kızlar bebişler uyursa emzirmek yada alt açmak için uyandırıyormusunuz

entelliye

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2008
1.401
0
doğum yapan arkadaşlar benim oğlum 25 günlük oldu bazen 5 saate yakın uyuyor bende uyandırıp emzşrşyorum yada altını değiştiriyorum pişmesin die aç kalır diede korkuyorum ama bı seferde uyandırınca uykusu bozuluyor çok ağlıyor huzursuzluk yapıyor bu durmda sizler napıosunuz

Kesınlıkle ılk zamanlar en azından ılk 1-2 ay kaldırıp emzırmelısınız yoksa sarılık oluyorlar

Benim kızım 18 günlük. Ben de hep emzirmek için uyandırıyordum kızımı.Artık acıkınca kendi uyanıp ağlamaya başladı. Ama yine de emzirdiğim saate bakıyorum ve eğer emeli 3 saat olmuşsa ve kendi uyanmamışsa uyandırıp emziriyorum.

Kızlar bebişleriniz çok minik daha, en fazla 3 saatte bir mutlaka kaldırıp emzirin.

derin derin uyurken değilde sağa sola ıkıldadığında uyandırıp doyurup temizlemek daha doğru.bizler bile uykumuzun en tatlı yerinde uyandırılsak sinirlenmezmiyiz.

küçükken emzirekn için kaldıralab,lir 5 -6 saat uynamssa ama sakın alt açmaya kalkma çiş yaptımı diye merek etme pişik olmaz o zaman uyanır ve huzursuzlanır ayrıca mereke etme o acıkınca emmek için kendi kalkar

canım ilk zamanlar bebeğini beslemelisin.2/3 saatte bir.
çişli ise bezi bencede değiştirme.ama mutlaka besle uyku arasında.

maşallah bebeğim 11 günlük oldu ve uykusuzluğumun 11. günündeyim:)) gece 1,5-2 saatte bir emzirmek için kalkıyorum ve uyandırıyorum. tam uyuyor bu seferde bakıyorum bezi kirlenmiş uyandırıyorum. çünkü doktorumuz ıslak bez altında uzun süre kalırsa böbreklerini üşütebilir demişti. kısaca bir emzir bir değiştir sabahı ediyoruz beraber.
kesinlikle emirmek için uyandırın derim. sonra sarılığı ilerliyor allah korusun.

Bugün sordum doktora. Dedim "şimdiye kadar sarılık riski var diye maks 3 saatte bir emziriyordum geceleri. Hala devam etmeli miyim" Sarılık riskimizin artık kalmadığını, gerek olmadığını söyledi. Başka bir yerden de gece - gündüz farkını anlaması için de gece kendi uyanmadığı takdirde uyandırılmaması gerektiğini okudum.

Karar: Artık kendi uyanmadıkça saat kurup emzirmeyeceğim. :)

benim kızım 30 günlük oldu
baştan beri sadece o uyanıp ağladığı zaman emziriyorum 1 kere gündüz ve 1 kere gece olmak uzere 5 saaat aralıksız uyuyor ve uyandıırmıyorum sarılıkta olmadı çok şükür o kendi düzenini kuruyo bende ona göre hareket ediyorum

hepiniz sağolun arkadaşlar fikirleriniz için 43 günlük oldu oğlum sarılık riski geçti artık uyandıkça emziriyorum kaka yapmadıkça altını açıp uyandırmıyorum zaten kendisi 3 saatten fazla çok nadir uyuyor

X