Bebek Beslenmesi Kızlar bebeğimin sürekli gaz problemi var ne yapsak olmuyo

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Canım biz tam 3 ay gaz sancısı çektik. Bende senin gibi çok üzüldüm. Hatta bazen kendimi tutamayıp bende çok ağladım. Öncelikle bunun geçici bir dönem olduğunu unutma. Sana birkaç önerim olucak.
1- Yediklerine çok dikkat etmelisin.
Mesela her türlü çerezden uzak dur.
2- Gazlı içecek içme. ( soda dahil )
3- Portakal yememeye çalış.
4- Kahve, Çay, Yeşil Çay, Süt uzak dur. Sadece ıhlamur, rezene veya papatya çayı içmeni öneririm.
5- Patlıcan yememelisin. ( içindeki nikotinden dolayı ), Sigara içmiyorsundur zaten,
6- Her türlü bakliyattan uzak dur. ( nohut vs. süt yapar derler. Tamamen hurafe şeyler. Sadece bol su süt yapar )
7- % 100 doğal bitkisel şurup Nurse Harvey 'i tüm eczanelerde bulabilirsin. Fiyatı 15-20 lira. Her 4 saatte bir 1 kapak bebeğine içirebilirsin.Hiçbir yan etkisi yok. Zaten ilaç sınıfından değil. ( biz çok memnun kaldık )
8- Sab simplex damla var. Eczanelerde el altından satılıyor. Rus ve Alman malı olanlar var. Alman olanı tercih edebilirsin. Fiyatı geçen yaz 40 liraydı.
9- Ben oğlumu kucağımda sallayarak aspiratörü açıp karşında uyuttum hep. Fön makinası da işe yarar.
10- Bebeğini besledikten sonra mutlaka gazını çıkarıp öyle uyut ki gündüzden biriken gaz geceleri bebeğini rahatsız etmesin.
11- Havluyu ütüyle ısıtıp bebeğinin ayaklarını ve karnına sıcak havlu koyabilirsin.
12- ılık duş aldırabilirsin. Benim bebeğim duş aldıktan sonra hala çok rahat uyur.

Umarım sana yardımcı olabilmişimdir.

Son düzenleme:
Aynı sorun bizimkisin de de var. Canım oğlum sürekli ağlıyor içim parçalanıyor. Burada tavsiye edilen bütün ilaçları kullandık çok fayda etmedi. Bir anda ağrı geldiğinde derin uykusundan uyandırıyor o kadar çok uykusu oluyor ki gözlerini bile açamıyor ağlarken. Oturup beraber ağlıyoruz. Küçük sıcak su torbaları satılıyor heryer de bulabilirsin onu karnına ayaklarının altına koyduğumda nispeten daha rahatlatıcı oluyor.

karnına önce saat yönünde masaj yapıyorum.
sonra yukarıdan aşşağıya bu masaj bebeklerin bağırsaklarını harete geçirirmiş.
sonra altını değiştirir gibi yapıp bacaklarını karnına bastırıyorum ve öylece 6 saniye bekliyorum.
inanılmaz gaz çıkarıyor ve rahatlıyor.
doktorumun önerisi bu masaj.
hatta görsel anlatımı nette mevcut.
bebek gaz masajı diye aratırsanız googledan videolara ulaşabilirsiniz...

aynı sorun benim oğlumdada vardı çatlayacaktı sonra bi dr. tavsiyesiyle hint cevizi kullandık maşallah 2 günde kesti o oldu bidaha yaşamadık herkesede söylüyorum bunu çok çektik bizde. hint cevizidi soyun iice dövün sonra zeytinyağ ile karıştırın çocuğun içeceği kıvamda olsun günde 1 defa çay kaşığıyla yedirin üzerinede su yada süt verinki boğazında kalmasın fayda görüceğinize eminim hem kilo aldırıyo hem uyutuyo

bizde 3 ay gaz sancısı çektik.oğlum resmen çıldırıyordu.yediklerime dikkatte ediyordum ama çok gazlıydı.babuline diye bitkisel bir şurup kullandım.çok az da olsa etki etti ama yeterli deildi.tavsiye üzerine sab simplex kullandım.ve rahat ettik.süper bir ilaç.3.aydada gaz falan kalmadı.çok zor bir dönem.allah yardım etsin.

size önerebileceğim acı elma yağı.elinize alın biraz karnını ovalayın kasıklarına ve ayak topuklarına sürün görüceksiniz çok işe yarayacak

bana dut suyunun gaz için iyi geldiğini söylemişlerdi ama bulamadık.aktar gazero diye bir damla vermiş çok iyi demiş ama kullanmaya cesaret edemedim.bilgisi olan varmı acaba?:26:
İÇERİĞİ:ayçiçek yağı,tatlı badem yağı,anason yağı,rezene yağı,susam yağı,kimyon yağı,dere otu yağı

herkese farklı şeyler denk geliyo demekki..ben burada okumuştum nane ve rezene içiyorum bebeğimede azıcık veriyorum..gaz sorununu böyle hallettik..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…