kızlar allah aşkına evinizi nasıl düzenli ve temiz tutuyorsunuz???

selam kızlar bende çalıştığım için ev temizliğinde baya zorlanıyorum. Ama eve gelince 1 saatimi temizliğe ayırıyorum sonra yemek yapıyorum, yemeğim varsa ütü yada birkaç çekmece düzenliyorum.Cam perde temizliğinde mutlaka yardım alıcam.bahar temizliğinde baya zorlandım :)

Fazlalık olan eşyalarınız varsa kurtulun bence. Sakin bir ortam sunun kendinize. ve nacizane fikrim, anında işi yapmak. ertelememek. bende sizin gibi bundan muzdaribim üstelik çocuğum yok. ama baştan aman sonra yaparım diyorum erteliyorum işi, birikiyor. çalışan bayanım üstelik. haftaiçi 1-2 oda temizlemeyi planlıycam mesela bundan sonra. hepsini haftasonuna bırakınca inanılmaz yorucu oluyor. iş çıkışı veya akşam 1 oda temizlesem kâr diyorum.

Bendede dağınıklık sorunu vardı. Fakat bunun sebebinin evdeki dolap eksikliği olduğunu fark ettim. Özellikle mutfak çok dağılıyordu. Tezgah üzerinde duran robot, tost makinesi, baharatlıklar hatta süs eşyaları daha doğrusu tezgahta ve masanın üzerinde ne varsa bir dolap ve dekoratif sepet alarak onların içine yerleştirdim. Kullandığım şeylerle işim biter bitmez dolaba geri kaldırıyorum. Banyomda aynıydı. banyo içinde dolap aldım. dışarıda hiçbir şey bırakmıyorum. Temizlikte kolay oluyor böylece. Dışarıdaki malzemelerde tozlanmıyor. son olarak çok fazla biblo süs eşyası ıvır zıvır varsa evde evin dağılması daha kolay oluyor ve kalabalık görünüyor ben hepsini yok ettim evim ferahladı.

6 ile 4 yasında 2kızım var her yer oyuncak bende 17 haftalık hamileyim.bir elimde kova bir elimde supurge dolanıyorum akşama kadar pis olmasında dağınık olsun diye kendimi kandırıyorum yetiştirebildiğim yere kadar

benim bi arkadasimin uç çocuug var
kadininevi asla kirlenmiyor dagilmiyor
puf oktasi kadin hiç oturmuyor :)))))) temizlik ve duzen hstasi resmen, oturursa verem olur yani psikolojiis bozulur
ama tam tedavilikde deil tadinda bi hasta :)

bi keresinde parkda otuuryordul eesi aradi misafir gelyor diye,bu da tamam gelsin gelirim ben onlarin gelecegi saaatde dedi
ben olsam kosarak eve geliridm :))))))))) eimde uç çcougum var :=)

en buyuk hayalim duzen hastasi olmak bigun :))))

Canım bende tam tersine aşırı titiz ve düzenliyim haftada iki günümü temizliğe ayırıyorum her sabah kalkar kalkmaz dağılanı topluyorum biriktirmiyorum sorun olmuyor insanlar gıpta edip bakıyor çok titizim diye bence sizde sürekli toplarsanız sorun olmaz

Hepsini okuyamadım ama konu hepimizin herzamanki problemi sil, süpür,topla, yıka,ütüle vs. vs.

Sanırım ben de dahil olmak üzere biz bazı kadınlarda biraz üşengeçlik var. Ya da enerji eksikliği ne bilim. Mesela ben akşamları erken yatan, kendimi yorgun hisseden biriyim. Pek öyle ev işlerine girişemiyorum. Tabi çalışıyorum gün boyu bunun da etkisi çok.
Ben de temiz birisiyimdir ama hergün evle uğraşamadığım için izin günümde eşim uyurken erkenden kalkıp ev işlerine koyuluyorum malesef. Bu da izin günümün koşturmacalı geçmesine ve 1 gün iznim olduğu için işe yorgun gitmeme sebep oluyor.
Herkesin de söylediği gibi işin püf noktası küçük işleri günlere bölerek halletmek. Evdeki lüzumsuz eşyaları kaldırmak ve ferah bir ev ortamı yaratmak. Dağınıklık bitince temizlik de daha kolay oluyor tabi.
Açıkçası işten gelince zaten az zamanım kalıyor onu da eve mi ayırayım, kendime mi, eşime mi bilemiyorum. Tabiki eşimi seçiyorum

Ammaaannnn biz mutlu olalım da ev dağınık olsun pek de takmıyorum, siz de takmayın

haftada 1 gun camasır yıkama ve utu gunum ptesılerı...
esım yerı gelır gunde 2 gomlek degısır hem takım gıyer işi geregı halıyle utu ısı baya cok,
haftada 2 gun yerlerı supurur silerım ,balkonları yıkarım, banyo wc cıflerım ptesı ve persembe gunlerı
her ctesı mutlaka pasta borek bırseyler yapar buzluga atarım ,(cok mısafırım var hem yemeklı hem aksam caya gelen) ve kendıme genel bakım yapma günümdür
gunluk mutfak topludur zaten ,dagınık mutfakta hıc calısamam ,bı yandan yemek yaparken bı yandan cıkan dagınıklıgı topluyorumdur her an

alısverısten nefret ettıgım ıcın 2 haftada bır saolsun esım evın ıhtıyaclarını alır gelır oda ıs cıkısı ptesılerı
ve meyve sebzelerı yıkar kurular ,guzelce dolaba yerlestırırım

yanı benım tek yogun gunum ptesıdır
persembe ve ctesıde ısler 3-4 saat falan oyalar

2 ayda bır cam ve duvar ve koltukları sılerım pek toz olmadıgı ıcın hepsı 1 gunumu alır oda pratık duvar sılmeye paspaslar var temızken sılersen hem kolay oluyor hemde sık sık yaptıgın ıcın hep temız kalıyor kırlı duvara duvar temızleyıcı paspas tam ıskence haberın olsun

bu sayede hem duzenlı her an herseye hazırdır ev :)

mesela mısafır geldı bulasık cok cıktı makınaya dızdım dolap bosalmıs oluyor ya hemen dolabı sılerım fırsat bu fırsat dıye sureklı boyle yaptıgımdan evın tum dolaplarını sureklı duzenlı cıkarmama gerek kalmıyo hep temız kalıyor cunku
yanı ısı hıc ertelemem

çalısıyorken ben yıne aynı gunlerde yapıyordum tum ıslerı ama gunduz degıl gece :)

Henüz yeni evliyim ama bir düzen oluşturmaya çalışıyorum tabi dezavantajlıyım Ramazan ayına denk geldi hemen evlilik sonrası haftamız Muhakkak yemekten sonra mutfağı toparlar bulaşıkları makineye atarım 2 kişi olduğumuz için 2 günde anca doluyor makine gece çalıştırıyorum sonraki akşam işten döndüğümde boşaltıyorum yemeğe kadarcumartesi evi silip süpürüyorum banyo balkon ve çamaşırları da aynı şekilde aradan çıkartıyorum Pazar ütü günüm çamaşırları katlama falan geçiyor sonrasında akşamları kendime zaman ayırmaya çalışıyorum bakımı yapıyorumyeni olduğumuz için dolap falan düzenli şuanlık hemen kirli çıkınca sepete attırmaya çalışıyorum eşime dolaptan da askıdan alıyor çok katlanmış çamaşırımız yok dağıtsada ben geri topluyorum kendiminkileri alırkenkuruyan çamaşırları kaldırıyorum hemen bir yerden birşey çıktığında yerine koymaya özen gösteriyorum yoksa zor olur kesin

Evet işte aradığınız o titiz kadın benim
Bir bel,bir boyun,diz,dirsek ağrılarıyla soru ve yardımlarınıza amadeyimvalla temiz olmanın hiç öyle pratik bir tarafı yok sabah kalkıyorum bir fiil ayakta uğraşıp duruyorum üstelik 2oğlanla ben temizliyorum arkamı dönüyorum aynı aynı bende senin aksine neden bukadar kendimi parçalıyorumki elime ne geçecek diye düşünüyorum
Fakat konturolsüzce gene kendimi eve vurmuş buluyorum
Her sabah mutlaka süpürür be heryeri dip bucak silerim silmesem ayaklarım yapış yapış geliyor
Mutfağı toplarken mutlaka tüm beyaz eşyalara bir bez dolarım,kirli olmadığından yüzeysel olarak bir silmek yeterli oluyor tabi mutfak dolaplarının alt ve üst kapaklarınıda
Kapılarımın el değen taraflarını cam sille hergün silip günlük toz alırım
Tabi vc banyo temizliğide cabası banyom da otur Çekirdek çitle o kadar yani tabi bunu sağlarken eşime ve uşaglarıma biraz hayatı dar ediyorum galiba
Kurallar kurallar
Bizde kimse dış Kıyafetiyle evde oturamaz
Bundan dolayı Çek'ler temiz kalır
Hergün çocuklar duş alır vs
Anlayacağın işkence
Gece olunca kollarımın ağrısından yaramıyorum sağlığımdan oldum ama ne yapayım

Haftada bir dip bucak temizliyceksin toz alma süpürme.sonra ya her gece yatarken söyle bir tüm odada dağınıklıkları topluycan yada sabah uyandıgında yapcan bunu.mutfagada tezgaha hiç bir şey koymycan cıkanı çöpe, dolaba, boşalanı hemen makineye, tezgaha koydunmu yandın.bide yatak odanı uyanır uyanmaz hemmen düzenliycen yatagının üzerini pijamaları.yani ben böyle çözüm buldum.bizim sülale kalabalık her an kapı calar salonum ve oturma odam her an misafir gelcek gibi durur.ekstra bi oturma odam daha var o biraz daha bize müsait:) calışırkende böyle yapardım

Ev işi zaten acayip devamlılık istiyor birgün yatayim desen 3 gün içinden çıkılmıyor q
esmerm91 sanırım küçük çocuk yok evi dağıtan olsaydı bu kadar hava atamazdın bize a
Estağfurullah ne havasi tatlm eed cocugm yok ama bunu cocukla hiic alakasi yok benm teyzemn 2 cocugu var mesela ama ev hep toplu düzenli heran misafire acik bi ev yani sadece hep düzenli kalym derkn cok yorgun düsuyo vücut o kadar

Estağfurullah ne havasi tatlm eed cocugm yok ama bunu cocukla hiic alakasi yok benm teyzemn 2 cocugu var mesela ama ev hep toplu düzenli heran misafire acik bi ev yani sadece hep düzenli kalym derkn cok yorgun düsuyo vücut o kadar
Maşallah teyzene canim bende takinti oluyor sonra dagilmasin diye piskolojim bozuluyor küçük kızıma bagiriuorum öz yüzden normal düzenli olmaya karar verdim

Oturduğum salonu yatmadan evvel toplarım en azından düzeltirim yastıkları vs.. ki sabah toplu bulduğumda güne 1-0 önde başlıyorum. Banyoyu ise ellerimi her yıkadığımda bir güzel silerim, saç falan kalmaz lavaboda vs.. Gözüme ilişeni o anda derip toplarım mutfakta asla yıkanmamış yahut ortalıkta bulaşık bulamazsınız ama benim en büyük sorunum balkon ve camlardır. İşte benim mantığım bunları almıyor. hayatta hiç cam silmedim. Sırf cam ve balkon için yardımcı tutacağım, başka yolu yok. Bir balkon neden bu kadar çabuk kirlenir ki?

çamaşırı haftada bir yıkarım. Keyfim ütülemek isterse ütülerim istemezse ütücüye götürürüm. o kadar gömlek pantolonu ben nasıl ütüleyeyim? İnsanım la ben :) Allah var sevgilim asla sorun çıkartmaz. Hatta sen deli misin neden temizlik yapıyorsun diye sorar. O dağınıklıktan yana. Sanırım biraz eşle de ilgisi var bu durumun. Kimisi toplu sever sorun yaratır, başkası salla gitsin, gel film izlyelelim der..

Son düzenleme:

gerçekten paspas dağınıklıktan başka bi işe yaramıyor.. bende önceden her kapı eşiğine paspas atardım.. ama anladımki paspas düzeltmekten başka bişey yapmıyorum.. hepsini kaldırdım... şuan sadece mutfak balkonumun önünde minik bir paspas var, o da oğlum balkona girip çıkıp durdukça tozlu tozlu bastığı için...

ev şekilsiz olunca gerçekten hiçbişey yapasın gelmiyor.. benim önceki evim 1+1 di.. kocaaa bi salon, minnacık yatak odam vardı... hiç toplanmıyordu evim... ordan taşındım çok şükür... evim düzene girdi.. hatta odamın biri boş şuan, orayı ütü ve çamaşır odası yaptım....

amannn benim eve hiç gelmeyin
her yer çarşamba pazarı
beceriksizim ben

canım senin eşin askerdeydi dimi yanlış hatırlamıyorsam, geldi mi?

inanmıyorum benim eşim arayacak misafir geliyor diye, ve ben orda oturacam
koşa koşa gider girişirdim temizliğe...

canım benim balkonda aynı.. bugün yıka temizle, ertes gün toz yuvasına dönmüştür...
tam cadde dibindeyim, birde birinci kat olunca çok batıyor balkon... artık fazla yıkamıyorum... çünkü yıkayıp emek veriyorum, birkaç saate yine toz toprak..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…