kızlar aranızda örgü bilen var mı?

tintinn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2012
3.521
11.093
208
İstanbul
arkadaşlar canım çok sıkkın ya anlatamam.. erkek arkadaşım bana kazak örer misin dedi bende biliyorum ya atkı örmeyi falan yaparım nolcak ki dedim.. gittim yün beğenmedim en beğendiğim de biraz kalın yündü.. üzerinde 8-10 numara şiş yazıyo 7 ile öreyim dedim. ama nasıl büyük oldu anlatamam. 65 ilmek haroşa yaptım arka için ama iki dünya oldu. bir de önü arkayı bitirip baktım ağlamak üzereyim. söktüm şimdi hepsini.. off ya off.. kaç ilmekten başlamam lazım M beden biri için :43: bilen söylesin nolursunuz..

Ben bilmiyorum :27: ama netten araştırabilirsiniz kesinlikle sonuç bulabilirsiniz.. Videolu anlatım bile vardır. Günümüz teknolojisini seviyorum :ssz:

Allah seni canını sıktığın şeye bak:9: En kötü öyle verirdin yine gülüşürdünüz, size de anı olurdu:9:
Ben de bilmiyorum ama nette vardır ya sıkma canını:31:

ya kızlar baktım netten de ama ipler aynı değil ki ilmekler tutmuyo bir türlü :43:orda başlamışlar 106 ilmekle ben 65 ilmekle üç oda bir salon ördüm.. ikimiz girsek içine yine boşluk olur ya o derece..
ona da attım resimlerini aşkım sen napmışsın atkı ör bari diyo :1: ayy çok beceriksizim.. :ssz:

65 ilmegi soksen 60 yapsan yada. sisini degistirsen ipin ustunde yazani uygula istersen

Biliyorum örmeyi
dantelde örgüde.
Yapman gereken ipine uygun şiş alman
Tuhafiyeler yol gösterir sana bu konuda
Örmeye gelirsen nette güzel anlatımlar var.

ilahi güldürdün beni sabah sabah.bundan tam 7 sene önce eşimle çıkmaya başladığımız sıralar atıyordum şöyle yaparım böyle yaparım diye
iyi bir atkıörde takayım dedi:27:
başladım başladım örmeye feeekat hiç bitiremedim
yok şişi iyi değildi,yok ipin gerisini bulamadım diye diye atkı kalakaldı eşim arada bir sorup dalga geçiyor neoldu bizim atkı diye:27:

İpini çok kalın almışsındır canım :1: Kalın yünden örersen kazağı battaniye gibi olur valla :1: Biraz daha inceyle ve yüne uygun şişle ör bence :1:

İnce iple uzun sürebilir ama güzel olur :21:

İpini çok kalın almışsındır canım :1: Kalın yünden örersen kazağı battaniye gibi olur valla :1: Biraz daha inceyle ve yüne uygun şişle ör bence :1:

İnce iple uzun sürebilir ama güzel olur :21:
aynen canım ya ip o kadar kalın ki :D kardeşime giydirdim o large giyiyo bir de ama nasıl büyük öyle böyle değil :27: aynı battaniye gibi doğru söylüyosun :D annemde habire dalga geçiyo ohh kazak örmek kolaydı öyle diye :1: çok pis atmışım valla tabi biliyorum ya ters yüz kes arttır fln ama ipe uygun ilmek atamayınca foss :ssz::1: şu an her denemeyi yaptım en uygunu 60 ilmek yaptım ama şişi küçülttüm 5 numara yaptım sert oldu tabi biraz ama en azından boyutları uygun :34: zaten ipte incelmiş kıyamam ipe sök yap derken :27: valla bitsin de başka bir şey istemiyorum bi daha da yaparsam nolayım :25:

üç oda bi salon ördüm lafına çok güldüm :1:

bazı hazır giyim markalarında el örgüsü kocaman kocaman örülmüş kazaklardan var onlardan alıp ben ördüm de :1:

üç oda bi salon ördüm lafına çok güldüm :1:

bazı hazır giyim markalarında el örgüsü kocaman kocaman örülmüş kazaklardan var onlardan alıp ben ördüm de :1:
aklıma gelmedi değil :27: ama dedim ki yapamadım desem zaten demez bişey, şimdi bir anlarsa dilinden hiç kurtulamam.. annemde diyo yok senin bunu yapacağın ben öreyim bari :1: ona da hayır dedim.. illa örücem bu kazağı da artık kaç yılda biter bilmiyorum :1: anneme dedim ki nişan bohçasına koyalım mı bunu iki yıla bitiririm dedim yürü git manyak dedi, olmuyomuş galiba kazak :ssz::1:

yok cnm ne bohcası sen or o kazagı 65 yasına gelınce gıyer.basta baslamasını bılmıyosun anladıgım kadarıyla anneden yardım al o anlatsın sen yap cunku onun yakası var kolu var arttırması var azaltması var.varda var.kolay gelsın yaslanınca usuyo ya ınsan sıcak sıcak gıyer:)))))

Annemde gormedi ki askosumu :) bn anneme onu anlatiyorum annem hayalinde canlandirip bana akil veriyo :) soyle yanimda olsa olccem olccem yapcam ama imkanlar bu kadar.. ne zaman bitirirsem o zaman giysin cok uzuldum bu kazak isine gercekten ama takmicam artik :D

bende oğluma hırka örmüştüm o ipin üzerindede 8 numarayla örün yazıyordu ben 5 numarayla ördüm elimde çok sıkıdır baştan taş gıbı oldu yıkanınca yumuşacık oluverdı elin nasıl bılmıyoum ama 5 numara işini görebılır evde m beden erkek kazağı yokmu ölçerek yapabılırsın örgüyü bende kendı başıma öğrendım çoğunu netten öğrendim hatta başlamayı bıle bılmıyordum nete bakarak yaptım

Son düzenleme:
bence daha ince bir ip alırsan problem çözülür.o kadar kalın bir iple hem çok kaba hem de çok sert olur.kolay gelsin.

Aslinda yeni ip almak cozum olabilir ama ilk basta oyle genis yapmisim ki baya yumak gitti.. kiyamiyorum onlari atmaya yada nolucak ki evde onlar daginik yapicak.. zaten de baska ip begenmemistim. Her neyse elim gevsek sayilabilir cok siki degildir. 5 numara iyi gibi oldu sertlik yikandiktan sonra gidiyosa cok sevinirim :) bizim evdeki erkekler largela basliyo, bnmkilerde medium ama erkege gore xsmall fln heralde :D arkayi bitirdim bugun.. on kismini da iki gune kalmaz bitiririm sanirim. Artik yine yapamazsam birakicam bu isleri :D cok tesekkur ederim kizlar ya bi tanesiniz :*

8-10 no. şişle örülen kazak çok kaba ve kalın olabilir.Yıkandıktan sonra gevşemesi vs ise ipin hammaddesine bağlı olabilir,polyester mi, akrilik

mi,yün mü, pamuk mu gibi.

benim tavsiyem yüncülerde satılan dergilerden model beğenmeniz,ona uygun ipi ve şişleri almanız.Elinizde anlatım da olacağı için kolay

olacaktır.Erkek modelleri genelde basit.Kazakla değil süveterle başlayın mesela.Görevlilerden yardım alıp uygun bir ip seçebilir ve çok basit

modeller koyabilirsiniz.Zaten yüncülerde bazı zamanlar örgü öğreten hanımlar da bulunuyor.Başlangıç olarak 4 ya da 5 no. ile örebileceğiniz bir

ip olabilir.Düz örgü yapıp ön tarafa 2 sıra saç örgüsü koyabilirsiniz ya da kendinden desenli ,degradeli ipler alıp tamamen düz örebilirsiniz.En

kolay aklıma gelenler bunlar.Kolay gelsin.

elinizdeki ipleri de daha sonra atkı,bere belki yelek falan yapabilirsiniz,çünkü çok kalınlar :)hiç bir şekilde ziyan olmaz yani yapılacak bir şey bulunur.

arkadaşlar canım çok sıkkın ya anlatamam.. erkek arkadaşım bana kazak örer misin dedi bende biliyorum ya atkı örmeyi falan yaparım nolcak ki dedim.. gittim yün beğenmedim en beğendiğim de biraz kalın yündü.. üzerinde 8-10 numara şiş yazıyo 7 ile öreyim dedim. ama nasıl büyük oldu anlatamam. 65 ilmek haroşa yaptım arka için ama iki dünya oldu. bir de önü arkayı bitirip baktım ağlamak üzereyim. söktüm şimdi hepsini.. off ya off.. kaç ilmekten başlamam lazım M beden biri için :43: bilen söylesin nolursunuz..

Sen yine atkı örebiliyormuşsun ben onu da beceremiyorum benimki de atkı ör diye tutturdu:27: Dün teyzeme örgü alıp verdim o örcek ben örmüşüm gibi.:27:

Çevrende bilen birisi varsa göstersin internetten öğrenmek zor olur,başkası gösterirse daha çabuk öğrenirsin.

Back