kızlar aklınıza ihtiyacım var

Bende hayır diyemem insanlara istemediğim şeyleri yaptığım çok olmuştur ama siz açık açık deyin benim ağzımdan çıktı ama kusura bakma tadilat yaptırmanı istemiyorum ,annemle kocam razı değil de ..Evlenmeyi düşünen gelinliğini de düşünsün bir zahmet ..Ya balayından fedakarlık etsin ya gelinlikten hayret bir şey ..VERMEYİN ..

söz vermemen gerekirdi..kesin vermiceksende sakladığım yerde rutubet olmuş lekendi falan de..ama ne söylersen söyle hiç inandırıcı olmıcak bunu bil...

bizimde sözlümle durumumuz sıkıntılı... 25.000 tl borcu var düğün den ayrı... öyleyken alalım dile düşünüyoruz. nişan için alyans aldık gramı düşük tercih ettim bazı şeyler için bazı şeylerden fedakarlık yapmak lazım bence... 5 taş aldıracağına gelinlk aldırsa ya... kadınlar kulübü ikinci el takas bölümünde bi sürü ikinci el gelinlik var oradan baksın. bende balayına gitmek için setten vazgeçtim. balayına gidecekse başkalarını zor duruma düşürmeden gitsin.

Evleneli 2,5 yıl oldu.gelinliğim gerçekten pahallı ve çok özel bir dikimdi.dikilirken çok emek harcandı ve annemle çok koşuşturduk dantelini bile çok zor bulduk.şehir dışında yaşayan arkadaşım beni aradı nişanlanacağını ve gelinliğimi giymek istediğini söyledi.ben de olur ama senin bedenin olmaz dedim(benim göğüslerim iri o 34 beden civarı).bana zaten bir daha giymeyeceksin ben onu kendi bedenime göre yaptırırım o kadarı önemli değil dedi.gelinlik alırsak güzel bir balayı yapamayabiliriz dedi ve ben de olur kargolarım deme gafletinde bulunmuş oldum.bir kaç gündür beni sürekli arıyor.ben aslında yollayacaktım ama annem bugün duyunca kıyameti kopardı.biz o gelinlik için 1 sene koşturduk o dantelleri bulana kadar az mı uğraştık giymesen bile manevi değeri var sakın verme dedi.ablam da niye gelinliğini bozdurasın ki günah çok uğraştın manevi değeri var diyor.kime söylesem sakın verme sen deli misin?diyor.kafam çok karıştı arkadaşım da sürekli arıyor.ne gibi bir bahane uydurabilirim?nolur yardım edin kızlar ya...
O gelinlik durduğu yerde sararıp güveler yemeye başlayınca senin emeğine yazık olmayacak mı, ben olsam kimseye haber vermezdim arkadaşım için gelinlik sözü verdiğimi :KK43:

Evleneli 2,5 yıl oldu.gelinliğim gerçekten pahallı ve çok özel bir dikimdi.dikilirken çok emek harcandı ve annemle çok koşuşturduk dantelini bile çok zor bulduk.şehir dışında yaşayan arkadaşım beni aradı nişanlanacağını ve gelinliğimi giymek istediğini söyledi.ben de olur ama senin bedenin olmaz dedim(benim göğüslerim iri o 34 beden civarı).bana zaten bir daha giymeyeceksin ben onu kendi bedenime göre yaptırırım o kadarı önemli değil dedi.gelinlik alırsak güzel bir balayı yapamayabiliriz dedi ve ben de olur kargolarım deme gafletinde bulunmuş oldum.bir kaç gündür beni sürekli arıyor.ben aslında yollayacaktım ama annem bugün duyunca kıyameti kopardı.biz o gelinlik için 1 sene koşturduk o dantelleri bulana kadar az mı uğraştık giymesen bile manevi değeri var sakın verme dedi.ablam da niye gelinliğini bozdurasın ki günah çok uğraştın manevi değeri var diyor.kime söylesem sakın verme sen deli misin?diyor.kafam çok karıştı arkadaşım da sürekli arıyor.ne gibi bir bahane uydurabilirim?nolur yardım edin kızlar ya...
Tamam koşturdun uğraştın pahalıya aldın ama sonuçta karşılığını gördün.Gönlünce giydin.Durduğu yerde sararacağına modası geçeceğine bir insan da değerlendirsin,onun da hayır duasını al.Kesmeden içine pay bırakarak daraltabilir göğüs kısmını.Ne sen aynı bedende olacaksın,ne de bir daha giyeceksin.Manevi dğeri,daraltınca azalıyor mu.Maanevi değer evliliğin ta kendisindedir.Eşya hiçbirşey.Kırma evlenecek insanın gönlünü bence.

genelde kullanmadığım giymediğim her şeyimi karşılık beklentisiz veririm. ama maneviyatı yüksek olup sakladığım ufak tefek şeylerim de vardır.
burada çirkin olan emrivaki ile istenmesi. ilk başta hayır diyememişsiniz, ama fikrinizi değiştirmeniz gayet normal, ben sizin yerinizde olsam, bu tarz bir isteme şekline hayır derim.

arkadaşım birine yardımcı olacaksın.
bırak giysin ne olacak?
birdaha mı evleneceksin?
hadi evlendin diyeli aynı gelinliğimi giyeceksin?

keşke veririm demeseydiniz.
giymesi sorun değil de bedenini daraltması hoş olmaz.
yoksa giysin temizlettirsin versin nolcak.
şimdi bunu okuyunca aklıma kendi gelinliğim geldi.
benim eşimin anne babası hayatta olmadığı için nişan düğün masrafı da çok olunca gelinliği bi akrabalarından istemişlerdi de o kız vermemişti. hala unutmam bunu.
sonrada gittik gelinlik aldık o düğün arasında 3 5 fazla da gitse çok sorun değil sonra hepsi ödenip gidiyor.
keşke istemeseydik hala kendimi kötü hissederim.

Madem ihtiyacı varmış verin ne olacak ki?Asılı durmasındansa Allah rızası için bırakın başkası faydalansın. Kusura bakamyın ama insanlar olarak ne kadar biriktirme tutkunu olmuşuz ya, bırak bir arkadaşın bir insan mutlu olsun sayende.Duasını alırsınız.

Ayrıca baştan ya kusura bakma ben saklı tutmak istiyorum deyip itiraz etseydiniz tamamdı,fakat sonradan caymak ayıp olur.Hem kızın da vaktini almayın zira ona göre o da birşeyleri yetiştirmek zorundadır,br an evvel gönderin derim ben.

ben olsam vermezdim.
gelinliğimi özene bezene aldım
8 sene oldu giyeli :)

görümceme verdim düğününde giydi
sonradan pişman oldum
daha sonra kuru temizlemeye verdi temiz getirdi ama
hoşuma gitmedi
bir arkadaşıma da vermedim hiç
çünkü gelinliğim kv evinde duruyor.
biz yazın oraya gittiğimizde gelinliğimi çıkarırım her sene bir gün mutlaka giyerim.

iki çocuğum var ve o gelinliğin içine girebiliyor olmak beni çok mutlu ediyor.
o heyecanı tekrar hissediyorum sanki.

size saçma gelebilir ama manevi değeri olan bir elbisedir gelinlik.

Valla benim de eltim giymek istemişti. Aileden olunca kabul etmek zorunda kaldım. Ama içim içimi yedi. Hele gelinliği çıkarıp bakınca ağlamamak için zor tutmuştum kendimi. Ama çok şükür bedenlerimiz farklı olduğu için tadilat parasını bile göze alamadılar.( kargo parasını biz karşılayacağımız halde) Ben çok sevinmiştim.
Şimdi üzerinden 2,5 geçti. Şimdi olsa hiç düşünmem bile. Zaten gelinliği bir daha giyecek değilsin. Manevi değeri nedir ki. Bir arkadaşına yardım etmenin yanında. Düşün senin ne güzel imkanın varmış istediğin gibi bir gelinlik giyebilmişsin. Arkadaşın bundan mahkum. Zor minnet senden istemiş ben onu kırma derim. Sonra pişmanlık duyarsın.

gelinlik annemdeydi benim haberim olmadan arkadaşının kızına vermiş diyin.

gelinlik bu içiniz gidecekse vermeyin bence
söyleyin ya ben giymesemde 1 yıl boyunca her işiyle işlemesiyle koşusturduğum için açıkcası üstünde işlem yaptırmak istemiyorum çünkü gerçekten çok emek verdim deyin

annem 28 yıl oldu evleneli hala gelinliği duruyor sandığında buaarda

bir de ben de bu kadar uğraşsam ben hiç düşünmeden hayır derdim, o kadar uğraştım benim için hem maneviyatı paha biçilemez hem de çok uğraştırdığım için ayrıca kıymetli derdim...

Gelinlik gereksiz harcama bana gore ben olsam verirdim. Ama geri temizletip yollasin madem saklicaksiniz.

safa yatmasın arkadaşın pırlanta yüzük almayı biliyor.Gitsin çalışsın alsın

bende vermemeniz taraftarıyım o kadar emek verip sonra başkadsına vermek olmaz benim eşimin akrabasıda eşimin damak gömleğini papyonunu aldı halada vermedi ben saklıyordum hatıra diye ama içimde kaldı evleneli 2 yıl oldu hala verecek kız tarafı almamış buda bizden istedi eşimde verdi ama başka şeyleri almaya gelince veriyorlar para bırak kendileri düşünsün hem senin giydiğin gelinlik sana özel niye oda giysinki

Özel dikim diye istemistir bence madem oyle annenizi kirmayn derim.Annenizden rica etseniz ona bi gelinlik dikimi icin yardm etse olmaz mi acaba?

arkadaşlar yolladığım mesajda eşimin içine sinmediği için ki bu sabah eşimle de konuştum bana kalırsa verme tabi ki o bizim emeğimiz anımız ben o gelinliği sana giydirebilmek için çok koşturdum dedi.ben de bunu belirttim.ihtiyaçlı olsa eşim de bi şey demezdi ama emrivaki olarak istemesi sen nasılsa giymezsin ne yapacaksın ki demesi ve son 2 yıldır görmediğim biri olduğu için tereddüt ettirmesi beni kararımdan caydırdı ne yazık ki.hayatımda ilk defa yaparım dediğim bir şeyi yapmıyorum o yüzden bu kadar panikledim.fikirleriniz için çok ama çok teşekkür ederim.bu arada gelinliği isteme sebebi sanırım yurt dışında balayı yapmak amaçlıymış.

Özel dikim diye istemistir bence madem oyle annenizi kirmayn derim.Annenizden rica etseniz ona bi gelinlik dikimi icin yardm etse olmaz mi acaba?
canım gelinliği annem dikmedi dantelini ve kumaşını getirtme aşamasında ve dikim aşamasında hep gidip geldi.ayrıca arkadaşım şehir dışında annem gidip gelemez yanına.7 saatlik mesafede

X