kızlar allah aşkına evinizi nasıl düzenli ve temiz tutuyorsunuz???

Takma kafana gülüm boşveeeeeer...
(Diyene bak bende bekarım evde 5 kişiyiz bu işin sırrı her dakka toplpuffff yaanım her saniye toplamak ben mesela bu ramazan salmış durumdayım tatil yapıyom )
aynen bendensin ramazan ayi bende saldim tatil yapiyorum ..) ama dun iftara esimin ailesini cagrdim mecburen dip kose temizlik yaptim ama yine dagildi... piffff valla temizligi cok severim gaza grldimi herseyi yaparim ama su siralar okadar tembelim

Bunun tek çaresi kendinizi böyle kabullenmek galiba. Bende aşırı olmamak kaydıyla dağınığım. Hep derli toplu tertemiz olsun evim istiyorum ama muhakkak bir yerlerde birşeyler oluyor. Yaşanılan yer muhakkak dağınıklık olur ki. Açıkçası ben çok düzenli olmayı da istemezdim. Düşünsene masanın üstündeki bir bardak huzurunu kaçırıyor yada çocuğunun yerdeki oyuncağı. Kafa takacak onca mesele varken birde gereksiz bu durumlar. Evınizde yaşayın boşverin. Çatkapı gelende geldiğine razı olsun. Teşrifat istiyorsa haberli gelsin. Evi derli düzenli tutucaz diye hayatı kaçırıyoruz.

Bendede var o tip komşulardan. Hep onlar yüzünden zaten. Çalışıyorum çocuğum var ben onlar gibi olamamki. Galiba en iyisi ev benim kölem olsun ben evin değil demek :)

cozum basıt orası senın yasam alanın ve temız ya da dagınık oldugu bır tek senı ılgılendırır. dagınıksa pısse kıme ne bundn evıne gelen senı gormeye mı gelıyo ev gormeye mı ?
ben hem bu dusunceler ıcersındeyım hemde cat kapı kımse gelmesın dıe gelebılecek herkese evlenmeden once sakayla karısık cıtlattım. anı mısafır kabul etmıyorum dıye. Sımdı kafam oyle rahat kı

aynen bendensin ramazan ayi bende saldim tatil yapiyorum ..) ama dun iftara esimin ailesini cagrdim mecburen dip kose temizlik yaptim ama yine dagildi... piffff valla temizligi cok severim gaza grldimi herseyi yaparim ama su siralar okadar tembelim
Aynen bende öyleyim neden se ramaz ayı ve kış aylarında bir tembellik çökerki sorma gitsin anneme diyorum çok tembel oldum ben bu ramazan dimi 'boşver diyo hep ben mi tembel olcam birazda sen ol'diyo banada misafir gelse dip köşe yapılacak çooook iş var

ben biraz tembellestim ama ev bi tuhaf kocaman bi mutfak ufacık oturma odası dar ve ince bi yatak odası kocaman ve sekilsiz bi salon artık pes ettim bi an önce bi ev bulup çıkmak istiyorum ama kiralar acayip pahalı bide ben dagınıgım biraz koyverdim

2 cocugum var inan sürekli topluyorum sürekli çamaşır yıla koşturuyorum ama daha işi biturdigim birgun olmadi hergun başka bir is yapılacak işlerle mesgul olan kafa..Çok düşününce ve titiz olunca kızıma si nı rlendigimi farkettim o yüzden dağınıklığa hafif alıştım eşim çok titiZ herşeyi devletten bekler oda halimi görüyor sürekli topluyorum yinede dağılıyor boşver canim takm a diyor sende takma ilerde çocuklar büyüyünce düzen hastalığıma dönerim yoksa şimdi kafayı yerim

Ooo konu on numara tam benlik
bi kere söyle bisy var elimi neye atsam onu nasil buldysam muhakkak onu ayni sekil yerine koyarm saga sola birakym ay snra yaparm yok..dolaplarm cekmecelerm o yüzden hep düzenli..
mutfak tasinin üstnde bisy olmasndan nefret ederm acayp nefret ederm hemde o tasn üstünde hic bisy olmayacak su mu ictm hemn ictigim bardak makinada..
camasiri hemen hemn hep yikarm yani cok biriktrmem felan..günlük olmasada mutlaka 2 günde bir evi siler süpürürm
camlari mutlaka haftalk yada bazn 10 günde bi silerm..haftada 1 halilar kalkar esyalar cekilir ve alti silinir..dayanamıyorum pis eve..
yada dağınık eve diyim :) zatn arkadaşlar smdi ben hep yapiyorm ya mesela haftada 1 cam siliyorm ya o zaman o cam zatn temiz oluyo ki yormuyo felan beni yada 2 günde 1 evi silip süpürme iside ayni öle..ya nerde görülmüs iki günde hemen evi b.k götrsn
ama hep yapınca hem evin temiz oluyo hemde yorulmuyosun ki

Zaten çamaşır ve ütü nedense bitmiyo hiç.

bdv ye bi gireyim dedim ve ilk senin konunu gordum dedimki hihh tamda kafami kurcalayan sey sanki ben yazmisim bu cumleleri.belki caresi bulunmustur bi okuyum.yorumlari.

bazi insanlar vardir temiz olmasa bile bundan rahatsizlik duymaz ne bileyim.o halde cat kapi.misafr gelmesnden falan hic korkmaz evinin o halindende utanc duymaz...anladimki sen o gruptan degilsin ki bu rahatsizligi.i dile getirmisdin benim gibi.bendeki sorun suki cok titizim ama bazen temizlik yapck enerjiyi.kendimde bulamiyorum belki sendede oule birsey vardir.once kendine enerji verecek vitamin ne bileyim baska seyler alabilirsin motive etmek yani birazda.ben temiz birinin evine gidince de motive olurum mesela tamam bende evimi temizleyim derim.sende temiz olan bir eve misafirlige git bir isik yanacaktir kafanda. yapilan temizligi yerinde tutmakonusuna gelince mesela lavaboya girdin cikmadan bir cifle fazla kirlenmeden iki uc girmenden birinde cifle yani.mutfakta da birsey kirlendiyse tezgahta degil direk makinaya koyabilirsin.aslinda temizlik hep baki kalmiyo surekli elin temizlikte olacak.ben bunu anladim.elinin surekli temizlikte olmasi icinde motivasyona ihtiyac var....

Benim evim de cok dağılıyo ev küçük olunca haliyle her yeri kullanıyoruz ama mutfağım topludur hep kıyafet nevresim derdi var bende de eşimle hergün baştan aşağı kıyafet değişiyorz şimdi çocuk ta oldu yıka yıka bitmiyor artık eşim evdeyken utanıyorum makine açmaya o derece yıka ütüle Katla hic mi kirli sepeti boş kalmaz misafir odası şart bi evde gelenleri direk oraya almak lazım abimin dört oğlu var vyengem baş edemiyo o yüzden misafr odası yaptı en güzel mobilya perde o odada ve hep temiz kapısı vkapali evi dağınık olsa da gelen görmüyo

biri benden bahsedıyor sanırım ama ben tembelim yaa
ondan dagınıklık cok
ay bende bu derten muzdaribim,hatta geçen yaz kahve falı baktırmışsım kadın bana senin ruhun tembel demişti :) işte beni tanımlayan cümle.,yani bir başlasam,hiç,durmadan hemen yapıyorum herşeyi ama,başlayana kadar deveye hendek atlatıyorum :)

çok düzenli ve planlı olmak gerekiyor.ben gece yatmadan hızlıca heryeri toplar öyle uyurumm.sabahta işe gitmeden önce 15 dk eve ayırırım.işten geldğinde evi toplamakla uğraşmam.temziliğimi haftada 1 yaparım.mutfağım yemek yedikten sonra tezgahta hiç bekletmem bulaşık makinesine yerleştiiririm.daha çok mutfakta zaman geçiriyoruz biz.genelde düzenliyimdir.abc ymuşatıcı boş sprey şişesine biraz döker su eklerim heryere fıslarım mis gibi kokuyor.pahalı oda kokularına boşa para harcamayın.çamaşırlarım kuruduğunda hemen ütülerim hiç bekletmem.

hafta basından ıtıbaren gıdım gıdım anlamadan bır dagılıyorkı anlatamam

benım takıntım ,dolap ıclerı dagılmasın
etrafın dagınıklıfına kronık alıskanlık gelıstırdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…