Kızlar, antibiyotik kullanıyorum, sütüm kesilir mi?

ilkay..

hayat çiziyor ...
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2009
2.366
2
merhaba kizlar umarim hepiniz iyisinizdir bebislerin sagligi yerindedir vaktim oldukca bakmaya calisiyorum siteye ,..

dün gece dis agrisi basladi bende bugun doktora gittim 5 gunluk antibiyotik verdi mutlaka kullanmam gerektigini söyledi tabi bu süre zarfinda bebegimi enzimemi istemedi dogal olarak :KK43:( yavrucum mamayida pek sevmiyor 5 gün anne sutu almayacak acaba bu antibiyotikler sutu azaltiyormu kesiyormu ? bilginiz varmi ? sutumu az once makinayla sagdim doktum :KK43:( bir anda gitmesin diye 5 gun boyle sagip dokecem , Ama 5 gün sonra basladigimda acaba ilacin hala sute karismasi mümkün mü yoksa 1 .2 gün daha beklemelimiyim ? cok üzgünüm bir yandan dis agrisi bir yandan minigime sut veremeyip laboya dokuyorum olanida off kizlar belki bilginiz vardir diye sizlere sormak istedim

hepinizi opuyorum miniklerinizide size sizide onlara bagislasin rabbim..

Ben yeni 1 kutu bitirdim.Faranjit oldum malesef.Ama bebişi emzirmeye devam ettim.Doktorum hamileler ve emziren annelerin kullanacağı antibiyotik verdi.Şimdi boğazım geçti bu sefer öksürük başladı,dün yine doktor antibiyotik verdi,bu sefer normal olandan .Çocuk doktoruma sordum emzirmeye devam dedi.Ayrıca benim sütüm hiç azalmadı.

canım bende şuan kullanıyorum ama emzirmeyede devam ediyorum tatlım dr herangi bişi olmayacağını söledi ve sütümdede herhangi bir azalma yok allaha şükür...

anım ben kullandım ve sutumu veremedim sagıp doktum bızım cadı premature oldugu icin dolapta stokladıgım sutum vardı 1 hafta onu verdim tabi stok bitti ben biberonla besliyorum emmeyi beceremedi bi turlu ama sutum kesilmesin diye 5 dk da olsa emzirmeye calısıyorum o hafta hic gogsumu veremedim sut azaldı ama ilac bitipte devam edince eskisi gibi oldu korkma o memeyi alınca normale donuyo

hamilelere ve emziren annelere uygun bir antiotik yokmuydu? sezeryandan sonra 1 paket ictim ben bide sonra dogum sonrasi kürtaj oldum bir paket daha ictim ama emzirmeme engel olmadi benim.

kizlar doktora söyledim emzirdigimi , ona göre antibiyotik vermedi dis icin olani verdi cok agir bir antibiyotik dedi , bebege zararli direk sute geciyor dedi , bebege zararida buyukmus yani böbreklerinden tut bir cok organini zedeliyormus o nedenle uygun gormedi ve israrla sut vermeyeceksin dedi :KK43: minigime zarar gelmesinde mama icsin ne yapim umarim 5-6 gun sonra memeyi red etmez ondanda korkuyorum kafam karisik

X