kızlar ben yaşamak istemiyorum

evet çok yeni 3 hafta oldu. ama git gide düzelme var.İlk geceler yalnız kalamıyodum annemle yatıyodum aglama krizlerim falan vardı.Şimdi de var da daha az. Düzelecek inşallah

Bazen düşünmüyor değilim ben de. Kafama sıkıp kurtulsam şu mücadeleden diye.
Öyle zor geliyor bazen hayat, gelecek kapkaranlık geliyor gözüme.
O anda silkinip kendime geliyorum diyorum ki sen o kadar zayıf mısın ? Ölüp kaçmaktansa savaşmayı yeğliyorum, zor olan yaşamak ölmekte ne var ki ? Ölüyorsun bitiyor, zor olan kalıp savaşmak, sana kötülük edenlere hala ayakta olduğunu ispat etmek, vazgeçmemek, direnmek !

evet çok yeni 3 hafta oldu. ama git gide düzelme var.İlk geceler yalnız kalamıyodum annemle yatıyodum aglama krizlerim falan vardı.Şimdi de var da daha az. Düzelecek inşallah

kolay değil alışkanlıklar var hiçbir şey olmasa dahi.
zamanla çok daha iyi olur inşallah ve hatta oh be iyi ki kurtulmuşum dersiniz.
allah kalbinize serinlik versin.

Aslında acıları kıyaslamak değildi amacım. Bizden kötü durumda olan insanları hatırlatıp derdinize şükretmenizi, yüreğinizi soğutmanızı sağlamaktı. Farkında mısınız burda 11 sayfa boyunca birilerinim sizi teselli etmek, umutsuzluktan çekmek için söyleyeceği sözler oldu ve bazıları size de mantıklı geldi. Demek ki hissettiğiniz kadar vahim değil durum, demek ki telafi edilebilir bu acı, demek ki geçecek siz isterseniz. Ama bazı acılar var ki teselli edecek söz de bulamaz insan, telafi edecek başka bişey de. Emin olun çok daha güzel şeyler olacak hayatınızda ama bu deneyimi de yaşamanız gerekiyodu o güzel anları yaşamak için.

8 saniye adlı bi film izlemiştim, size de bu dönemde izlemenizi ısrarla tavsiye ediyorum. Orda esas kız yaşadığı birtakım acılardan ve intihar girişimlerinden sonra ayna karşısına geçip, kendisine şöyle diyordu: "BUNDAN SONRA SEN BANA EMANETSİN. SON NEFESİME KADAR SANA BEN BAKACAĞIM."

Biz kendimize emanetiz, kendimize bakmakla mükellefiz. Güven kırıklığı, aldanma, sonrasında toparlanma kolay olur mu hiç. Hepimiz benzer yerlerden yara almıyo muyuz hayatta. Ama kaçımız bi başkasının kirli ruhu uğruna kendimizi cezalandırıyoruz ki, bunu neden yapmalıyız ya da?

Hayatımı adadığım bi sevgiden eli boş ve aldanmış döndüğüm bi dönemde bir arkadaşım şöyle söylemişti. Trafik kazası yaptığını ve yeni aldığın arabanın hurdaya çıktığını düşün. Arabamı kaybettim diye bir ömür acı çekmesin ki, bana bişey olmadı canım sağ dersin, şükredersin, çalışıp kazanır daha iyisini almak istersin. Canınız sağ şükürler olsun. Böyle bi kazadan bikaç sıyrıkla ya da kim bilir ağır yarayla çıktınız diye farz edin. Ama geçecek ki iyileşeceksiniz. Yeniden o trafiğe çıkacak misler gibi de arabanızı kullanmaya devam edeceksiniz. Güzel günler sizinle olsun.

Teşekkür ederim çok güzel izah etmişsiniz.Dediğiniz filmi izlicem,bana bu dönemde katkı sağlayacak başka film önerileriniz de olursa onları da izlerim. Farkındalıgı seviyorum. İliklerimde hissetmek istiyorum bu fikri"benim bana emanet oldugumu" İnş bilincine varır ve ona göre yaşarım. Ben de güzel günler dilerim..

Hayallerin yıkıldı anlayabiliyorum.. Bunlar niye benim başıma geldi, böyle mi olacaktı diyorsun.. O acayip insanlardan çok kendi can kırıkların batar, acıtır bilirim..
Ama hayatın sonu değil.. Hiç birimiz için olmadı... Düştün, kalkacaksın ve ileriye bakıp yürüyeceksin..

Allaha havale et arkadaşım.. Kimse yaşattığını yaşamadan ölmez.. Bunlar iyi günleri, gülüyorlar, gülsünler...

Sen zaman gelip öyle bi güleceksin ki... Şimdi güçlü olma zamanı..

Bak çocuk da yok... Ya olsaydı da o insanlarla görüşmek zorunda olsan ne yapacaktın...

İyi tarafından bakmaya çalış olur mu? Allah seni korudu belki birinden, birilerinden...

Herşeye yeniden başla, kaldığın yerden...

Bugün, hemen...

bazılarına göre şanslı bile olabilirsin hiç birimizin garantisi yok kimse eşiyle ölene dek mutlu yaşayacak diye bir garanti veremez.yarın kime ne olacağı belli değil uzun yıllar evli kalıp boşandığını üstüne çocuklarının olduğunu ve gençliğinin gittiğini düşün içinde bulunduğun durumdan daha zor olmazmıydı.

ölmekte ne mi var???ooo senin iş bitmiş öteki taraf garanti bu taraf kalmış.öle değil kendini kandırma lütfen ölmek isteyene yol göstermiş gibi oluyorsun asıl iş o zaman başlıyor

Yapmayin etmeyin, ölmek istemek neyin nesi. Zaman herseyin ilaci. 10 yillik evliyim ve daha öncesinde nisan atmisligim var. Nasil yasarim Allahim nefes alamam onsuz diyip bir de üstüne annesini arayarak birsey yapin ne olur diyerek kendimi iyice rezil etmistim. Simdiki esimle mutluyuz huzurluyuz bir sorunumuz yok ama canimi versem versem sadece iki cocugum icin veririm. Kendinizi koyvermeyin, ayrilmak dünyanin sonu gibi geliyor ama degil. Babami ve dayimi 20 gün arayla kaybettik. Gecen sene de kapilardan sigmaz 1.90 boyundaki 30 yasindaki erkek kardesimi kaybettik. Hastaligi icin tam tedavi plani olusturuldu baslayacagi gün ani bir komplikasyonla ayrildi aramizdan. Yavrum iyilesince maçlara gitmeyi planlayip tuttugu takimin formasini siparis etmis o gün. Disarida bahcede atistiriyorduk o esnada. Diger kardesimin bagirip yardim istemesiyle farkettik. Size yemin ederim isirdigim lokmayi elimle cikardim agzimdan. Elli tane doktorun hastane görevlisinin müdahalesinin ardindan kaydi gitti elimizden. Annem mezarliga gidince kocasini, kardesini ve evladini ziyaret ediyor. Etmeye calisiyor desem daha dogru olur cünkü yigilip kaliyor yere. Allahim bana güc ver sabir metanet ver diye dua ediyor hep cünkü geride kalan diger cocuklari torunlari var.

Normalde hic belirtmek istemeyecegim bir konuyu yazdim, arkadaslarim bile cok detay bilmez ama ölmek istemek bu kadar kolay olmamali. Hem de elin oglu icin. Bir günde dügmeyi ac kapat gibi tabi olmaz. Hisleriniz duygulariniz zamanla törpülenecek. Hersey gecer gider zamanla.

Çok şükür halime yine de. Kızdıgım tek konu kendim zaten.Nasıl bu kadar kör olmuşum,onunla nasıl evlendigime bile şaşırıyorum. Aklımdaki karakterle alakası bile olmayan biriydi. Duygular yogun geldi sanırım ve her seyin daha guzel olacagına inandım,kendimi kandırdım. Oysa görmek isteseydim ufak da olsa ipuçları vardı mutsuz olacagımla ilgili. Ben paspas altı ettim. Büyütmedim. Demek ki yaşamam gerekiyomuş yani başka bi açıklaması yok. Boşanma süreci çok yıpratıcı olcak gibi geliyo bana.. Allah sabır versin düzeni bozulmuş insanlara,çok zor gerçekten tekrar ayaga kalkmak.Ne emekler veriliyo ne heveslerle adım atılıyo.Kul bilmiyo bunu ne yazık ki..

Haklısın çok şükür ki erken döndüm.. Sabretmeyi tercih edip psikolojim ve ruh saglıgımdan ve en önemlisi yıllarımdan olabilirdim ve üstüne bir de mutsuz bi nesile sebep olabilirdik..

çok duygulanarak okudum öncelikle başınız sağolsun.Allah kimseyi sevdikleriyle sınamasın.Ne kadar da söylesem anlayamam durumunuzu,yaşayan bilir. Ölüm kalanlara acı veriyo, ne kadar aklımdan geçtiği olsa da o bencilliği yapamıcagımı biliyorum.Allah da nasip etmesin o duruma düşsem bile,o korusun ben kendimi koruyamadıgımda. Ama bunu yapamıcak olmam aklımdan geçtiğini düşüncesini hafifletmiyo. Ruh saglıgı da vücut bütünlüğüne dahildir ve bazen hissettiklerin özellikle güven kaybı belki açık yaradan daha fazla acıtabilir. Bi kere güven kaybı yaşadıgında onu diger insanlara da genelleme egilimin artar. Ne kadar bunu ayırt etmeye çalışırsan çalış kendini boşlukta ve güvensiz hissedersin. Bu ruh halini anlatamam yani, hayatta hiç bi şeye tutunamıcagın düşünceleri sarsar bütün vücudunu. Enayi yerine koyulmuşsundur,iyi niyetinden beslenilmiştir,sömürülmüşsündür. Ve sen bunları yapan kişiye ilahi bi sevgiyle baglısındır. Araadaki tezat bi insanın hayattan elini ayagını çekmesine neden olabilecek kadar acıtabiliyo.Ya ben neler düşünüyodum neler yaptım diyosun ve gördüklerine bakıyosun. Hayat tek bi kişiden elbet degil illa ki belki yaşayacaklarım vardır ama RUHUN DA MİADININ DOLABİLECEGİNE İNANIYORUM çok sarsıldıgında. Bir daha aynı şeyleri yaşama korkusu tekrar birine güvenememe yani bunlar benim tüm hayatımı etkilicek türden şeyler. Oldu bitti değil hiç bi şey. Ruhum sarsıldı. Sadece 8 ayda.

Zor deme, ben bunun üstesinden gelirim de.. Neler yaşadın bi düşün, neler kaldı bugüne... Bu da geçecek merak etme..

Boşanma süreci evet biraz yıpratıcı olabilir.. Gerekmedikçe duruşmalara katılma, avukatın gitsin.. Başka şeylere odaklanırsan bu dönemi daha kolay atlatabilirsin...

Zor olan kısmını zaten yaşadım diye avutuyorum,sadece bu dava olayından da bi an önce sıyrılmak ve hafızamı sıfırlamak istiyorum.Ama uzun sürer diyolar 3 4 sene

Zor olan kısmını zaten yaşadım diye avutuyorum,sadece bu dava olayından da bi an önce sıyrılmak ve hafızamı sıfırlamak istiyorum.Ama uzun sürer diyolar 3 4 sene

Belli olmaz canım.. Çok kısa zamanda bitenlerde oluyor... Mesela benimki çekişmeli dava idi.. 3 sene rahat sürer diyordum... İlk davaya gelip anlaşmalı boşanmak istiyorum dedi ki daha önce anlaşmaya yanaşmıyordu ve tek celsede bitti.. Allah'tan hayırlısını iste..

Hayırlısı olsun elbette.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…