kızlar,bayram için tatlı,tuzlu,yemek,alışveriş,kıyafet aklınıza ne gelirse :)

gazeldustubaglara

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2012
10.411
2.199
248
evet kızlar, nasipse bayrama bi kaç gün kaldı, ve bayram için neler yapıyoruz hadi paylaşalım...
yemek içecek tatlı tuzlu sarma dolma, alışveriş giysi kıyafet ne gelirse akla işte, paylaşalım...ben öncelikle anlatayım..
1- tatlı olarak hazır yufka alıp baklava yapıcam, geçen bayramda yapmıştım hem çok pratik hem çok lezzetli... :)
2-yemek olarak sarma yapıcam, vazgeçilmez bayram yemeklerindendir..:) arefe günü de yayla çorbası mutlaka yapılır bizde...
3-alışverişe detalı şekilde çıkamadım, ama nasip olursa salı günü çıkıp, oğluma kıyafet alıcam... eşimle ben geçen hafta almıştık...
4-en özeli de şeker çikolata gibi şeyleri almak sanırım :) en sevdiğim kuş lokumu olmazsa olmazımdır ....

şimdilik böyle aklıma geldikçe paylaşıcam..
buyrun sıra sizde...anlatın bakalım nedir hazırlıklarınız...

ahh gazelim hangi birini sayayım aşiret gibiyiz bir kaç tepsi baklava sarığı burma kadayıf keseriz hazır değil elle kesilir sarmalar şu an 2 tencerem var dahada sararım galiba su böreği yapacağım 4-5 çeşit yemek yaparım nekadar çok olursa okadar iyi oluyor haır yemeğim olunca yemeye msfr olunca telaşlanmıyorum çockların kıyafetlerini salı günü alıcam yeter benden bu kadar....

biz ailede en küçükler olunca haliyle yiyecekle ilgili bir hazırlığım olmuyor.

ama bayram sabahı kahvaltıda kavurma yapmak adetini ve bayram sabahlarında keyifli bir müzik illa olacak benim için. inanın nerde o eski bayramlar demek yerine bayramı içimizde coşkusunu hissetmek bizim elimizde
eski bayramlar güzeldi çünkü büyüklerimiz bayramları coşkuyla karşılardı bir tatil planı gibi görmezlerdi şükür ramazana kavuştuk yaşadık bayramı gördük diye kavuşurlardı bayrama, kurbanın maneviyatını hissederlerdi. Aile kavramı daha derindi.

bu bayram sabahı daha bir coşkuyla kalkalım bayram daha bir tatlı olacak bir bayrama daha sağ salim yetiştik elh. diye...

hepimize güzel bayramlar sevdiklerimizle...................:16::16::16::16::54::54::54::54::54:

Son düzenleme:
ahh gazelim hangi birini sayayım aşiret gibiyiz bir kaç tepsi baklava sarığı burma kadayıf keseriz hazır değil elle kesilir sarmalar şu an 2 tencerem var dahada sararım galiba su böreği yapacağım 4-5 çeşit yemek yaparım nekadar çok olursa okadar iyi oluyor haır yemeğim olunca yemeye msfr olunca telaşlanmıyorum çockların kıyafetlerini salı günü alıcam yeter benden bu kadar....

fazeyim maşallahın var valla tepsi tepsi börekler, baklavalar...üff ne yorucu dimi..yemekleri saymıyorum bile...zaten bayram hazırlığı yorgunluktan bitiriyor insanı, birde annem derdi kurban bayramı iş bayramı diye, bayramdan önce temzilik falan filan, birde bayram bitince heryer et kıyma parçaları, kan sıçramış sofrabezleri örtüleri, of of of etlerle uğraşmanın yorgunluğunu söylemiyorum bile, :)
zaten bayram öncesi haşatımız çıkıyor hazırlıklarla, birde bayram sonu temzilikderken bayram sonunda ruh gibi ezecez sanırım ortalarda,,,
biz bu sene gidemiyoruz izni yok eşimin, o yüzden burdayız.. ama memlkette geçen bayramlar zevkli güzel ailece birarada ama gelin olmak ve sürekli koşturmaca içinde olmak yorucu...:) bu sene biraz rahat geçecek sanki bana :)

fazeyim maşallahın var valla tepsi tepsi börekler, baklavalar...üff ne yorucu dimi..yemekleri saymıyorum bile...zaten bayram hazırlığı yorgunluktan bitiriyor insanı, birde annem derdi kurban bayramı iş bayramı diye, bayramdan önce temzilik falan filan, birde bayram bitince heryer et kıyma parçaları, kan sıçramış sofrabezleri örtüleri, of of of etlerle uğraşmanın yorgunluğunu söylemiyorum bile, :)
zaten bayram öncesi haşatımız çıkıyor hazırlıklarla, birde bayram sonu temzilikderken bayram sonunda ruh gibi ezecez sanırım ortalarda,,,
biz bu sene gidemiyoruz izni yok eşimin, o yüzden burdayız.. ama memlkette geçen bayramlar zevkli güzel ailece birarada ama gelin olmak ve sürekli koşturmaca içinde olmak yorucu...:) bu sene biraz rahat geçecek sanki bana :)

aynen haklısın canım çok yoruluyorum allahtan kızlar okullarında elime ayağıma dolaşan yok yemeği uykusu diye hoş kv var şuan gerçekten çok zor ama ben kocaman kadın seviyorum bayramları temizliği geçen hafta yaptım ben o yüzden buralarda dinleniyorum benim et parçalarım olmaz canım kapıda kesilip parçalanıp naylon örtülere koyarım evdede keza aynı iş biter bıçaklar tahtalar yıkanır naylonlar çöpe dediğin gelin olmak zor neyse senin adına sevindim inşlh istediğin gibi geçer bayramın.....

Ben annemde olacagim hatta dunden geldim bugun yarin alisveris yapacagim kuafore de gidecegim ctesi pazar dugun var ptesi de evime gidecegim evde is maratonum başlar artik ben tatlilari hazir alacagim annem zaten yapmaz yani ben tatildeyim

Back
X