Saç Rengi ve Saç Boyama Kızlar ana saçım siyah nasıl açabilirim başka renge boyamak için yardım edinnnn :))

meltemm_m

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2008
58
0
86
İstanbul
Saçlarımı 2 sene kadar önce siyaha boyamıştım ama aktı artık kendi saçımda siyah bayağı şimdi açık kahve yapmak istiyorum ama bu rengi bulmam için sanırım açmam lazım çok da bilmiyorum bu işleri:) doğal yoldan nasıl açabilirim ve bu rengin adı nedir neye boyasam çıkar https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.ne...284041384_136120499769763_451015_682882_n.jpg Hande sarıoğlunun saçları gibi istiyorum tam da:)

hande sarıoğlunun hangı sac rengınden bahsedıyosunkı ılk baslarda cok küllü bir kumraldı saçlarının önlerıde daha acık balyajdı uzun suredır takıp edıyo kendısını bı arkdasımda ordan bılıyorum sımdıkı kahve halını dıosan yıne küllü bı renk ama tabı acman lazım once bnce sıyahtan yenı kurtulmsken bı kuafore danıs acma konusunda ama ılla evde yaparsan palette acıcıyı onerrm uzerıne de küllü bi acık kahve veya kahve köpüğü boyarsan elde edersın tabı renk 2 3 boyamada ortaya cıkacaktır.

Ben annemin saçını açmayı denedim doğal yoldan ama çok zor şu açıcı boyalardan aldım . Alaca bulaca oldu en iyisi kuaföre gitmek lazım çok güzel yıpratmadan açan boylar var. Saçlar boyasız olsa papatya suyu diycemde boya olunca işe yaramıyo sanırım .

evet canım cok haklısın bncede en ıyısı kuaför . ama papatya suyuda cok koyu renk sacları turuncu yapıyor.kumrallar falan denemelı :)

canım daha önce saçın işlem görmemişse palette işine yarayabilir, ancak hızlı ve eşit şekilde boyamalısın ancak yinede en güzel sonucu kuaför yardımıyla alırsın..

Merhaba, siyah saçımı ben kademeli olarak açıyorum ve evde açıyorum. Neden derseniz yıllar önce pahalıca bir kuaförde saçlarım ihmal yüzünden yanmıştı da o yüzden. Maalesef kuaförlerin çoğu başka işlere daldıkları boyaları balyajları düzgün kontrol etmedikleri için saçları yakıp kül edebiliyorlar haberiniz olsun. Saç açma işlemini orealle yapacaksanız zaten geçmiş olsun, kuaför orealin hangi derecesini bastıysa artık saç yanacak. O işleme yani sırf açma işlemine en az 200 tl. ödersiniz ve saçınızın yanmama garantisini vermiyorlar. Bir de bitkisel bir ilaç var ve kademeli açıyorlar saçı ama o orealden de pahalı . Tek seansı 270 Tl dediler bana ve en az 3 seans gitmeniz gerekiyor. Sonuç olarak bir saç açma işlemi yaklaşık 1.000 Tl.'ye maloluyor bilginize.

Evde yapayım derseniz ki benim kayınvalidem kuaförde makyözdür. Ben kuaförlerden hazetmediğim ve saçımı yaktıkları için bana kuaför malzemesi peroksit % 6 volüme ve Loreal'in Effasor adlı mavi tozundan getirdi. Peroksit sıvısından iki küçük şişe ve iki de mavi tozdan karıştırdım. Simsiyah saçlarımın dipleri de dahil heryerine yedirdim ve kontrollü olarak bekledim. Sonuçta mavi toz etkileşime geçti ve krem halinde köpürdü saçta 30 dk. kadar beklettim. Sonuç, boya yapılmamış dipler beyaza yakın sarı açıldı, siyah yerler ise kızıllıklarla açıldı. Saçımın önlerindeki bir kısım bölge siyah hiç açılmadı. Bu açma işlemi sonrası Palette'nin Küllü kahverengi boyasıyla boyadım şu anda saçımda yer yer kızıl kahve yer yer de özellikle önlerde siyah bölgeler var. Ama kötü görünmüyor ve bu uygulamayı birkaç kez daha yapacağım, saçımı da bir daha asla siyaha boyamayacağım. Çünkü siyah güzel ama bir süre sonra bunalıma sokuyor. Kara bulut gibi.Bundan sonra en düşük boya rengim 4.5-5 daha aşağıdaki koyu renklerin açılması da zor. Siz de benim gibi aşamalı saç rengi açabilirsiniz.

İkinci ve üçüncü uygulamalardan sonra rengin tam döneceğine eminim. Şimdi sizin yapmanız gereken %6 veya %8'lik peroksit sıvı tüp açıcılardan iki adet ve röfle setlerindeki mavi tozdan da 2 adet bularak sçınızı kendi kontorlünüzde ve yakmadan açmak. Kuaförlere sakın güvenmeyin, ayrıca ben bu işlemi en fazla 20 tl.'ye malederken onların 600-800 TL.'ye kadar fiyat çekmeleri çok kötü. Resmen siyah saçlıların çaresizliğinden ve zor renk açılmasından faydalanmak bunun adı. O yüzden saç açma bilgilerimi size de aktardım.

Saçımda açılmamış halde kalan siyahlar saçımın ön taraflarında yoğun onları mümkün olduğunca kırık makasıyla kesiyorum, boyadıkça v e uzadıkça kutulacağım birkaç kez daha peroksitli mavi toz uygulaması yapacağım ama bu kez açılmamış bölgelreden başlayacağım ve o kısımlara yoğun süreceğim. Siz de benim gibi açabilirsiniz saçlarınızı...

Çok teşekkürler Saçlarımın uç kısımlarında siyah boya ve daha da uçlarda hint kınası var ana saçım da siyah yani ana saçımda da 30 dk bekleteceğim? Saçlarım uzun ve çoğunluk ana saç :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…