Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Çocuk Hastalıklarıkızlar acil yardımınıza ihtiyacım varr oğlumun ishali bir türlü kesilmiyor:((((
merhaba arkadaşlar 10 aylık oğlumda pazar gününden beri kusma ve ishal var salı günü hastaneye yattı serum verdiler yavrumun ishal ve kusmadan dolayı damarları içine çökmüş bulamadılar ayagını ellerini delip durdurlar bütün tahliller yapıldı kan ve gaita ama herpsi temiz çıktı sabaha kadar 15 kere altına yaptığı oluyor düşünün dr mide bulantısı için bi fitil verdi ishal içinde reflor verdi fakat patates-pirinç-muz ve ilaç olarakta reflor hiç bir işe yaramadı yenidenn dr götürmek istemiyorumm yine serum takmak için delik deşik ederler diye sizin bildiğiniz ishal kesici başka yöntemler varsa paylaşımda bulunursanız çok sevinirim
canım çocuğu hemen doktora götür serum gerekiyosa takılmalı çocuğunun iyiliği için bunu yap ben yavrumu susuzluktan son anda kurtardım Allah korusun onun canı yanacak diye daha çok zarar verme yazını şimdi gördüm umarım götürmüşsündür yok hala götürmediysen hemen götür durumdan da haberdar et geçmiş olsun
rota virüs aşısı yaptırmış mıydınız..geçmiş olsun..çok ağır geçiriyor canım yaa..ama mutlaka hastanede doktor gözetiminde olsun..duygusallığa gelmez bu iş..
öncelikle kusma ve ishalin nedenini bulmak lazım
ilk önce dizanteriden şüphelendim ama testlerini yaptırmışsınız.
rotaya baktırdınızmı?
ya da başka bir doktora daha görünün.bazen gözden kaçan şeyler olabiliyor.
ishal için pirinç lapası iyidir.yalnız pirinci az yıkıyacaksınız.
bir de bağırsak problemi yaşayan bebekler için probiyotik var.doktorunuza danışarak eczaneden alabilirsiniz.ben çok memnun kalmıştım.
ishalli çocuklara boll boll sıvı takviyesi yapılmalı.
öncelikle geçmiş olsun.cocugunuzun ishali uzun suredır devam edıyor duruma bakılırsa.vucutta aşırı su atılımı olacagı ıcın bol bol kaynatılmıs sogutulmus ya da arıtılmıs su vermenızi tavsıye ederım.ayrıca dehıdratasyon meydana gelebılecegınden bır saglık merkezıne basvurmanız gerekır.serum ıcın damar bulamıyorlarsa daha deneyımlı bebek ve cocuk hemsıresının oldugu bır klınıgı tercıh edersenız zorluk cekmeyeceksınız.bana kalırsa ıshal hafıfe alınacak bır durum degıl derhal saglık kurulusuna ulasın.
canım çocuğu hemen doktora götür serum gerekiyosa takılmalı çocuğunun iyiliği için bunu yap ben yavrumu susuzluktan son anda kurtardım Allah korusun onun canı yanacak diye daha çok zarar verme yazını şimdi gördüm umarım götürmüşsündür yok hala götürmediysen hemen götür durumdan da haberdar et geçmiş olsun
tşkr ederim canım özel hastaneye götürdüğümüz için gece açık değil sabah götürecez bidaha ama bu haftagittiğimiz 3. dr bu hepside bişeyi yok deyip yolluyo
öncelikle geçmiş olsun.cocugunuzun ishali uzun suredır devam edıyor duruma bakılırsa.vucutta aşırı su atılımı olacagı ıcın bol bol kaynatılmıs sogutulmus ya da arıtılmıs su vermenızi tavsıye ederım.ayrıca dehıdratasyon meydana gelebılecegınden bır saglık merkezıne basvurmanız gerekır.serum ıcın damar bulamıyorlarsa daha deneyımlı bebek ve cocuk hemsıresının oldugu bır klınıgı tercıh edersenız zorluk cekmeyeceksınız.bana kalırsa ıshal hafıfe alınacak bır durum degıl derhal saglık kurulusuna ulasın.
öncelikle kusma ve ishalin nedenini bulmak lazım
ilk önce dizanteriden şüphelendim ama testlerini yaptırmışsınız.
rotaya baktırdınızmı?
ya da başka bir doktora daha görünün.bazen gözden kaçan şeyler olabiliyor.
ishal için pirinç lapası iyidir.yalnız pirinci az yıkıyacaksınız.
bir de bağırsak problemi yaşayan bebekler için probiyotik var.doktorunuza danışarak eczaneden alabilirsiniz.ben çok memnun kalmıştım.
ishalli çocuklara boll boll sıvı takviyesi yapılmalı.
rota virüs aşısı yaptırmış mıydınız..geçmiş olsun..çok ağır geçiriyor canım yaa..ama mutlaka hastanede doktor gözetiminde olsun..duygusallığa gelmez bu iş..
aslında pazartesiden beri gittiğimiz 3. dr bu ama deiğim gbi tahliller temiz çıkıyo fakat hiç birşey yemiyo ve sürekli ishal zannedersem azı dişini çıkartıyo oda yapabilr benim 3. çocugum bu öbür oğlumdada baya bi zorlamıştık az önce havuç elma sıktım ve biberona koyup içireyim dedim ama olduğu gibi çıkardı banyo yaptırdım uyudu süreki zaten uyuklar halde yarın yine gidecez bu son gittiğimiz dr eer ordanda sonuç alamazsam bi dr daha var aklımda onada gidebilirim hepinize desteginizden ve paylaşımınızlan dolayı tşkr ederim
aslında pazartesiden beri gittiğimiz 3. dr bu ama deiğim gbi tahliller temiz çıkıyo fakat hiç birşey yemiyo ve sürekli ishal zannedersem azı dişini çıkartıyo oda yapabilr benim 3. çocugum bu öbür oğlumdada baya bi zorlamıştık az önce havuç elma sıktım ve biberona koyup içireyim dedim ama olduğu gibi çıkardı banyo yaptırdım uyudu süreki zaten uyuklar halde yarın yine gidecez bu son gittiğimiz dr eer ordanda sonuç alamazsam bi dr daha var aklımda onada gidebilirim hepinize desteginizden ve paylaşımınızlan dolayı tşkr ederim
canım onun sürekli uyuklar halde olması susuzluktan başını kaldıramıyordu yavrum bende hep dişe yormuştum ama şu an 4 azı dişini çıkarıyor hiç şikayetimiz yok benim durumumu RELÜLÜ ANNELERİN ÇOCUKLARI BURDAN YAZIŞALIM adlı konumdan takip edebilirsin ben doktorlara çok kustu serum bağlayalım dedim yok gerek yok dediler gönderdiler üstelik özel hastaneydi. hiç bir doktor teşhjs koyamadı en son ege de bir profa götürdük o çocuğu görür görmez tahlil yapmadan hastaneye yatırdı bence özeli falan boş ver üniverste hastanesine iyi bir hocaya götür hemde hemen bu durumu yaşamış ve yavrusunu Allahın izniyle son anda kurtarmış bir anne olarak söylüyorum sen evladına kötü bişeyi yakıştıramadığın için göremiyorsun bazı şeyleri ben öyle olmuştum lütfen yazdıklarımı ciddiye al götür çocuğu
bebekler icin rota virüs asisi cok önemli arkadaslar.o-5 yas grubunda görülen bu hastalik baya agir seyredebiliyor.Allah korusun sonuclari üzücü olabilir.lütfen muhakkak yaptirin.özel bir asi ama fazla pahali oldugunu sanmiyorum fiyatinin.türkiyedeki sistemi bilmiyorum yani..
rota virüsü aşısı fiyatı tabii ki fazla.ülkemizde ne yazık ki herkesin yaptırabileceğini sanmıyorum.
aynı pnömokok gibi rota aşısını da devlet karşılamalı.çünkü hafife alınacak bir hastalık değil.
fiyatı yüz küsür diye hatırlıyorum.3 doz yapılıyor.
şimdi ne kadardır bilmiyorum.ben oğluma yaptırdığım zaman pnömokok da ücretliydi.
[sıze="2"][ı]slm kızlar çağan bey iyileşti çok şükür ishali geçti iştahıda yerinde oğluşumun hayatımız normale döndü sadece elleri ağzında dişini kaşımakla meşgul bugün bi dr daha gittik o da aynı şeyi söyledi çağan bey azı dişlerini çıkarıyomuş oda bi hayli zorluyomuş oğlumu inş bu durumu bi daha yaşamaz hepinize çok tşkr ediyorum paylaşımlarınızdan dolayı bebişleriniz ve sizler hep mutluluklarla yaşayın sevgiyle kalın[/ı][/sıze]