kizlar acil yardima ihtiyacim var bana bir akil verin

aysegul86

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2008
144
0
kizlar ben bugun tup bebek tedavisine basladim uzun protokole basladim bana sprey verdiler buruna 1 defa dokuluyo dr bana dediki 2 yada 3 embriyo konulacak bunu dosyalara yazmaniz lazim bende 3 tane koydurmak istiyorum dr larda 2 tane koy diyolar cunku 3 u tutarsa senin yasinda kucuk diyolar ozaman dusuk riski oluyo oyuzden biz 2 embriyo oneriyoruz 2 yazmalisiniz dedi dr .bende korkuyorum simdi ya 2 tanede tutmassa diye bir yandanda 3 tane istersem ozamanda hepsi tutarsa dusuk olur bilmiyorum kafam karisti ya ben turkiyede cok duydum netten arastirdim 5 tane bile embriyo koyuyolarmis acaba zararlimi 3 koyarsam bana bir akil vern hic 3 embriyo koyduranlar oldumu beni bilgilendiriseniz sevinirmfisfisfis

canım öncelikle tedavin hahırlı olsun bende ilk burun spreyiyle başlamıştım ama dr bana kaç tane koymayla ilgili bir şey sormadı transfer günü 3 tane koyacaklarını söyledi şu an çok şükür ikiz bebek hamilesiyim 6 haftalık bence dr na bırak onlar en uygun tedaviyi uygularlar

Canım bence doktorların doğru söylüyorlar. banada 5 embriyo koymuşlardı. daha sonra 4 ü tuttu. 1 öldü. 3 kaldı. Ben seviniyordum 3 olsun diyordum ama onlar 2 tanesini öldürmek istediler düşük olur sakat olur diye ama ben izin vermedim Bulunduğum yerdeki doktorlarda neden 5 tane koydurdun riske attın Kalanı dondursaydın dediler. Ama bilemezdimki bana sormadan 5 tane koyuldu. sonra 2 tanesi de kendiliğinden 5.ayda öldü. ben ölü 2 taneyi 9. aya kadar karnımda taşımak zorunda kaldım. alsalarda 1 tanede gidecekti. Burada kısaca yazıyorum ama çok zor günler yaşadım. 2 tane ölmeyebilirdi hepsi düşebilirdi yada sakat olabilirlerdi.Çok şükür sağlıklı bir kızım var. ama bugün yine aynı şeyi yaşasam ki tekrar gitmeyi düşünüyorum. aynı hatayı yapmam 2 sini koydururum ne bebekleri ne kendimi riske atarım.yaşın küçükmüş yumurtaların sağlıklıdır embriyolarda tutunur o yüzden dert etme . Eğer embriyolarımı dondurmuş olsaydım şimdi aynı dertleri çekmeden hemen gider çözdürürdüm. tekrar hamile kalabilirdim ama şimdi sil baştan tekrar başlayacağım buda işin cabası.allah hakkında hayırlısını versin inşallah kucağına almayıda nasip etsin.

canim tedaviye basladigina cok sevindim rabbim diledigin herseyi versinn Bu arada nerede yaptiriyosunuz tup bebegi arkadaslarr bende yaptircam ve nerde yaptircagimi bilemiyorumm

Bence 5 embriyo çooook fazla.Beraberinde hayal bile edemeyeceğin sorunları da getirir sana.Doktorunu dinle ve yaşına göre uygun olanı yaptır.Genç yaş çok büyük avantaj.Oluşan embriyoları dondurup tek tek bile uygulasan çok mantıklı bence.Üstelik Türkiye'de en fazla 3 tane konuyor yasal olarak zaten.

simdi ben 5 tane dedim ama turkiyede en fazla olan ihtimali demek istemistim ha buarada ben almayanda yasiyorum dr bana en fazla 3 koyabilirsin dedi ama 2 biz oneriyoruz dedi bende 3 unu istiyorum koymak 3 dede acaba sorunlu olurmu diye merak ediyorum bide duydum almanyadan hep turkiyeye geliyolar tup bebek tedavisi icin oyuzdende korkuyorum ya tutmassa diye ikitanede cunku tutma sansi daha dusuk

CADIARZU
canim sen herhalde uzun protokoldu seninde bana bugun burun spreyi verdiydi ama hemsire sanki bana tablette alacaksin dedi sonra bana alacagim receteyi ayirt ettirdi bundaki ilaci kullan dedi ama eczaneye gittim 1 tane sprey verdi acaba sende ilacda ictinmi yoksa sadece burun spreyimi verdi ha bide adetin 5 gununden itibaren ilac verdi adetin duzeni icin o ayri birde bana dediki burun dliginin 1 tanesine 1 damla sikicaksin dedi ama 1 damla cok az gidiyo gitmiyo emin olamiyom sende benim gibi dusunmusmuydun:bbo::uhm::enbuyukkk:

Canım benim dr sormadı direk 3 yerleştirdi ve 2 si tuttu.yaşım genç ve bende sorun olmamasına rağmen.bence 3 daha iyi eğer 3 üde tutarsa ki az ihtimal genelde 1 inin gelişimini durdurabiliyorsun.diğrlerine zarar vermiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…