-
- Konu Sahibi gazeldustubaglara
herşeyi yerine koymaya özen gösteriyorum ama yine durum aynı... aniden bi misafir gelse kınar beni valla
Ama hersey topladigimiz gibi kalmiyo malesefben her cikan bulasigi bekletmeden makineye koyarim cok camasir biriktirmem sepette yer kalmamissa mesela renklileri ayirir makineye teperim banyo karisik gozukmez boylece mutfakta masanin ustunde meyve tabagi ve tuzluktan bisey olmaz benim derdim salon hep daginik hep daginik yastiklar ust uste oyuncaklar yerde artik toplamadan yatiyorum su an mesela darmadaginik
Ben de ona şaşıyorum hiç mi toz olmaz yamuk durmaz acaba diyorum sabahtan akşama temizlik mi yapılıyor bu evde, dolaplar katlı dürülü hizalı her şey. Ve bu düzen ne zaman gidilse böyle yani haberli de habersiz de gidilse aynı durumda oluyı evleri. Üstüne bir de çocuklu olanlara daha çok şaşırıyorum...
komsum işte... kaç zamandır ev temızlemıyormus. ,iyi ki temızlemıyorkeşke derdim salon olsa.. yastıkları diz geç... ama mutfak dağılması daha kötü bencebi giriştimmi bir saatte çıkamıyorum tezgahtan...
birde laf arasında evim dağınık falan derler, bi gider bakarsın ev pırıl pırıl... neresi dağınık yahu dedim birgün arkadaşıma.. ayyy içim daralıyor süpürmedim silmedim falan diyorlar... saçını başını yoluverecen
keşke derdim salon olsa.. yastıkları diz geç... ama mutfak dağılması daha kötü bencebi giriştimmi bir saatte çıkamıyorum tezgahtan...
birde laf arasında evim dağınık falan derler, bi gider bakarsın ev pırıl pırıl... neresi dağınık yahu dedim birgün arkadaşıma.. ayyy içim daralıyor süpürmedim silmedim falan diyorlar... saçını başını yoluverecen
hiçbir zaman bende olmayan şeyDüzenli olanlara sorum:
Çekmeceleriniz nasıl düzenli kalıyor?
Düzenli olanlara sorum:
Çekmeceleriniz nasıl düzenli kalıyor?
Ev isi hakkinda buyuk düşünürler marks, lenin gibi kisiler baya kapsamli şeyler yazmis. Merak eder misin felsefe ve sosyoloji ile aran nasildir bilmiyorum ama bu konu öyle kolay sanıp geçilen ama bilhassa kadınların baska seyleri dusunmeye vakti olmasin diye toplum tarafindan dayatilan zor bir istir. Yeniden uretim derler ev islerine. Yani maddi getirisj olmayan, bir turlu ortaya tam bir ürün cikaramadiginiz, ne yaparsanız yapin bir kac gun icinde tekrar yapmak zorunda kalacaginiz bir dizi mesgale. Kadinlarin somurulmesinin modern hali. Neyse fazla felsefe oldu, kisaca koyverin gitsin. O cok duzenli kadinlar muhtemelen kendini sadece evinin temiz gozukmesiyle var eden bedbaht kadinlardir. Ev temizliginde olcunuz misafir falan olmasin. Ruh ve beden sagliginizi bozmayacak kadar olsun yeter. Yani mikrop kapmayacak kadar. Ve şayet calisiyorsaniz bu miktari da esinizle bolusmeniz aslidir.
Onlar sanırım şu anda ev temizliyor topluyor lar :)O bu değil de, mademki hepimiz böyle evimizi temiz tutamayanlarsak, o temiz hatunlar kim ya??? :/
Ben orda boylu boyunca yatanı yer bitiririm fındık ya ne güzel yatmış.
hiç olmadı bi çay demler kahvaltılık yaparsın bişeyler dert mi :)
kac yasındasınız merak ettim ..
anladım ben seni benim gibi detaylı yapıyorsun.kendimizce hızlı da olsak millete göre ağır ama içine sinerek..
oysa sanırım üstünden şöyle bir geçerek temizlik yapmayı öğrenmemiz lazım.
bir de günün bereketli olması için sabah namazından sonra ayakta olunmalıymış.ben zaten geç yatıyorum.kızlar uyanmazsa berazber uyuyoruz (maks. 9-10 akadar) ama bi ara erken kalkmayı deneyeceğim..
Düzenmi o nedemek ki iyi birşeydir heralde :) ben 2 çocukla göremedim henüz. Hergece yatmadan heryeri toplar düzenler süpürürüm sırf bu iş için sessiz süpürge aldım ama yok anacım olmuyor. Bazen elim kolum kalkmıyor yoruluyorum ay ömrümü yedi bu ev işleri nankör şeyler
komsum işte... kaç zamandır ev temızlemıyormus. ,iyi ki temızlemıyor
temızdı28 yaşındayım canım...
ben o soruyu ikramlar olarak sormadım, hani ani misafir gelince dağnıklığın içine napıyorsun diye sormuştum...
ikramlar konusunda rahatım her daim bişeylerim vardır şükür... :)
haklısın aslında erken kalkan yol alır derler.. biz yatıyoruz pireler uçuşuyor totomuzda ::)
ama ramazanda erken kalkamam, çünkü sahura kadar uyanığım...sabah mecbur yatıyorum...
gece yapmayı denedim bi ara bende, ama yok cıks olmadı... gece gece iştah olmuyor...
şuan bu oda dağınıkmı pardonsen benim evi görme bence...
allah bilir ev tertemizdir... sinir oldum valla kadına
ben cekerım en alttan. nedense hep acelem olur .aldıklarımı aldıgım yere koyuyorum ..
arada düzenliyorum da .. en alttan çekmiyorum :)