Merhaba, siyah saçımı ben kademeli olarak açıyorum ve evde açıyorum. Neden derseniz yıllar önce pahalıca bir kuaförde saçlarım ihmal yüzünden yanmıştı da o yüzden. Maalesef kuaförlerin çoğu başka işlere daldıkları boyaları balyajları düzgün kontrol etmedikleri için saçları yakıp kül edebiliyorlar haberiniz olsun. Saç açma işlemini orealle yapacaksanız zaten geçmiş olsun, kuaför orealin hangi derecesini bastıysa artık saç yanacak. O işleme yani sırf açma işlemine en az 200 tl. ödersiniz ve saçınızın yanmama garantisini vermiyorlar. Bir de bitkisel bir ilaç var ve kademeli açıyorlar saçı ama o orealden de pahalı . Tek seansı 270 Tl dediler bana ve en az 3 seans gitmeniz gerekiyor. Sonuç olarak bir saç açma işlemi yaklaşık 1.000 Tl.'ye maloluyor bilginize.
Evde yapayım derseniz ki benim kayınvalidem kuaförde makyözdür. Ben kuaförlerden hazetmediğim ve saçımı yaktıkları için bana kuaför malzemesi peroksit % 6 volüme ve Loreal'in Effasor adlı mavi tozundan getirdi. Peroksit sıvısından iki küçük şişe ve iki de mavi tozdan karıştırdım. Simsiyah saçlarımın dipleri de dahil heryerine yedirdim ve kontrollü olarak bekledim. Sonuçta mavi toz etkileşime geçti ve krem halinde köpürdü saçta 30 dk. kadar beklettim. Sonuç, boya yapılmamış dipler beyaza yakın sarı açıldı, siyah yerler ise kızıllıklarla açıldı. Saçımın önlerindeki bir kısım bölge siyah hiç açılmadı. Bu açma işlemi sonrası Palette'nin Küllü kahverengi boyasıyla boyadım şu anda saçımda yer yer kızıl kahve yer yer de özellikle önlerde siyah bölgeler var. Ama kötü görünmüyor ve bu uygulamayı birkaç kez daha yapacağım, saçımı da bir daha asla siyaha boyamayacağım. Çünkü siyah güzel ama bir süre sonra bunalıma sokuyor. Kara bulut gibi.Bundan sonra en düşük boya rengim 4.5-5 daha aşağıdaki koyu renklerin açılması da zor. Siz de benim gibi aşamalı saç rengi açabilirsiniz.
İkinci ve üçüncü uygulamalardan sonra rengin tam döneceğine eminim. Şimdi sizin yapmanız gereken %6 veya %8'lik peroksit sıvı tüp açıcılardan iki adet ve röfle setlerindeki mavi tozdan da 2 adet bularak sçınızı kendi kontorlünüzde ve yakmadan açmak. Kuaförlere sakın güvenmeyin, ayrıca ben bu işlemi en fazla 20 tl.'ye malederken onların 600-800 TL.'ye kadar fiyat çekmeleri çok kötü. Resmen siyah saçlıların çaresizliğinden ve zor renk açılmasından faydalanmak bunun adı. O yüzden saç açma bilgilerimi size de aktardım.