- 14 Mayıs 2009
- 22.264
- 12.552
-
- Konu Sahibi gazeldustubaglara
Evet işte aradığınız o titiz kadın benim
Bir bel,bir boyun,diz,dirsek ağrılarıyla soru ve yardımlarınıza amadeyimvalla temiz olmanın hiç öyle pratik bir tarafı yok sabah kalkıyorum bir fiil ayakta uğraşıp duruyorum üstelik 2oğlanla ben temizliyorum arkamı dönüyorum aynı aynı bende senin aksine neden bukadar kendimi parçalıyorumki elime ne geçecek diye düşünüyorum
Fakat konturolsüzce gene kendimi eve vurmuş buluyorum
Her sabah mutlaka süpürür be heryeri dip bucak silerim silmesem ayaklarım yapış yapış geliyor
Mutfağı toplarken mutlaka tüm beyaz eşyalara bir bez dolarım,kirli olmadığından yüzeysel olarak bir silmek yeterli oluyor tabi mutfak dolaplarının alt ve üst kapaklarınıda
Kapılarımın el değen taraflarını cam sille hergün silip günlük toz alırım
Tabi vc banyo temizliğide cabası banyom da otur Çekirdek çitle o kadar yani tabi bunu sağlarken eşime ve uşaglarıma biraz hayatı dar ediyorum galiba
Kurallar kurallar
Bizde kimse dış Kıyafetiyle evde oturamaz
Bundan dolayı Çek'ler temiz kalır
Hergün çocuklar duş alır vs
Anlayacağın işkence
Gece olunca kollarımın ağrısından yaramıyorum sağlığımdan oldum ama ne yapayım
Evet işte aradığınız o titiz kadın benim
Bir bel,bir boyun,diz,dirsek ağrılarıyla soru ve yardımlarınıza amadeyimvalla temiz olmanın hiç öyle pratik bir tarafı yok sabah kalkıyorum bir fiil ayakta uğraşıp duruyorum üstelik 2oğlanla ben temizliyorum arkamı dönüyorum aynı aynı bende senin aksine neden bukadar kendimi parçalıyorumki elime ne geçecek diye düşünüyorum
Fakat konturolsüzce gene kendimi eve vurmuş buluyorum
Her sabah mutlaka süpürür be heryeri dip bucak silerim silmesem ayaklarım yapış yapış geliyor
Mutfağı toplarken mutlaka tüm beyaz eşyalara bir bez dolarım,kirli olmadığından yüzeysel olarak bir silmek yeterli oluyor tabi mutfak dolaplarının alt ve üst kapaklarınıda
Kapılarımın el değen taraflarını cam sille hergün silip günlük toz alırım
Tabi vc banyo temizliğide cabası banyom da otur Çekirdek çitle o kadar yani tabi bunu sağlarken eşime ve uşaglarıma biraz hayatı dar ediyorum galiba
Kurallar kurallar
Bizde kimse dış Kıyafetiyle evde oturamaz
Bundan dolayı Çek'ler temiz kalır
Hergün çocuklar duş alır vs
Anlayacağın işkence
Gece olunca kollarımın ağrısından yaramıyorum sağlığımdan oldum ama ne yapayım
senin konudan gaza geldim çocuklain odasina giristim , duzenli olmayai oncen ben ogreniyimde sonra çocuga ogretiym demi :)
analatrina çekelerlse yandim valla :))
şu haftada bir cam silen 15 günde bir perde yıkayanlara ne diyeceğimi bilemedim nutkum tutuldu
Temizlige elimden geldigince ozen gosteriyorum
Ev temizse icim rahat ediyor
Ama aksamlari heryer heryerde
Kizimin oyuncaklari
Mutfak masamiz
Salonda cay vs
İvir zivir
Biz bunun adini yasanmislik koyduk
Daginiklik demiyoruz buna
Hatta ne kadar daginiksa o kadar mutlu oluyoruz
En sevdigim sey bu yasanmisligi toplamak
Ertesi gune hazirlamak
Ama cok yorgunsam gozlerimi kapatip ustunden atlaya ziplaya yatagima giderim
Sabah toplarim hic sorun etmem
Benim olmazsa olmazim
Kullanilmayan seylere tahammulum yok
Evden cikaririm mutlaka
Cok sık camasir yikarim
Temizligi gunlere boler hergun yaparim
Ev hem kirli hem karisiksa orda ruhum daralir yalniz
ya ben buna inanmıyorum, 15 günde bir perde mi yıkanır yaa, nerde öyle bi dünya?
ben bi bahar temizliğinde yıkarım.. bir yazın ortasında bir de kışın.. senede 3 kez yani...her 15 günde bir yıkamaya tül mü dayanır... 15 günde bir yıkayan senede 12 ay varsa toplam 24 kez yıkamış olması lazım... bir senede 24 kez yıkamak da imkansız yani.. biraz abartıldı gibi geldi bana...
aynengerçekten paspas dağınıklıktan başka bi işe yaramıyor.. bende önceden her kapı eşiğine paspas atardım.. ama anladımki paspas düzeltmekten başka bişey yapmıyorum.. hepsini kaldırdım... şuan sadece mutfak balkonumun önünde minik bir paspas var, o da oğlum balkona girip çıkıp durdukça tozlu tozlu bastığı için...
ev şekilsiz olunca gerçekten hiçbişey yapasın gelmiyor.. benim önceki evim 1+1 di.. kocaaa bi salon, minnacık yatak odam vardı... hiç toplanmıyordu evim... ordan taşındım çok şükür... evim düzene girdi.. hatta odamın biri boş şuan, orayı ütü ve çamaşır odası yaptım....
canım senin eşin askerdeydi dimi yanlış hatırlamıyorsam, geldi mi?
inanmıyorum benim eşim arayacak misafir geliyor diye, ve ben orda oturacam
koşa koşa gider girişirdim temizliğe...
canım benim balkonda aynı.. bugün yıka temizle, ertes gün toz yuvasına dönmüştür...
tam cadde dibindeyim, birde birinci kat olunca çok batıyor balkon... artık fazla yıkamıyorum... çünkü yıkayıp emek veriyorum, birkaç saate yine toz toprak..
bende sizlerin gazıyla bugün oturma odama bi giriştim, kanepeleri çektim arkalarını altlarını sildim, halıyı kaldırdım , odanın tamamına vileda çektim. oda bal dök yala oldu.. ama eminim akşam yine eski haline döenecekoğlum elinde bisküvi ile gezecek kırıntıları dökecek.. eşimin çay baardakları pöffff
ya ben buna inanmıyorum, 15 günde bir perde mi yıkanır yaa, nerde öyle bi dünya?
ben bi bahar temizliğinde yıkarım.. bir yazın ortasında bir de kışın.. senede 3 kez yani...her 15 günde bir yıkamaya tül mü dayanır... 15 günde bir yıkayan senede 12 ay varsa toplam 24 kez yıkamış olması lazım... bir senede 24 kez yıkamak da imkansız yani.. biraz abartıldı gibi geldi bana...
kullanılmayan şeylerden kastınız nedir mesela?
benim annem örneğin yoğurt kovalarını, peynir kutularını yada ne bileyim benzer ürünler atmaz saklama kabı olarak kullanır... ben kesinlikle paket biter bitmez atarım... dayanamam birikip kalınca... sizin kastınız bunlarmı? yada neler
Kizimin oyuncaklari
Mutfak masamiz
Salonda cay vs
İvir zivir
Ertesi gune hazirlamak
Benim olmazsa olmazim
Evden cikaririm mutlaka
Cok sık camasir yikarim
Kizimin oyuncaklari
Mutfak masamiz
Salonda cay vs
İvir zivir
Ertesi gune hazirlamak
Benim olmazsa olmazim
Evden cikaririm mutlaka
Cok sık camasir yikarim
Iste normal bir yorum ve olmasi gereken durum.ben de ayniyım.kendime esime ve cocuguma hayatı zehir etmem.ama pisligi de sevmem.çok sık çamaşır yıkarım.temizlik değilde o çamaşır utu yok mu evim toplu olsada bir köşe de utulenecek çamaşırım daima vardır.
Aile fertleri disinda misafiri bile geldigine pisman eden ev hanimlari var
10 yilin ustune ilk kez esimin memleketine gittik
Bi aksam ayakustu kuzenine ugradik
Evin en buyuk odasini dayayip doseyip kapatmis bi hanim
Kucuk oda ve o odaya acilan balkonda yasiyorlar
Tabi gelen misafirlerde
Cay ikram edildi o aksam bize
Cocuklarda esimin sehpasina bi avuc cekirdek birakmis
Esimde gayri ihtiyari yemeye basladi zaten bi taraftan sohbete dalmis
Evin hanimi yani esimin kuzeni esimi uyardi
Bizim evde iceride cekirdek yenmiyo balkonda yiyebilirsin istersen diye
Sonra bu hanim bizi yemege davet etti