• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar bebegım hep kabız oluyor yardımmmmmmm

caws_38

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2009
68
5
86
39
Kayseri
arkadaslar 5.5aylık bebegım var ve sureklı kabız hep kakasını zor yapıyor mutlaka fıtıl kullanıyorum zeytın yagı verıyorum ama nafıle onerılerınıze ıhtıyacım var lutfen yardımmmm

Öncelikle geçmiş olsun...Aynı sorun benim kızımdada vardı...Eğer normal inek sütü kullanıyorsanız hep aynı markayı alın...Farklı farklı marka sütler bebeklerde kabızlık yapabiliyor..Ben bu yöntemle kızımın kabızlığını kestim..Eğer emziriyorsanız ve bebeğinizde sürekli kabız oluyorsa bir doktora götürün derim..

acaba bebeğin kabız mı?yoksa kakasını çok geç yapıp normal cıvıklıktamı yapıyor.benim bebeğimin kaka yapmaması 12günü bulduğu oldu.ilk zamanlar bende endişelendim 5günün ardından fitil yapardım doktora sorduk sütünün yağlı olmasından kaynaklanıyo ve sütün yarıyor anca birikiyor sakın fitil yapma kendi yapsın karnı semsert ve şiş oluncaya kadar fitil yapma demişti.en kısa süreli kakasıda 6gündü ama cıvık olurdu kakası ölede çok olmazdı.ek besinlere geçince düzenli kakaya başlar.eğer sadece emziriyorsan bebeğinin karnı şişip sertleşmiyorsa kendisinin yapmasını bekle. sadece anne sütü ile beslenip geç kaka yapıyorsa muhtemelen tombiştir bebeğin:nazar:.yani korkmana gerek yok:Saruboceq:
bebeğinle sana sağlıklı günler günler:

ekgıda verıyorum yapınca kakaısnı zaten bellı oluyor sertlık var ılk sonrası cıvık kabızdıye bılıyorum ama emınde degılım sagolun bılgınız ıcın cok tesekkur

Sezaryenle mi doğum yaptınız?
Yada antibiyotik kullanımınız var mı?

Sezaryenle doğum yapıldığında bebek anne yolundan geçmediği için yararlı probiyotikleri alamıyor
Antibiyortiklerde zararlıları öldürürken yararlıları da yok ediyor.

Bebeğinize probiyotik kazandırırsamız sorununuz çözülür.(Yemenize dikkat ederek -probiyotik ağrılıklı, lifli- yada dr.tavsiyesi ile meme ucuna probiyotik sürerek)

Bu sadece kabızlık için değil, ishal içinde geçerli.
Bağrısak problemlerinden kaynaklanıyor ama endişelenmeyin önemli görünmüyor.
Ama yine de kontrolde Dr.unuza sormayı da ihmal etmeyin.

Back