Kızlar banada fikir veri lütfennnn

vahiba

Guru
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2009
1.852
541
Selam kızlar.haftaya 13 kişilk arkadaş grubum gelicek.ben kafamda bir menü oluşturdum.fakat size sormak istediğim şeyler var.kalabalık olduğu için bazı şeyleri önceden hazırlıyıp deefreze koymak istiyorum.mesela mayalı poğaçayı pişirip deefreze koysamda arkadaşlarım gelince çıkarıp fırında ısıtsam tadında deişiklik olurmu acaba?yani taze olurmu yoksa önceden yapıldığı anlaşılırmı?şimdide menümü yazıyorum
perde pilavı(arkadaşlar istedi)
kısır(arkadaşlar istedi)
közlenmiş patlıcan salatası
közlenmiş kırmızı biber salatası
peynirli sarma börek
kıymalı tepsi böreği
cevizli poğaça
ezme salata
tatlı olarakta;
yaş pasta,elmalı kurabiye ve fındıklı kurabiye düşünüyorum.
menüm nasıl?bide tavsiye ediceğiniz şeyler varsa çok sevnirimvereliniortak

Vahibacim ben mayalilari onceden yapip pismis haliyle buzluga atiyorum,yemek istedigimizde ise onceden cikariyorum buzu cozulunce firinda isitorum,Tazecik oluyor. Bir gun onceden yapip buzdolabinda beklettigim
sabah firina verdigim de oluyor.
Menun guzelmis, mesela kurabiyelerin birisinin yapip yanina sutlu bir tatli yapabilirsin.Borcama tavuk gogsu olabilir, etimek tatlisi olabilir.Nacizane bi oneri..
Simdiden kolay gelsin

Güzelim ,aslında perde pilavı ağır kaçar diyecektim lakin arkadaşlarının özel isteği oldğu için geçiyorum:hulya:

Öncelikle tuzlulara bakalım,
Bir mayalı poğaça , bir açma börek bir de yufkalı olacak sanırım gayet güzel.
Yufka kullanacaksan ıspanaklı yap derim,yufkaya en çok onu yakıştırıyorum .
Ayrıca gazozlu poğaça kalabalık gruplar için enfes oluyor, kesinlikle tavsiyemdir..

Közlenmiş patlıncan salatası var zaten biber yerine yoğurtlu sebzeli -iki renkli- şehriye salatası yapabilirsin,ezme ; güzel ama kısır olacak ,onu yapmasan da olur..
Çok çeşit olsun diyorsan patates pastası yapabilirsin.

ıkramlık misket köfte - falafel öneririm.

Kurabiye fazla yenmiyor çay davetlerinde , sütlü tatlılar ve yaş pastalar daha iyi gidiyor..

Kedi dili veya ıspanaklı pasta olabilir..
Kuplarda tavuk göğsü servis edebilirsin ben en çok bunları yapıyorum .Sütlü tatlıya kimse hayır demiyor keza ben de çok severim : )

Truff ya da minik atıştırmalık toplar yapabilirsin kürdanlarla sunarsın..

Umarım yardımcı olabilmişimdir..

Kolay gelsin..

Adres neydi bu aradakaydirigubbakcemile3

Üstad gerekeni söylemiş aynen katılıyorum.
Ben önceden yapılıp buzluğa koyulan pasta-börek...vs sevmiyorum.Önceden yapacaksan 1 gün öncesi iii olabilir.

Börek konusundada önceden yapacağın için benim tavsiyem peyniri olmasıdır.
Hamur işleri topiğinde 1 gün önceden hazırlanan ve su böreğine birebir benzeyen 'Kocamannnn Bir Gül Böreği İster misiniz?' başlığı altında tarifim var istersen bir göz at cnm

teşekkür ederim canım.ozaman bende poğaçalarımı gönül rahatlığıyla yapıp o gün ısıtırım.sütlü tatlı ii fikir aslında yapabilirimvereliniortak

Önerilerin için teşekkür ederim canım kafamda birşeyler canlandı .Sütlü tatlıyı yapsam daha ii olucak dediğiniz gibi sanırım herkes aynı fikirde.bu arada beklerim buyrun gelin hepiniz kızlaryerimseniben

evet canım zaten böreğin biri peynirli yapmayı düşünüyordum.şimdi bakıyorum tarifine.teşekkürler hepinize:1hug:

yardımcı olan herkese teşekkürler.herkes çok memnun kaldı.atlattım çok şükürkaydirigubbakcemile5

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…