• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar bana da fikrinizi söyleyip yardımcı olur musunuz??????*

BLACK_PEARL

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2008
120
1
96
İstanbul
merhaba arkadaşlar,

çalıştığım firma yabancı sermayeli bir firmaya satıldığından maalesef ay sonu itibari ile işsiz kalacağım.aslında patronum farklı bir firmada bana bir iş ayarladı.Ancak 3 senelik evliyim ve artık çocuk planımızı devreye sokmak istiyoruz.tabii hemen hamile kalıp kalamayacağımı bilemediğimden çalışıp çalışmama konusunda kararsızım...yeni firma hamilelik durumlarına biraz karşı doğrusu....işe başlasam ve birkaç ay sonra hamile kalsam sorun olabilir.doktor kontrollerimde sık oluyor.malum işyerleri izin durumlarına pek sıcak bakmıyorlar.....sizce ne yapmalıyım?????:uhm:

ay canım zor bir durum, aslında bende az çok seninle aynı durumdayım ben iş değiştirmedim ama işte bebek istediğimde şuanki şirketim ne der doktor kontrolleri filan, yada rahatsızlandığımda kolay izin alabilirmiyim bilemiyorum, birde hadi herşey iyi oldu diyelim doğumuda yaptım peki ya doğumdan sonra ne olacak hemen bebek ayını doldurmadan nasıl başlayacağım işe ay ya çok zor bir durum

bence çalışın arkadaşım...
bakın ortam çok kötü ve düzelmesi de uzun zaman alacak...
inşallah hamile kaldıktan sonra hafta sonlarına denk getirirsiniz kontrollerinizi...
evet özel şirketler maalesef ki hamilelik ve çocuk konusuna sıcak bakmıyorlar ama
eski patronunuza durumunuzu anlatın,birde ondan fikir alın...
sonuçta o size referans oluyor....
sevgiler...

evet çiçek aynen öyle...evde otursam sıkılacağımı da biliyorum ama yani izin almak için sıkıntılar yaşayacağıma evde otursam mı diye düşünüyorum...offfff kafam çok karışıkkkk

songül o konuda sonuna kadar haklısın ama ben şu an tedavi aşamasındayım....sırf bu ay 5 kere gittim doktora...c.tesi de çalışıyorum....ama çalışmakta istiyorummmmm...

Bence çalışın hamileliğinize kadar
Bu zamanda iyi bir iş bulmak gerçekten zor
İleride keşke demezsiniz
Çıkartırsa onlar çıkartsın işten

zaten çıksam bile tazminatımı veriyorlar bana o konuda sıkıntım yok...çalışmaya alıştığım için kararsız kalıyorum.sonuçta patronum beni tavsiye ederek kabul ettirmiş 2-3 ay sonra çıkma durumum olursa ona karşı da mahcup olurum diye düşünüyorummm....çok mu abartıyorum acaba???

canım eğer maddi durumunuz iyi ise, bebek olduğunda evdeyken sorun olmayacaksa yeni bir işe girmeyebilirsin.
ama bir de bebek hemen olur ya da olmaz bir de zaman boşa geçmesin evde. kriz dönemi 3 kuruş biriktirsen fayda faydadır.
işe başla bir bak bakalım duruma göre bakarsın. belki bir sene sonra zaten senelik izninde olacak.
işin zor Allah yardımcın olsun.

zaten çıksam bile tazminatımı veriyorlar bana o konuda sıkıntım yok...çalışmaya alıştığım için kararsız kalıyorum.sonuçta patronum beni tavsiye ederek kabul ettirmiş 2-3 ay sonra çıkma durumum olursa ona karşı da mahcup olurum diye düşünüyorummm....çok mu abartıyorum acaba???

2-3 ay sonra sen neden işten ayrılasın ki?allah verir de hamile kalırsan çok insafsızlarsa kendileri seni çıkartırlar, bu durumda da sen diil onlar mahcup olur..şu ortamda hzır iş bulmuşken geri tpeme derim..

songül o konuda sonuna kadar haklısın ama ben şu an tedavi aşamasındayım....sırf bu ay 5 kere gittim doktora...c.tesi de çalışıyorum....ama çalışmakta istiyorummmmm...

madem çalışmak istiyorsunuz,yeni patronunuzla konuşup anlaşın,
eğer sizi idare edebileceklerse bence de çalışın...
sevgiler...

Back