yani 4. Doktora
4 doktor ile görüştüm bana dediği ; yoğun intihap var buna karşı (fitil ve augementy diye ilaç verdi) İki tane çikolata kistin var .Rahim ağzında da yara var .Boyutları vs ameliyat demedi .Amh kötü çıkar ise direk tüp dedi .Sonra sol kaşığıma getirdi ultrasonu buran mı acıyor evet değince tamam dedi .Acaba kistin yumurtaya zarar verdiğini mi düşündü anlamadım .İlk doktorum çok uzak olduğu için gidemedim
Yanına . Yani diğer siyah ultrasonda kaç santim nerede birşey demedi