kızlar ben yaşamak istemiyorum

İki gün önce lise öğrencisi 14 ve 16 yaşlarında iki öğrencim dereden yapma bi gölde boğularak melek oldu. Ve cenazelerini oraya tesadüfen giden başka birileri saatler sonra buldu. Yapılan otopside çocuklardan birinin daha önce, diğerininse onu kurtarmaya çalışırken boğulduğu çocukların üzerindeki tırnak izlerinden tespit edildi.

Bu çocuklardan birisi annesini, birisi babasını yitirmişti zaten. Ve her ikisi de gariban ailelerin tertemiz çocuklarıydı. Babasız olanı ailenin son ve tek erkek evladıydı. Anasının tek dayanağı. Diğerini babası oğlunu inek bakmaya yollamış ama ölüm haberini almıştı. Çocukların ikisinin otopsisi birlikte yapıldı, selaları birlikte verildi, cenaze namazları birlikte kılındı. Annesi elinden çocuğun tişortünü düşürmüyor, kokluyor, kokluyor, kokluyor. Hangi birine ağlasın şaşırıyor insan. Sağı solu acı içinde.

Geride kalan acıyı tahmin edebiliyo musunuz? Bir annenin ya da babanın evlat acısıyla sınanmasına rağmen hayata tutunmak zorunda olmasının yükünü tahmin edebiliyo musunuz? Sizin sürdürmek istemediğiniz o hayata dair körpe yavruların hayallerini, umutlarını tahmin edebiliyo musunuz? Yaşamak bizim için bir hak değil ki zora düştüğümüzde haktan feragat edelim. Yaşamak bi sorumluluk. Başımıza gelen her acı, kayıp, ya da verilen her nimet bu sınavın ve sorumluluğun bi parçası. Bunu unuttuğunuz an boşluktayız.

Lütfen tedavi edilmeyi bekleyen dertler, teselli edilemeyi bekleyen baba ve anneler varken hayatın zorluklarından bahsedip insanların sizi ikna etmesi için ayırabildiğiniz her saniye için Yaradana teşekkür edin.

Son düzenleme:
Ha bi de oldurduğunda şükrettiğiniz gibi oldurmadığında da şükredin yahu. Belki o evlilik devam etse sizin de evladınız olacak ve siz de evladınızla imtihan edileceksiniz. Bu sizi çok daha fazla acıtacak belki. Allahın bi bildiği var ki böyle takdir etti. Buna inanın. Sizi sevdiğine koruduğuna inanın. Haklıysanız zaten bırakmaz sizin hakkınızı, adalet dünyada tecelli eder kalmaz öbür tarafa. Hayatınızın merkezine kendinizi alın, sağlığınızın, varlığınızın kıymetini bilin. Yaşamak isteyin. Umutla karanlığı yaran güneşe bakın, insan beynini, bedenini saran acılara rağmen kuşatan sabra sığının. Dua edin ve kendinizi çok sevin.

Pardon doktor hanim yada avukat mi demeliydim hitap şeklinize dikkat edin!

PersephoneH
5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu Madde 84

(1) Başkasını intihara azmettiren, teşvik eden, başkasının intihar kararını kuvvetlendiren ya da başkasının intiharına herhangi bir şekilde yardım eden kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) İntiharın gerçekleşmesi durumunda, kişi dört yıldan on yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(3) Başkalarını intihara alenen teşvik eden kişi, üç yıldan sekiz yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. (Mülga ikinci cümle: 29/6/2005 – 5377/10 md.)

(4) İşlediği fiilin anlam ve sonuçlarını algılama yeteneği gelişmemiş olan veya ortadan kaldırılan kişileri intihara sevk edenlerle cebir veya tehdit kullanmak suretiyle kişileri intihara mecbur edenler, kasten öldürme suçundan sorumlu tutulurlar.

tutunacagım hiç bi şey yok. bi heves kalmadı içimde. yaşamak için sebebim yok
tabi olmaz,sen hayatını bir erkeğe adarsan sonun bu normal,hayat erkek değil,hayat sensın arkadşaım sennnn,ne kadar anlam yüklüyorsun erkeklere,bak bizlerde ayrılıyoruz,tabıkı üzülüyoruz,ağlıyoruz,ama ölmek istemıyoruz,hayatımız devam edıyor,sen hangi erkeğe böle yapsan kaçar,kımseyı hayatın merkezi yapma,erkekler gıcık olur öle kadınlara,erkek can sımıdı değil,benım yatağımda yatıyordu ne demek,bizim yatağımız dmeıyorusn,ve belliki yatak işinide kendıne ulaşılmaz yaptın,masallar anlatmışın,adamda ona çokkkkk aşık olduğunu gördü,kaçtı tabi,sıkıldı,bunaldı,bencede çol sıkıcı,

bu teze göre sende birilerının canını yaktınki,sneınde canın yanıyor,ilahi adalet

o senin düşüncen katılamadım.karakter mevzusu böyle şeyler

bu teze göre sende birilerının canını yaktınki,sneınde canın yanıyor,ilahi adalet
Belki de bi şey diyemem. İnsan oglu hatalarıyla vadesini dolduran bi cins. Hangi hatanın neye bedel olacagını biz tayin edemiyoruz,ya da sırf sınanmak için sınanıyoruz. Her ne ise Allah'tan geliyo. Tökezleye tökezleye ayaga kalkabiliyoruz nihayetinde

Şükrediyorum zaten bittiğine. Kendimi sevemiyorum şu an için neye elimi atsam kurutan bi vebalı gibiyim. Hayatım ısrarla düzene girmiyo ve yoruldum. Hayat değerlidir belki de bilemiyorum şu sıralar hiç bi şeyi tayin edemiyorum.Ruhsal saglıgım iyi degil çöküntü içersindeyim.Lütfen başkalarının acılarıyla benim acılarımı karşılaştırmayınız.Herkese kendi yaşadığı zordur,bunu ayırt edin.Ben böyle bi şeyle sınanıyorum,başkası bi başkasıyla. Acımı yaşamakta özgürüm. Güven kırıklıkları ve aldatılmışlık insan ruhunda kolay duygular degildir. Allah kimseye yaşatmasın

herkes evlenecek ve o evliliği sürdürecek diye bi kural yok sizinki evet zor durumda kalmıssın ama herseye ragmen hayat devam ediyor yapacak bisey yok

herkes evlenecek ve o evliliği sürdürecek diye bi kural yok sizinki evet zor durumda kalmıssın ama herseye ragmen hayat devam ediyor yapacak bisey yok
Hayat kimine hızlı kimine çok yavaş akıyor. Hakkına girilmiş olanlar öyle titrek sessiz vaktin geçmesini beklerken hakka girmiş olanlar magrur ve yaptıgından emin şekilde hayatına devam ediyor

bak bence sen ölmek isteyecek bırı dğeilsin,son derece düzgün cevaplar verıyosun,lütfen bir yerden başla,düştün,kalkacaksın,bak ne güzel yazmışın,kalkabiliyoruz nıhayetınde diye,hadi kalk,gökyüzne bak,masmavi,denize bak,yeşilliklere,çay koy,simit al,peynır zeytin,hadi bizde geliyoruz çaya,

Çok güzel söylemişsin canım bunları yapmayı ben de istiyorum yapıyorum da bi şeylerden tat almaya çalışıyorum ama bi süre böyle idare ediyosun sonra bi an duraksayıp yolunda gitmeyen bi şey oldugunu sezinliyosun içinde tekrar başa dönüyosun.Bi süre ben böyle olucam onu anladım yani kurtuluş yok. Ama bu okuduklarım bana manevi anlamda çok iyi geliyo,bunlardan güç alıyorum. İyi ki varsınız. Hiç tanımasam bile hikayeme ortak olup empati kurup yardımcı oluyosunuz. Sizin de zor zamanınızda böyle yanınızda bulunanlar olacaktır

Özgür iradeyle ilgili olanlarida arastirin sayın klavye silahşörleri!

ben öle yapıyorum,hepımızın başına geliyor,ama erkek konusunda bu kadar olmaya ben çok kızıyorum,üzül,ağla,anlat,gül,ye,iç,gez

muhakkak üzülüyorsunuzdur, muhakkak zordur.
şöyle düşünün o adam sayesinde doğmadınız ki, o'nun yokluğunda ölesiniz.
henüz yeni sanırım sıkıntınız, biraz sabredin gerekirse psikolojik destek alın ve geçeceğine inanın.
geçmeyecek derseniz cidden geçmeyecek çünkü.

ben öle yapıyorum,hepımızın başına geliyor,ama erkek konusunda bu kadar olmaya ben çok kızıyorum,üzül,ağla,anlat,gül,ye,iç,gez
erkekten dolayı değil canım ya düzenim bozuldu ailem üzüldü dost düşman herkes bi yorum yapmaya başladı bi de evlilik başarısızlıgı duygusu eklendi. bir sürü borca derde girildi.Hayatım temelinden sarsıldı açıkçası,her şeyimi etkiledi bu durum.Yoksa erkek diye değil üzüntüm.Yanlış kişi üzerine hayal kurmuş olmam,yalanlarına inanmış olmam.Daha çok kendime kızıyorum aslında.Enayi gibi hissettirdiler bana kendimi.Ben feminist bile sayılırım ama bu durumlara beni de düşürdüler sagolsunlar pislikler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…