slm kızlar.ben 3 haftalık 1180 gr.ağırlığında bi bebek dünyaya getirdim.45 gün küvezde yatttı.çıktıktan snr hem iki gözünden rop ameliyatı hemde iki kasığından fıtık ameliyatı oldu.şimdi bir ameliyatı daha var ama o yaşını doldurduktan snr yapılacak.asıl sormak istediğim bebklerinizin nörolojik muaynesi yapıldımı??doktorum bana 2 ay önce yaptırmamı sölemişti ama özellerde çok pahalı sadece muyne 150-200 civarlarında.ben anadolu yakasında oturuyorum burdada sadece bildiğim kadarıyla göztepe ssk çocuk bölümünde yapılıyo ama onada randevu bulmak ne mümkün.iki aydır uğraşıyorum bitürlü bulamdım.şu an 6 aylık ama düzeltilmiş 4 aylık kilosu 7000 gr.boyu 62 cm.baş çevreside 40 cm.doktorum gelişiminin normal olduğunu söledi.tutma refleksi yeni yeni gelişti henüz tam olarak tutmayı beceremiyo.destekli oturabiliyo gülüyo takip yeteneği var ama henüz kendini döndüremiyo yürümeye dönmekten daha hevesli.asıl sorumsa şu; doktorum bu nörlojinin bebek için önemli olduğunu çünkü prematüre bebeklerin bir takım fizik tedavi hareketlerine ihtiyacının olduğunu buna yönlendiren kişininde nöroloji doktorlarının olduğunu söledi.ve bunu bana yeni sölediği için açıkcası bozuldum doktora.eğer bu hareketler gerçekten gerekliyse pahalıda olsa gerekirse özeline giderdim.ama bunu niye fizik tedavi doktoru deilde nöroloji doktorları yaptırıyo anlamadım.sizlerde bebklerinizin nörolojik muaynesini yaptırdınızmı.fizik tedavi hareketleri verdilermi bebeğinize.verdilerse nasıl hareketler bunlar ve gerçekten sizcede gereklimi.bebeğim geç kaldığım için gelişimini geridenmi takip edecek endişelenmeye başladım.bana fikir verirseniz çok sevinirim arkadaşlar...