kızlar allah aşkına evinizi nasıl düzenli ve temiz tutuyorsunuz???

Düzenmi o nedemek ki iyi birşeydir heralde :) ben 2 çocukla göremedim henüz. Hergece yatmadan heryeri toplar düzenler süpürürüm sırf bu iş için sessiz süpürge aldım ama yok anacım olmuyor. Bazen elim kolum kalkmıyor yoruluyorum ay ömrümü yedi bu ev işleri nankör şeyler

herşeyi yerine koymaya özen gösteriyorum ama yine durum aynı... aniden bi misafir gelse kınar beni valla

vallah ne yalan söylim daginik eve degilde, birinin evine gittigimde (habersin gitmem) o ev pisse benim garibime gidiyor
insanlar nasil rahat edebiliyorlar diye
ama benim en kücük kiz kardesimde inanilmaz derecede daginik odasinda cogu zaman ayak atacak yer olmuyor
arada canima tak ediyor giriyorum dipli bucakli temizliyorum iki gün sonra yine ayni
bagirip cagiriyorum tamam abla artik hep temiz tutacam söz diyor ama yok yine ayni
kendi evi olursa resmen pislik icinde kaybolacak

o toplama temizleme bi düzene girdimi, rutin haline geliyor inan bana insan otomatik bi sekilde yapiyor

bi laf vardir; evini temiz tut misafir gelir, kendini temiz tut ölüm gelir diye
aynen öyle olmasi gerekiyor insan kendi icin yapmasi gerek

Ev isi hakkinda buyuk düşünürler marks, lenin gibi kisiler baya kapsamli şeyler yazmis. Merak eder misin felsefe ve sosyoloji ile aran nasildir bilmiyorum ama bu konu öyle kolay sanıp geçilen ama bilhassa kadınların baska seyleri dusunmeye vakti olmasin diye toplum tarafindan dayatilan zor bir istir. Yeniden uretim derler ev islerine. Yani maddi getirisj olmayan, bir turlu ortaya tam bir ürün cikaramadiginiz, ne yaparsanız yapin bir kac gun icinde tekrar yapmak zorunda kalacaginiz bir dizi mesgale. Kadinlarin somurulmesinin modern hali. Neyse fazla felsefe oldu, kisaca koyverin gitsin. O cok duzenli kadinlar muhtemelen kendini sadece evinin temiz gozukmesiyle var eden bedbaht kadinlardir. Ev temizliginde olcunuz misafir falan olmasin. Ruh ve beden sagliginizi bozmayacak kadar olsun yeter. Yani mikrop kapmayacak kadar. Ve şayet calisiyorsaniz bu miktari da esinizle bolusmeniz aslidir.

keşke derdim salon olsa.. yastıkları diz geç... ama mutfak dağılması daha kötü bence bi giriştimmi bir saatte çıkamıyorum tezgahtan...

birde laf arasında evim dağınık falan derler, bi gider bakarsın ev pırıl pırıl... neresi dağınık yahu dedim birgün arkadaşıma.. ayyy içim daralıyor süpürmedim silmedim falan diyorlar... saçını başını yoluverecen

komsum işte... kaç zamandır ev temızlemıyormus. ,iyi ki temızlemıyor

tabii bir de benım gibi dagınık olup ara sıra eşinizden azar yıyorsanız daha kötü.
birlikte iş bölümü yaptıgımız için adamı haklı göruyorum.
hani iş miş yapmasa zaten onu fark edecek biri olmaz
ama işte bırlıkte yapıldıgı için '' canım ne zaman ısterse o zaman yaparım'' dıyemıyorsunuz

aaa simdi üstüme alindim ama :)
öyle olanlarda vardir tabiki
ama ben üniversite okudum, düzgün bir isim var
arkadaslarim var, kitap okuyorum film izliyorum, arada spor yapiyorum (yapmaya calisiyorum)
ama titizim, düzenliyim
hicbirzaman kendimi bedbaht hissetmedim
arkadaslarimda genelde titiz düzenli insanlardir
hepsi iyi egitim almis sosyal kadinlar

eski esimde düzenliydi misal, ben okuldan gelirdim o isten, ben yemek hazirlardim oda etrafi derleyip toplardi yada tam tersi

hiç olmadı bi çay demler kahvaltılık yaparsın bişeyler dert mi :)
kac yasındasınız merak ettim ..

28 yaşındayım canım...
ben o soruyu ikramlar olarak sormadım, hani ani misafir gelince dağnıklığın içine napıyorsun diye sormuştum...
ikramlar konusunda rahatım her daim bişeylerim vardır şükür... :)

haklısın aslında erken kalkan yol alır derler.. biz yatıyoruz pireler uçuşuyor totomuzda ::)
ama ramazanda erken kalkamam, çünkü sahura kadar uyanığım...sabah mecbur yatıyorum...

gece yapmayı denedim bi ara bende, ama yok cıks olmadı... gece gece iştah olmuyor...

Canikolar halinize şükredin Şuan ben

Eki Görüntüle 1574748

şuan bu oda dağınıkmı pardon sen benim evi görme bence...

komsum işte... kaç zamandır ev temızlemıyormus. ,iyi ki temızlemıyor

allah bilir ev tertemizdir... sinir oldum valla kadına

Ööfff ne temizliği titizligi arkadaş.. ben çevremdeki çoğu titiz geçinen komşularin samimi olduğuna inanmiyorum.. çoğu yapmacik.. rol kesiyorlar.. Milletten aferin almak için gece gündüz boşa giden zaman..
Ben böyle insanlara hep 4 duvar hizmetcileri derim
Bir de yetenekten sayılmaz mi şu temizlik.. ömrünü yemeye değmez valla.. bırak dağınık kalsın.. benim de 1.5 yaşında kızım var her saatimiz oyunla dagitmakla geçiyor.. hele bir de babası geldimi oooo.. taş üstünde taş bırakmıyoruz
Temiz ve hijyenik olsun yeter bana.. Hergün düzenle; dakikalar sonra bozulsun.. böyle kısır bir döngü.. Niye o canım vaktimi evin illaki o saçma düzeni için heba edeyim ki??
Sen de takma bence.. o vaktini ; kendini güzel bir kitap okuyup miss gibi bir kahve eşliğinde şımartarak gecirebilirsin.. yada çıkıp dolaşarak.. hayat sokaklarda..

temızdı
içeri girer girmez havam degıstı zaten. ev öyle guzel de temızlık kokuyordu ki :=)
içimden dedım '' sen temızlık hastasısın belli, kendı evınn yetmez sana keşke ara sıra bana da gelsen ''
çok imrenıyorum ama sadece ımrenmekle kalıyorum :=)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…