Arkadaşlar lütfen gaz probleniyle ilgili bildiğiniz ne kadar çözüm varsa yazın yoksa çıldırıcam ne yapsak olmuyo sürekli gazı var ve çoğunlukla bacaklarını karnına çekip ağlıyor napıcam bilmiyorum sinirlerim altüst oldu çok üzülüyorum napabilirim lütfen yardımmm bebeğim daha 18 günlük bu kadar gazlı olması normalmi . Doktora götürmeye bıktım zaten her götürdüğümde gaz sancısı deyip eve geliyoruz.
Canım biz tam 3 ay gaz sancısı çektik. Bende senin gibi çok üzüldüm. Hatta bazen kendimi tutamayıp bende çok ağladım. Öncelikle bunun geçici bir dönem olduğunu unutma. Sana birkaç önerim olucak.
1- Yediklerine çok dikkat etmelisin.
Mesela her türlü çerezden uzak dur.
2- Gazlı içecek içme. ( soda dahil )
3- Portakal yememeye çalış.
4- Kahve, Çay, Yeşil Çay, Süt uzak dur. Sadece ıhlamur, rezene veya papatya çayı içmeni öneririm.
5- Patlıcan yememelisin. ( içindeki nikotinden dolayı ), Sigara içmiyorsundur zaten,
6- Her türlü bakliyattan uzak dur. ( nohut vs. süt yapar derler. Tamamen hurafe şeyler. Sadece bol su süt yapar )
7- % 100 doğal bitkisel şurup Nurse Harvey 'i tüm eczanelerde bulabilirsin. Fiyatı 15-20 lira. Her 4 saatte bir 1 kapak bebeğine içirebilirsin.Hiçbir yan etkisi yok. Zaten ilaç sınıfından değil. ( biz çok memnun kaldık )
8- Sab simplex damla var. Eczanelerde el altından satılıyor. Rus ve Alman malı olanlar var. Alman olanı tercih edebilirsin. Fiyatı geçen yaz 40 liraydı.
9- Ben oğlumu kucağımda sallayarak aspiratörü açıp karşında uyuttum hep. Fön makinası da işe yarar.
10- Bebeğini besledikten sonra mutlaka gazını çıkarıp öyle uyut ki gündüzden biriken gaz geceleri bebeğini rahatsız etmesin.
11- Havluyu ütüyle ısıtıp bebeğinin ayaklarını ve karnına sıcak havlu koyabilirsin.
12- ılık duş aldırabilirsin. Benim bebeğim duş aldıktan sonra hala çok rahat uyur.
Umarım sana yardımcı olabilmişimdir.