• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar ben napıcam nolur yardım edin

BenAyKizim

anneyim ben!!!!
Kayıtlı Üye
6 Mart 2008
1.447
184
698
selam
benim üç aylık kızım var.çok şükür sağlıklı.sadece sütümle besleniyor.ek hiçbirşey vermiyorum.sütüm de bol maşallah.buraya kadar herşey iyi hoş da asıl mesele benim memişler.doğumdan sonraki bir ay herşey normaldi ama sonra sağ göğsüm soldakinden daha fazla dolmaya başladı.kesinlikle eminim ki iki göğsümü de dengeli verdim.dr um yapısal olarak sağ göğsünün kanalları daha açık olabilir dedi.
şimdi,sol göğsüm o kadar büyük ki;öbürünün iki katı.belki daha da büyük.bütün sütüm sağda birikiyor.soldakine sadece çerezlilk doluyo valla.sağ göğsüm o kadar doluyor ki süt kanallarını sayabiliyorum.çok fena da sızlıyor acıyor.kızım da çok dolu olunca almıyor ağlıyor ve boş olanı istiyor.bende mecburen ötekinin fazlasını pompayla sağıyorum.ne kadar çıktığını anlatamam nazar değmesin diye ama dondurucuda bayağı bir yer kaplamaya başladılar.
bazı konularda duydum böyle olanların emzirme dönemi bittikten sonra bir göğsü küçük bir göğsü büyük kalıyormuş.eğer bu durum kalıcı olursa sokağa çıkamam yaa.zaten şimdiden çok komik duruyorlar.:bbo:
çok uzun oldu ama napim..böyle bir durumla karşılaşan,duyan,gören ,bilen varsa nolur yardım edin.....sıcak su masaj pompa hepsi denendi...boşuna söylemeyin....yardıııııııımm:1no2:
 
benim de ilk zamanlarsol göğsümde süt daha fazlaydı ve daa şiş duruyordu.1-2 hafta içinde düzeldi.doktorun dediği doğrudur,kanallarla ilgili olabilir.
 
benim hala sağda süt daha fazla ama 4-5 saat emmezse farklı duruyor onun dışında eskisi gibi aşırı fark yok zamanla normalleşiyor üzülme
 
benimde sol daha büyük sağ ufaktı senin anlattığın sorunu bende yaşadım tabi şimdi bebeğim büyüdüğü için öyle süt acıtacak kadar birikmiyor artık ama ancak şuan büyüklükleri neredeyse aynı geçecek kalmıyor öyle bebeğini emzirmenin keyfini çıkar...
 
bebeğimi doyuruyorum fazlasıyla o yüzden içim rahat ama çok komik görünüyorum.eşim de güldü az önce halime.moral de verdi ama ben kendimi bi tuhaf hissediyorum.inşallah geçer yerimseniben
 
canım benimde bir göğsüm diğerinin 2 katı.inşallah öyle kalmaz.bende çok merak ediyorum acaba eski hallerine dönerlermi?
 
hangı göğsunb daha buyuk ve sıs duruyorsa oncelıklı onu emzır ehr zaman

canım zaten küçük olan göğsümle doymadığı için büyüğünü daha çok vermeye çalışıyorum.onu da önce sağıp biraz boşaltıp öyle veriyorum.yoksa ağzında burnundan taşıyor.tüm süt orada birikince şelale gibi oluyor.Allah başka dert vermesin ne diyeyim..:çok üzgünüm:
 
merak etme gecer ileride. bene dogum yaptıgımda sag mememı verdım
ılk once. solu veremedım meme ucum yok dıye. hastaneden cıktık eve
geldık ben yıne sagı vermeye dvm ettım ama sol sıstıkce sıstı. agrı yapmaya
basladı. sagolsunlar annem ve kayınvalıdemın yardımıyla meme ucumu tutp
zar zor verdık ogluma. meme ucu olmadıgı ıcın tutamadı cunku. 1 hafta boyunca
gunde 1 defa sag gerı kalanıda sol gogusumu emzırdım hep. ne yap ne et sol
gogusunu vermeye calıs. agrı yapar.bu sekılde yaparsan orantılanır cnm. eskı
seklını alır merak etme.
bırde bısey sormak ıstıyorum. sutunu sagan anneler goguslerınız arasında
sagmada fark oluyo mu .mesela benım ıkı gogusumdede sut var ama sag cok
guzel sagılıyo. soldakı meme saga gore daha az sut verıyo. bende boyle olunca
solu daha cok emzırıorum. esıt olsun dıyeç bu durumda olan varmı??
 
Arkadaşım bende de aynı problem olmuştu..Nasıl bir acı ve sızlama çok iyi biliyorum:teselli:
Bebişin her ikisinden de eşit oranda emmesi gerekiyor buna dikkat etmeli;bir sağdan bir soldan yani :ecrin_bebek::emir_bebek: kaydirigubbakcemile3
Ilık suyla masaj sıcak su kompresi demeyin demişsin o yüzden geçiyorum bunları..sengözlerimebaksanab
Biz doktora gitmiştik artık dayanamaz olmuştüm çünkü;bana dediği ilk şey temiz bir bezi güzelce ütüleyip ısıtıp göğse kompres yap..Eğer bu da fayda etmiyorsa pompayla boşalt sütünü..İçerde kalmamalı müthiş rahatsızlık verir..
Beni o da durdurmamıştı fayda etmedi mastit olabilir diye düşündük.
Fizioterapi ile kolayca tedavi edildi rahatladım ohhh be dünya varmış dedim:roflol:

Konuyla ilgili bilgiyi alttaki mesajda bulabilirsiniz..
 
Meme İltihabı-Mastit
Meme iltihabı nedir?


Tıkanmış süt kanallarının yada mikroorganizmaların neden olduğu bir hastalıktır. Belki de anneler için en rahatsız edici durumdur meme iltihabı. Ateş, halsizlik, yorgunluk, memede ağrı ve kızarıklık gibi belirtileri vardır.
Meme iltihabının nedenleri nelerdir?
Mastit bebeğini emziren-emzirmeyen her 20 anneden birinde görülür. Enfeksiyon, genellikle meme başında bulunan çatlaklardan süt kanallarına doğru yayılır. Emzirmeyen annelerde göğüslerin şişmesi de mastite yol açabilir. Diğer nedenler arasında, emzirme yoluyla göğüslerin yeterince boşaltılamaması hastalıklara karşı azalan direnç sayılabilir. Nitekim yeni doğum yapmış annelerin çoğu aşırı bir yorgunluk ve stres altındadırlar ve yeterince beslenememektedirler.
Meme başlarının hassaslığı nedeniyle ilk doğum yapan annelerde mastit biraz daha sık görülür, ne var ki bu ikinci, üçüncü doğumlardan sonra görülmeyeceği anlamına gelmez.
Mastitin en sık görüldüğü dönem, doğumdan sonra 10-28. günler arasıdır.
Mastit olup olmadığınızı nasıl anlarsınız?
Genellikle soğuk algınlığı geçiriyor gibi hissedersiniz. Belirtiler arasında, bir yada iki göğüste kızarıklık, sertlik, sıcaklık, ağrı, ve enfeksiyon olan süt kanallarında şişlik sayılabilir. Ateş ve halsizlik, durumun daha ciddi olduğunu düşündürür.
Mastit, birden fazla sayıda olabilen bir durumdur, ama aynı anda iki göğüste birden gelişmez.


Bu durumda ne yapılmalı?


Hemen doktorunuzla görüşün. Muhtemelen antibiyotik tedavisine başlanacaktır. Bu durumda emziriyorsanız, kullandığınız ilaçların bebeğe zarar vermeyeceğini özellikle açıklığa kavuşturun. Antibiyotik etkisi başlar başlamaz, belirgin bir rahatlama hissedeceksiniz.


Mastit sırasında bebeğimi emzirebilir miyim?


Evet. Mastit sırasında emzirmek, çok acı verir. Ancak, gerek biran önce iyileşmek, gerekse süt kanallarınızın boşalarak yeni tıkanıklıklar olmaması ve sütünüzün kesilmemesi için emzirmeniz gerekir. Emzirmeden bir kaç dakika önce sıcak kompres, acı duymanızı bir ölçüde azaltır.
Eğer bebeğiniz emerek iltihaplı göğsünüzü tam boşaltamıyorsa, yada aşırı acı hissi nedeniyle emziremiyorsanız, göğsünüzü bir süt pompasıyla boşaltmanız gerekir. Sağdığınız sütü biberonla bebeğinize verebilirsiniz. Şunu hiç unutmayın, göğsünüzü boşaltmak için en iyi pompa, bizzat bebeğinizdir!
Hasta göğüsten emme sonucu bebeğim hastalanabilir mi?
Hayır! Zaten sizi hasta eden mikroplar, muhtemelen bebeğinizin ağzı yoluyla bulaşmıştır, ve kendi mikroplarının ona geri verilmesinin bir zararı yoktur.


Mastit kendiliğinden geçebilir mi?


Mastit kendi haline bırakılırsa ilerler, ve daha ciddi sonuçlar -komplikasyonlar- oluşur. En sık görüleni meme absesidir, yoğun antibiyotik tedavisi, belki de cerrahi yolla absenin boşaltılması gerekir. Bu durumda bebeğiniz sizi ememez.
Çoğu zaman olduğu gibi, mastit de erken teşhis edilirse, kolayca tedavisi olan bir durumdur.

 
Back