Öncelikle ikisi içinde çok geçmiş olsun.benimde babam koah hastası.sigarayı 3 sene önce şiddetli bir koah krizine girerek bıraktı.17 gün hastanede yattı.ölümden döndü ve ders aldı.babamın doktoru 20 yıldır babamı takip ediyor.önce Allah ın sonra doktorumuzun sayesinde babam hayatta diyebikirim.ankara da güven hastanesi prof dr kudret ekiz.ama tabi sağlık sigortanız karşılıyormu bilemem ama tavsiyrde buulunmak istedim.babam 3 yıldır pksijen makinesi kullanıyor.yani genelde kışın kullanıyor ara ara.kötü günler geçirdik.her an birşey olucak korkusuyşa yaşamak zor...seni çok iyi anlıyorum.Arkadaslar Merhaba
hepimizin annesi babası hastadır ve de soz dinlemiyolardir eminim.. Bu konuda hassasiyeti, bilgisi,deneyimi olan herkesten yorum bekliyorum..
annem eklem romatizmasi, gut hastaligi beraber yaklaşık 15 yıldır değişik şekillerde tedavi gördü görüyor ama yok iyileşme..ya da sorunu tam.olarak anlamıyoz bilmiyorum söyle ki 1.5 yıldır Prof. a gidiyoz ben takip ediyorum ama yok düzelmiyo. annemin eklemleri tamamen aşınmis et protein vs yasak parmaklar tamamen bükük yuruyemiyo maksimum 100 metre yürür. ayak ve ellerine dokunmak mi aci icinde kivranir..caydanlik tutamaz..temizlik yapsa acısı kat kat artar..söz dinlemez o en büyük dert.. elleri ayakları sırtı filan simsiyah ve şiş hep hep... ısı saçıyor resmen vücudu sürekli yaniyo kavruluyo gecmiyo.. tedavi gördüğü ilaçlar çok ağır kortizon dahil günlük 10 15 hap. hastalanma şansı yok usutunce 10 gün hastanede yatıyo çünkü tedavi olamıyor başka ilaç icse yüksek ateşten ölmeye kadar vardığı oluyo..korkuyorum çok ilaç iciyo ve başka yerler sıkıntı olur diye...
Gelelim babama o da koah hastası sanırım 3. evre halen sigara iciyo o da 2 aya bir sigaradan hastanelik olurdu yürüyemezdi konusamazdi ama sigaraya devam efendim.. onunda hastaneler de yatiriyoz vs..10 yıl önce bırakması gerken sigarayı bırakmayıp oksijen makinasi almayan adam babam.. Doktorun dediği "kimsen yok mu.. var.. nerde..uzakta.. evli misin.. yok degil.. yasin kac isin var mi... 28... var calisiyorum....baba cok genc 55 ama 2 yil belki..."prof a gittik cok iyi gidiyoodu sigara...bırakmiyo ve söyle ki ikisi de benden nefret ediyo onlarla bunları konuştuğum için..onlar için kendimi parcaladigim icin... peki ya ben... ben yokum ki..onları uyardigim her an daha da Kinle doluyolar bana....
bayagi bi üzülmusum sanırım..
arkadaşlar ben sizden kayseri ankara nevsehir civari başta olmak üzere bu konularda uzman doktorlar hakkında bilgi ve tecrübelerinnizi benle paylaşmanızi istesem.. çok üzülüyorum bu konuda onlar iyi olsunn da Baska bişe istemiyom.. yorumlarınızi bekliyorum
tavsiyemiz için teşekkür ederim dediğiniz yöntem iletişim kurmakla ilgili sanirim araştırırim tabiki :) iyi ve kötü olup anlatıyorum abim var o da anlatıyo ama mümkün değil anlamiyorlar yaşları 53 55 henüz gençler ama inat3. derece koah hastası ve sigarayı bırakmıyor . Anneniz zor yürüyor ve temizlik yapiyor . işiniz zor .Çok çok geçmiş olsun öncelikle .Tek çocuk musunuz? bir abiniz yada bir amcanız ,dayınız onların çekinebileceği biri konuşsa ? Ben burda doktorluk bir durum göremedim çünkü hasta iyileşmek adina çsba sarfetmiyor . Terapötik iletişim tekniklerini bir araştırın isterseniz belki yararı olur .
size de çok çok geçmiş olsun.. doktoru araştırıp donus yapıcam size.. şimdi durumu nasıl babanız iyi mi yürüme sıkıntısı cekiyo mu. benim babam da kış aylarında çok kötü oluyo hava kirli olduğu için oksijen makinasi mi doktor yıllar önce söylemiş bizim haberimiz dahi olmamıştı 8 aydir kullanıyoruz biz de..teşekkür ediyorum acil şifalar diliyorum babanız için deÖncelikle ikisi içinde çok geçmiş olsun.benimde babam koah hastası.sigarayı 3 sene önce şiddetli bir koah krizine girerek bıraktı.17 gün hastanede yattı.ölümden döndü ve ders aldı.babamın doktoru 20 yıldır babamı takip ediyor.önce Allah ın sonra doktorumuzun sayesinde babam hayatta diyebikirim.ankara da güven hastanesi prof dr kudret ekiz.ama tabi sağlık sigortanız karşılıyormu bilemem ama tavsiyrde buulunmak istedim.babam 3 yıldır pksijen makinesi kullanıyor.yani genelde kışın kullanıyor ara ara.kötü günler geçirdik.her an birşey olucak korkusuyşa yaşamak zor...seni çok iyi anlıyorum.
Canım allab yardımcın olsun. Ama şöyle de bir durum var annen ve baban inat edip gereklk perhiz kural ve yasaklara uymaz ise doktor unda yapacağı birşey yok. Allah yardımcın olsun yinede. Hasta imsanlar nazlı ve kaprisli oluyor hele yaşlılar yoksa neden sevmesinler seni.Arkadaslar Merhaba
hepimizin annesi babası hastadır ve de soz dinlemiyolardir eminim.. Bu konuda hassasiyeti, bilgisi,deneyimi olan herkesten yorum bekliyorum..
annem eklem romatizmasi, gut hastaligi beraber yaklaşık 15 yıldır değişik şekillerde tedavi gördü görüyor ama yok iyileşme..ya da sorunu tam.olarak anlamıyoz bilmiyorum söyle ki 1.5 yıldır Prof. a gidiyoz ben takip ediyorum ama yok düzelmiyo. annemin eklemleri tamamen aşınmis et protein vs yasak parmaklar tamamen bükük yuruyemiyo maksimum 100 metre yürür. ayak ve ellerine dokunmak mi aci icinde kivranir..caydanlik tutamaz..temizlik yapsa acısı kat kat artar..söz dinlemez o en büyük dert.. elleri ayakları sırtı filan simsiyah ve şiş hep hep... ısı saçıyor resmen vücudu sürekli yaniyo kavruluyo gecmiyo.. tedavi gördüğü ilaçlar çok ağır kortizon dahil günlük 10 15 hap. hastalanma şansı yok usutunce 10 gün hastanede yatıyo çünkü tedavi olamıyor başka ilaç icse yüksek ateşten ölmeye kadar vardığı oluyo..korkuyorum çok ilaç iciyo ve başka yerler sıkıntı olur diye...
Gelelim babama o da koah hastası sanırım 3. evre halen sigara iciyo o da 2 aya bir sigaradan hastanelik olurdu yürüyemezdi konusamazdi ama sigaraya devam efendim.. onunda hastaneler de yatiriyoz vs..10 yıl önce bırakması gerken sigarayı bırakmayıp oksijen makinasi almayan adam babam.. Doktorun dediği "kimsen yok mu.. var.. nerde..uzakta.. evli misin.. yok degil.. yasin kac isin var mi... 28... var calisiyorum....baba cok genc 55 ama 2 yil belki..."prof a gittik cok iyi gidiyoodu sigara...bırakmiyo ve söyle ki ikisi de benden nefret ediyo onlarla bunları konuştuğum için..onlar için kendimi parcaladigim icin... peki ya ben... ben yokum ki..onları uyardigim her an daha da Kinle doluyolar bana....
bayagi bi üzülmusum sanırım..
arkadaşlar ben sizden kayseri ankara nevsehir civari başta olmak üzere bu konularda uzman doktorlar hakkında bilgi ve tecrübelerinnizi benle paylaşmanızi istesem.. çok üzülüyorum bu konuda onlar iyi olsunn da Baska bişe istemiyom.. yorumlarınızi bekliyorum
Çok şükür yürüyüşünde sıkıntı yok.ama tabi kısotlı yani.yarım saat yürüyor 1 saat dinleniyor.bu geçiş mevsimi çok önemli.grip aşısı mutlaka olsun babanız.en ufak bir üşütmede direk babamın nefesine yansıyor.hemen ilaç antibiyotik veriyor doktor babama.çünkü ilaç kullanmayınca ilerliypr ve cigere inme tehlikesi var.ve malesef koah olan hastalarda bu çok tehlikeli durum yaratabiliyor.enfeksyona dönüşüyor direk.kışın oksijeni hiç çıkarttırmamaya çalışıoruz .oksijen makinesi için uzun kablolar var.ondan aldık.15 metre.evin içinde onunla geziyor.büyük kolaylık.tavsiye ederimsize de çok çok geçmiş olsun.. doktoru araştırıp donus yapıcam size.. şimdi durumu nasıl babanız iyi mi yürüme sıkıntısı cekiyo mu. benim babam da kış aylarında çok kötü oluyo hava kirli olduğu için oksijen makinasi mi doktor yıllar önce söylemiş bizim haberimiz dahi olmamıştı 8 aydir kullanıyoruz biz de..teşekkür ediyorum acil şifalar diliyorum babanız için de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?