• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Kızlar bebişlerle bir gününüz nasıl geeçiyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

TRAKYALI

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2008
1.085
19
116
Şanlıurfa
Merhaba arkadaşlar , benim gibi ev hanımı olan arkadaşlar evde bebişleriyle neler yapıyor merak ediyorum benim kızım şu an 5 aylık ve tüm günüm kızım beslenmesiyle geçiyo desem yalan olmaz tabi bitaraftanda günlük rutin işleride yetiştirmeye çalışıyorum ve bi bakmışım akşam olmuş ve yorgunluktan geberiyorum. Ve en çok üzüldüğüm konu kızıma eğitici öğretici bişiler yapamamam. Acaba ben kızıma yeterli olabiliyormuyum.iyi besliyeyim üzerini temiz tutayım aman uykusu şaşmasın uyutayım ayy acaba altı battımı bezini değiştireyim derkeeeen çocuğumla oturup konuşamıyorum doğru düzgün,siz neler yapıyonuz yetişebiliyomusun herbişeye.

benimde günüm hep oğlumla geçiyor ama hep konusuyorum onunla altını değiştirirken emzirirken oyun oynarken bunun için ayrı zamana ihtiyacın yokki ayrıca onu ihmal etmemen zaten en güzeli ben herşeyimi onun uyku saatine göre ayarardıgım için çok şükür şimdilik pek sorun yasamıyorum ama dediğin gibi bende bi bakıyorum akşam ve bitmişim hergün daha zorlasıyor allah hepimize kolaylık versin

ben normalde çalışıyorm ama bebiş nedeniyle ev hanımı oldum 1 yıllığını bebişim 7.5 aylık günümüz nasıl geçiyo: katık gıdalara başladığımız için beslenme epey vakit alıyo tabi günlük yapılıyo çorbası yoğurdu falan, uyut altını değiştir üstünü değiştir falan ama biz oğlumla çok oynuyoruz tabi artık kendine has oyunları var bıdığımın sürekli bi cilveleşme halindeyiz çok mutlu şimdilik...o resimli kitaplardan daha alamadım alışveriş merkezine çıkamadım epeydir ama bu hafta alıp artık öğretmeye de başlayacağım oyunla birlikte...normalde düzenli ve temiz biriyimdir ama oğlumla oynamaktan işi mişi umursamıyorum şu anda ya Allahtan herkesten uzağım da kapımı çat diye kimse çalamıyo :))

bu günlerinizin kıymetini bilin büyüyüpte koşturmaya sinirlenip ağlama krizlerine girmeye başlayınca asıl yorgunluğu o zaman göreceksiniz:) bana da öyle derdi arkadaşlar da hı hıı derdim
ama herşeye rağmen bir gülüşüne can feda

bütün gün çok yoruluyorum... akşam eşim ve oğlum geldiğinde bitmiş oluyorum... babasına verip yemeğe koyuluyorum, bir yandan da babsına günlük şikayetlerimi anlatırken babasının kucağından bana tıpkı resmindeki gibi ağzını kocaman açarak bi gülücük veriyo ki.............. bitiyorum resmen alıp tekrar karnıma sokasım gelio desem yeridir.... A llah acılarını göstermesin evlat öyle başka bişey ki ne yapsa yapsın bi gülücükle bitio herşey......

Yeni iş başı yaptım. Yapana kadar çoğu zamanım kabus gibiydi ve hep bebeğimi beslemekle geçti. Yenidoğan koliğini Allah başka bebeklere vermesin. Tam doyuramıyordum sancılanıyordu, geçirene kadar salla, gezdir, hoplat derken 10 dk uyuyup tekrar besliyordum.... Son 3 haftadır iyiydik ama ben işe başladım. Bugünlerde sabah benden önce kalkıyor. Biraz yatakta emiyor sonra oynuyoruz, hazırlanıp babanneye yola çıkıyoruz. Süt iznimi sabahtan kullanıyorum bazen. Emzirip öyle çıkıyorum kayınvalidemden. Hatta sabah erken saatte uyutuyorum da. 1 saat uyuyor. Uyandığında vedalaşıp çıkıyorum. Bebişim 3 ay 1 hafta 1 günlük.

Yeni iş başı yaptım. Yapana kadar çoğu zamanım kabus gibiydi ve hep bebeğimi beslemekle geçti. Yenidoğan koliğini Allah başka bebeklere vermesin. Tam doyuramıyordum sancılanıyordu, geçirene kadar salla, gezdir, hoplat derken 10 dk uyuyup tekrar besliyordum.... Son 3 haftadır iyiydik ama ben işe başladım. Bugünlerde sabah benden önce kalkıyor. Biraz yatakta emiyor sonra oynuyoruz, hazırlanıp babanneye yola çıkıyoruz. Süt iznimi sabahtan kullanıyorum bazen. Emzirip öyle çıkıyorum kayınvalidemden. Hatta sabah erken saatte uyutuyorum da. 1 saat uyuyor. Uyandığında vedalaşıp çıkıyorum. Bebişim 3 ay 1 hafta 1 günlük. Akşamları da emziriyorum gazını çıkarıp eve yola çıkıyoruz. Baba evdeyse keyfimize göre birimiz bebekle birimiz mutfakta. Bebişim 8.30da akşam uykusuna yatıyor çoğu zaman. 18-18,30 arası uyutuyorum yine. Banyolarımızı da gün aşırı gece 9,30da uyandırıp da yaptırıyorum. 8,30da uyuyunca sabah 5 te uyanıp uyumuyor bir daha. Amaç uyku saatini değiştirmek. Yemeği eşim yapıyorsa biz oğlumla dans ediyoruz, sohbet ediyoruz, spor yapıyoruz, oyunlar oynuyoruz (nereni öptüm, ayacığın nerene değdi, oyuncağı salla (o sallayamıyor beraber tutuyoruz))

Back