• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Kızlar bebeğimin sürekli gaz problemi var ne yapsak olmuyo

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

TRAKYALI

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2008
1.085
19
116
Şanlıurfa
Arkadaşlar lütfen gaz probleniyle ilgili bildiğiniz ne kadar çözüm varsa yazın yoksa çıldırıcam ne yapsak olmuyo sürekli gazı var ve çoğunlukla bacaklarını karnına çekip ağlıyor napıcam bilmiyorum sinirlerim altüst oldu çok üzülüyorum napabilirim lütfen yardımmm bebeğim daha 18 günlük bu kadar gazlı olması normalmi . Doktora götürmeye bıktım zaten her götürdüğümde gaz sancısı deyip eve geliyoruz.

merhaba canım şimdi yeni mesajlara bakarken yazını gördüm sanki 4 ay öncesine gittim kabus gibi günlerdi senin de aynı durumda olduğunu hissetitğim için hemen cevap yazmak istedm

öncelikle bebeğini güle güle büyüt canım Allah bağışlasın
gaz sancısı için birçok öneri var ama şunu bilki hiçbirisi kesin çözüm değil en az 1 vay 1,5 ay bunu çekeceksiniz ilaçlar ve alternatif yötemlerle biraz hafifletebilirsin belki...
ilaç olarak doktorların bize tavsiyesi sab simplex damla, zinco damla veya nurse harveys şurup en etkilileri bunlar ama bizim derdimize çare sab simplex olmuştu diğerleri bizde işe yaramadı ama her çocuk farklı oluyor sizde işe yarayabilir

bazı bitkilerden de faydalanabilirsin belki bunlar rezene, anason (ayrıca anason çok süt yapıyor), gaz san

bir de ii geceler çayları var bazı markaların sakın onlardan deneme çünkü hiçbir işe yaramıyorlar

ben düzenli olarak rezene çayı içiyorum sallama poşet çay sanırım bende çok işe yarıyo bebeğim sütümden alıyo herhalde şimdilik çok şükür problem yok gibi dene istersen.

Benim oğlumun da birkaç gündür gaz problemi var. Ayıca perşembeden beri kaka yapamıyordu. Bugün mecburen kansuk fitil ve metsil damla verdim. Şimdi yorgun, perişan uyuyor. Ne zamana kadar böyle sürecek bilmem?

canım öncelikle bebeğin hayırlı olsun sağlık ve sıhhatle büyütürsünüz inş. bebeğin daha 18 günlükmüş bebeklerde gaz sancıları 2 haftalıkken başlar genelde 4-6 haftalık oluncaya kadar devam edermiş bizdede öyle oldu ve halada arada devam ediyo mesela gece 12 03 nöbetini tutuyoruz resmen ağlaya sızlaya öncelikle sen yediklerine çok dikkat et kesinlikle asitli şeyler yeme özellikle portakal mandalin kola falan aşırı gaz yapıyor bebekte ve baharatlar özellikle acı falan hem gaz yapıyor hemde pişik bizde öyle oluyo.aceleyle yazmaktan cümlelerim bile devrik kusura bakma. ben care olarak metsil kullanıyorum ve birkaç damla limon da işe yarıyor. mamasına katıyorum özellikle limonu ve metsili ayrıca her akşam yatırmadan önce hemen hemen tüm vücuduna zeytin yağıyla masaj yapıyorum özellikle karnını ters u şeklinde parmaklarımla ovuyorum ki hemen gazını cıkarmaya başlıyo ve rahatlıyo.ayaklarının altına ve karnına elma yağıda sürmek işe yarıyo ama en iyi şey tüm bunları yaparak sabırla zamanın geçmesini beklemek sabret canım birkaç hafta daha geçsin en azından kırkı cıkınca oda sende rahatlarsınız rabbim şifalar versin...

canım öncelikle hayırlı olsun bebişin. ben bir siteden öğrendiğim bilgiyi paylaşmak isitiyorum.

Zeytinyağını elinizi değdirebilecek sıcaklıkta ısıtıyorsunuz ve bebeğin karın ve kasık bölgesine sürüyorsunuz. Ardından sıcak bir havluyla -havlu bebeğin bezinin altına gelecek şekilde- kapatıyorsunuz. 5-10 dk içerisinde bebek rahatlıyor...

çok sabırlı olmak gerekiyor gerekiyor canım. bu yöntem benim oğlumda çok işe yarıyodu. inşallah seninde işine yarar... bol sütlü gazsız günler diliyorum bitanem... a.s.

canım ben çareyi sab simplex isimli damla da buldum
diğer yöntemlerle oğlum ağlamaktan yorgun düşüyordu 1 hafta denemediğimiz şey kalmadı
şimdi rahatız umarım senin bebeğinde de işe yarar
tamamen doğal merak etme
allah yardımcınız olsun

benim bebeğim 2 ayı geçmesine rağmen geceleri özellikle karın ağrısı yaşıyor, bu da uykusuzluğa sebep oluyor benim halimde ortada, sab var 3-4 damla veriyorum bi etki etmiyor siz ne kadar veriyorsunuz?

bebeğin hayırlı olsun canım benim bebeğim 45 günlük her gece aynı nöbet sattlerimizde ayaktayız gece onbir sabah dokuz kolik ağrısı deniliyormş bu hep aynı saatte olan ağrıya ben metsil damla veriyorum günde 4 kere 8 damla ve son bir kaç gündür rezene çayı aldım hem ben içiyorum hemde uyumadan bir iki kaşık ona veriyorum rahatlıyor birde bezini açıp bacaklarını karnına doğru itince gaz çıkartmasını sağlayınca biraz daha ağlaması duruyor sanki rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun bize sabır meleklerimize şifa versin inşallah

kızlar doktorumuz bu kontrolde olur da gaz problemi yaşarsanız sizin bahsettiğiniz gibi masaj yapmamızı önerdi. eger hala geçmiyorsa ılık havlu ile karnına masaj yapmamızı söyledi. karnı yumuşuyormuş. ve bize de metsil damlayı yazdı. Aldık ama çok şükür daha problemimiz olmadı. inşallah da olmaz:)

canım bizimde çok gaz sancımız oluyor. Özellikle akşamları. biz neler yapıyoruz yazayım:

* sab simplex ilaç kullanıyoruz.
* omzuma yatırıp popişinin biraz üstüne biraz hızlıca periyodik vuruyorum. (işe yarıyor.)
* bunlar işe yaramazsa karnına sıcak havlu bastırıyorum. (pek işe yaradığını söyleyemem. ama karnına sapzm girmişse iyi geliyormuş.)
birde sürekli "pis gaz çık kızımın içinden" diye gaza kızıyorum. napiiim kızım kıvranırken hiç bişey yapamamak çok üzüyor beni.

ben bu ara rezene çayını tüketiyorum,allaha şükür sorunumuz yok.geceleri arada geliyor sancı karnını okşuyorum,sıcak havlu yapıyorum iyi geliyor yavruma.bende diyorum pis gaz çık diye,

Bizim sancımız akşam 21-01 arası oluyor.Hem emiyoruz,hem azcık ağlıyoruz.Bazen memeye yumruk atıyoruz.Pis meme hepsi senin yüzünden.Sen olmasaydın gaz sancımız da olmazdı,diyerek kızıyoruz.Ben karnı bacağıma denk gelecek şekilde yatırıp kuyruk sokumunun hemen üzerine elimle pıtpıtlıyorum.Ağlarsa meme veriyorum:))İki türlü de ağladığı oldu bir kere.Bebek yağıyla omurgasına,kuyruk sokumuna doğru aşağı,yukarı doğru masaj yaptım.Rahatladı kızım.Yine de her akşam aynı saatlerde huysuzlanıyor.Kışkış gazlar kışkış,yallah gazlar yallah diyerek gazları kovalamaya çalışıyoruz ki annemle kardeşim buna çok gülüyor:))

:roflol:edoşşş allahda seni güldürsün emi,ilkimde emerken ter içinde kalıyor teyzesi meme me vuruyor arada,o elleri ne güçlü bunların maşallah.ah yavrularım biraz daha sabretseler,tabi bizde:uhm:

ilkimcim senin bebeğinde emerken çok terliyomu başı benimki su içinde kalıyo aslında normal zamandada hep başı terli ne yapsam bilniyorum galiba burnu birazda ondan tıkalı bilgisi olan varmıki

valla benım kızım da emerken terliyo bazen 5-6 saat uyuduğu oluyo uyanınca bı emışi var kıtlıktan cıkmış gıbı. boğulacak sanıyorum. yuzunun her tarafı sıvılce oldu. ne tarafa donuk yatsan uyandığında o tarafı isilik içinde... Burnu da geceleri tıkanıyo sanki kuruluktan sanıyorum. nemlendirme cıhazı aldık bakalım ne kadar faydalı olacak

ilkimcim senin bebeğinde emerken çok terliyomu başı benimki su içinde kalıyo aslında normal zamandada hep başı terli ne yapsam bilniyorum galiba burnu birazda ondan tıkalı bilgisi olan varmıki

canım benimkide terliyor.oyüzden şapka takıyorum hep,terini alsın diye.burnumuz sabah tıkalı oluyor

canım senin yiyebileceğin şeyi söyliycem sana bebeğinin gazını etkiliycek seninde sütünü artıracak .....Çörek Otu....Bi kaşık pekmezin içine koyabildiğin kadar çörek otunu koy yut ..Hem sütün artar hemde gaz sancısı o kadar kalmaz ama diğer arkadaşların dediği gibi ilaç olarak en güzel ilaç Sub Simplex az pahalı ama olsunnnnn değer....
bebeğin hayırlı uğurlu olsun inşallah .....:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

normaldee başı terleyen varmı bnim bebeğimin yattığındada başı çok terliyo şu netten soru sorulan drlara sordum dr a götümen lazım demiş nedendirki acaba üstünümü çok örtüyorum yastık elyaf ondanmı bulamıyorum bir türlü

zeynepciğim başını çok örtme,polar yada elyaf türü terletir canım.şapka tak okadar.bende biara polar battaniyesine sarmıştım çok terlemişti.terleyip soğudumu daha kötü allah korusun hasta oluverirler.benimki emerken ter içinde kalıyor

Back