Kızlar bana akıl verin bunaldım.

Sağol canım seninde aşmana sevindim inş benimkide aşar yoksa boşanmayı bile düşündüm çoğu vaktini wc de geçiriyor bileye dokunsun hemen el yıkanıyor dışardan gelince hiçbirşeye dokunmaz
Allah yardımcın olsun tatlım, zor bi durum ama boşanmadan aşılabilecek bişey. Inşallah eşinde yener bunu, bol şans ve sabır diliyorum sana :KK66:

benim koca da yakında farklı üyelikle filan böyle konular açacak buraya sanırsam :)

ama seninki daha gıcık, hem obsesif hem de temizliği de sana yaptırıyo.
ver eline viledayı bezi kendisi silsin madem.

İnşallah bir ikna etsem hep randevu aldım 2 seansta geçiririz dedi asla götüremedim anlamıyor

Psikologlar doktor değil. İlaç yazma yetkileri yok. İsteseler de yazamazlar. En fazla bir psikiyatriste yönlendirebilirler, ilacı psikiyatristler yazar. Eşinize bu psikolog-psikiyatrist ayrımını internetten gösterin. Randevu alacağınız kişinin de psikolog olduğunu, psikiyatrist olmadığını yine internetten gösterin. Umarım ikna olur. Çok kolay gelsin.

benim koca da yakında farklı üyelikle filan böyle konular açacak buraya sanırsam :)

ama seninki daha gıcık, hem obsesif hem de temizliği de sana yaptırıyo.
ver eline viledayı bezi kendisi silsin madem.
Yok viledayı kendi alır yapar ben sinir krizi geçiriyor oluyorum genelde ısırmada çünkü

Psikologlar doktor değil. İlaç yazma yetkileri yok. İsteseler de yazamazlar. En fazla bir psikiyatriste yönlendirebilirler, ilacı psikiyatristler yazar. Eşinize bu psikolog-psikiyatrist ayrımını internetten gösterin. Randevu alacağınız kişinin de psikolog olduğunu, psikiyatrist olmadığını yine internetten gösterin. Umarım ikna olur. Çok kolay gelsin.[/QUOTE tamam canım sağol :)

Benim bir arkadaşımin kocası öyle işten gelince tüm evi kumandaya varana dek siliyor.Yalniz şöyle bir durum var adam cocugu da öyle etkilemiski çocuk ayni tepkileri veriyor terlikleri yanyana degilse kriz geciriyor misal.Arkadasim cocugunu psikoloğa goturmekten bahsedince dedim sen once kocani ikna et götür o adam evin içinde o haldeyken cocuk yine rol modeli alacak yani.

Kızlar sıkıntı eşim yani rahatsızlığı ve benim artık tahammülsüzlüğüm.Ne yapacağımı şaşırdım.Eşim sürekli ellerini yıkar,hastalık derecesinde yıkasın ama banada sürekli elini yıka çocuğun elini yıka.Dışarda rahat edemeyiz sürekli çocuğun ellerini sildirir her yere gidemez hasta olduğundan.tedavi diyeceksiniz ama kabul etmiyor ilaç verecekler istemiyorum dedi.bundan dolayı çok sinirli her şeye bağırıyor ben de aynıyım.Evin bişeyi bozulsa işçi çağıramayız geldiğinde ise işçi gidince her yeri sildirir bağırır çağırır hep stres çok bunaldım herşey daha kötüye gidiyor

işin zor cnm ya.ne dıyım.psıkoloja gtmelı acil

Benim bir arkadaşımin kocası öyle işten gelince tüm evi kumandaya varana dek siliyor.Yalniz şöyle bir durum var adam cocugu da öyle etkilemiski çocuk ayni tepkileri veriyor terlikleri yanyana degilse kriz geciriyor misal.Arkadasim cocugunu psikoloğa goturmekten bahsedince dedim sen once kocani ikna et götür o adam evin içinde o haldeyken cocuk yine rol modeli alacak yani.
Ay. Allahım arkadaşına yardım etsin canım Buda değişik vakka Arkadsşın ne durumda?Benim çocuğumda aynı olursa ya?

Obsesif kompülsif bozukluk rahatsızlığı olan biriyle tartışmamalısınız biliyorum ki çok zor tahamül etmek fakat ilerlemesinden başka faydası olmaz onlarda farkındadır saçma olduğunun ama yaparlar tartışmayın kabullenin fakat ellerini yıkamamayı sağlayabilirseniz mikroptan ölmediğini hastada olmadığını kanıtlamış olursunuz ama bu kolay bişey değil ama bir kere olursa belki devamıda gelir ve mutlaka psikolaga gitmesini sağlayın ama sen hastasın gibi değil Allah yardımcınız olsun ..

Psikolog ilaç vermez psikiyatrist verir. İkna edin eşinizi psikoloğa gidin. Sadece bir takıntı inanın çok rahat kurtulur. Değişik takıntıları olur insanların göz kırpma, çizgilere basmama, mozaik ya da fayansta yürürken çizgilere basmama, bastıysa geri dönüp tekrar yürüme, bir şey yapmadan önce içinden 3 e kadar sayma, burun çekme, evden çıkarken tüm odaları dolaşmak, kapıyı kilitledikten sonra tekrar girip bakmak gibi. tamamen takıntı kuruntu. Eşinizle psikolog konuşarak bunu aşabilir

Psikolog ilaç vermez psikiyatrist verir. İkna edin eşinizi psikoloğa gidin. Sadece bir takıntı inanın çok rahat kurtulur. Değişik takıntıları olur insanların göz kırpma, çizgilere basmama, mozaik ya da fayansta yürürken çizgilere basmama, bastıysa geri dönüp tekrar yürüme, bir şey yapmadan önce içinden 3 e kadar sayma, burun çekme, evden çıkarken tüm odaları dolaşmak, kapıyı kilitledikten sonra tekrar girip bakmak gibi. tamamen takıntı kuruntu. Eşinizle psikolog konuşarak bunu aşabilir
Canım netten bir psikolog buldum bulunduğumuz yere yakın ilk önce kendim gidip konuşacağım sonra ikna etmeye çalışacağım

Takıntılı zaten ben de takıntı olmadığı için hareketleri bana garip geliyor

Yaptığının doğru olmadığının farkında olması, ama elinden birsey gelmeyecegini düşünmesi bile büyük bir adim onun için. Ancak siz istediğiniz kadar sinirlenip onu durdurmaya, ikna etmeye calışsanızda pek bir etkisi olmaz kendinizi yıpratırsınız. Size tavsiyem, eşinizin düşüncelerini önemsediği ona karşı çıkamayacaği; babası, abisi ya da doktor olan biri daha iyi olabilir, ikna etmeye calıssın. Ama bu iş bir iki kere söyledim bittiyle olmaz. İlgilenecek olan kisi doktora başvurup iyilesene kadar takipcisi olması lazim. Herkesin psikolojik sorunları olabileceği, ilac kullandı diye deli olmayacagınin anlatilması gerek. Bunu anlatmasıni özellikle bir doktordan rica ederseniz daha çok işe yarayabilir.Çok zor bir durumdur. Allah yardımcınız olsun.

Yaptığının doğru olmadığının farkında olması, ama elinden birsey gelmeyecegini düşünmesi bile büyük bir adim onun için. Ancak siz istediğiniz kadar sinirlenip onu durdurmaya, ikna etmeye calışsanızda pek bir etkisi olmaz kendinizi yıpratırsınız. Size tavsiyem, eşinizin düşüncelerini önemsediği ona karşı çıkamayacaği; babası, abisi ya da doktor olan biri daha iyi olabilir, ikna etmeye calıssın. Ama bu iş bir iki kere söyledim bittiyle olmaz. İlgilenecek olan kisi doktora başvurup iyilesene kadar takipcisi olması lazim. Herkesin psikolojik sorunları olabileceği, ilac kullandı diye deli olmayacagınin anlatilması gerek. Bunu anlatmasıni özellikle bir doktordan rica ederseniz daha çok işe yarayabilir.Çok zor bir durumdur. Allah yardımcınız olsun.
Haklısın canım psikolog ike ben konuşacam ilk önce bakalım oda fikir verir bana

Haklısın canım psikolog ike ben konuşacam ilk önce bakalım oda fikir verir bana
Tabiki hatta bence direk psikiyatristle konussanda olur. Bu hastalık dışardan görüldüğü gibi basit bir olay değil ki bunu en iyi sen anlarsin. İnsanlar uzerinde Her zaman doktorların önemli otoritesi olmuştur. Eşinle bir doktorun rahatsızlığı ve bunun nasıl tedavi edilebilecegi konusunda ciddi bir konuşma yapması ve hatta gerekiyorsa korkutması gerekiyor. Çünkü anladıgım kadariyla esin baya ileri seviyelerde ve o erteledikce daha da artacak.

Tabiki hatta bence direk psikiyatristle konussanda olur. Bu hastalık dışardan görüldüğü gibi basit bir olay değil ki bunu en iyi sen anlarsin. İnsanlar uzerinde Her zaman doktorların önemli otoritesi olmuştur. Eşinle bir doktorun rahatsızlığı ve bunun nasıl tedavi edilebilecegi konusunda ciddi bir konuşma yapması ve hatta gerekiyorsa korkutması gerekiyor. Çünkü anladıgım kadariyla esin baya ileri seviyelerde ve o erteledikce daha da artacak.
Evet doktorla konuşturacağım zaten bir şekilde haline çok üzülüyorum çocuğumda kavganın içinde büyüsün istemiyorum

X