Kızlar bebeğini mama ile büyütenler ya da şuanda mama kullananlar var mı ?

MaviKelebekkk1

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2023
43
3
6
25
1 aylık bebeğim var kızlar. Mama ile besliyorum malesef. Merak ettiğim 1 aylık bebek ne kadar mama içer? Benim bebeğim 135cc içiyor ve hala da aranıyor. Emzik veriyorum mama gelmiyor diye büyük ihtimalle 1 2 kez çekip ağlamaya başlıyor.

1 aylık bebek için 135 cc çok değil mi ? Doktora gittiğinizde sorun bence. Bana ayına göre çok geldi.

Ne yaptın yaa ne 135 i benim oğlum 75 günlük o bile 150 verdiğimde çok kusuyor diye 120 CC yapıp sık veriyorum o aranma aç aranması değildir gazdır size bağ kurmak istiyordur kesin normal değil bir aylık bebeğin o kadar mama içmesi

Benim küçük kızım sadece 15 gün anne sütü alabildi. Sütüm kesildi. Hep mama içmek zorunda kaldı.
Ayına göre fazla mama içiyor.

Ben iki kızımı mamayla büyüttüm fakat 10 yıl öncedi hatırlamıyorum
Her bebeğin mama alımı farklıdır arkadaşlar 3. Bebeğimde de 2. Aya kadar hem emzirme hem mama şeklinde gittim. Ve 1 aylik emzirme sonrasi100 CC mama içerdi . Tabi çok kilo alınca mamayı azalttım. Ama siz emziremiyorsunuz. Şöyle yapalim hem emme refleksini doyuralim hem karnını. Biberonu çok yavaş akışlı alın ve 10 dk da mamayı bitirmesine sağlayın. Yavaş yavas verin. Aslında mama kutularının arkasında ayına göre verilmesi gereken yazar. Fazlasını zaten çıkarıyor yada istemiyor. Kutunun arkasina uyardim. Kilo alımı iyiyse çok degilse 1000 Gr gecmediyse aynen devam edin.

Gaz olsa ağlamada olur emziğe saldırıyor resmen sonra 1 2 çekiyor ağlıyor ama mama içerken bunu yapmıyor.

Aç olduğunu kesin mama istediğini nasıl anlayacağımı bilemiyorum bende.

Çok içiyor bence. Onun midesi daha çok küçük. Benim kızım 1.5 yaşında bile değil daha 150 içiyor aksam yatarken. Hadi olsun 180.

Benim küçük kızım sadece 15 gün anne sütü alabildi. Sütüm kesildi. Hep mama içmek zorunda kaldı.
Ayına göre fazla mama içiyor.
Pırt pırt çıkarıyor gaz mama içerken de uyurken de. Aç olduğu için ağladığını ya da arandığını nasıl anlayacağımı anlayamıyorum ki bende eksik hissediyorum malesef.

3700 kilosu.sabahtan akşama kadar kusma olmuyor. Ama akşamları kusma oluyor. Doktor reflü gibi duruyor dedi ilaç kullanıyoruz ama hala akşamları hala kusuyor.
Reflü yatağı almismiydiniz yani benimki doğduğundan beri onda yatıyor öyle bir sıkıntımız olmadı çok şükür

Mama alımı biraz fazla. Biz 100-120 cc bazen 80 cc içerek gidiyorduk ayda 1200 gram aldığı için doktoru beslenmesini 3 saatte bir 90 cc bir 60 cc hazırlayarak ver dedi. Ben sağım yaparak süt veriyorum sütü de 80-100 cc veriyorum. Bazen hala aranıyor 30 cc daha mama hazırlıyorum. Mamayı suya katınca 40 a yakın cc oluyor işte (ağlayarak aranıyorsa biberonu çekince aç demek) aranması her zaman aç olduğu için değil canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…