Kontakt Lens Kızlar Acil Yardım !!!!

lavantabahcem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2012
28
10
Kızlar merhaba 1 yıldır numaralı şeffaf lenslerden kullanıyorum oldukça da memnun kaldım . 7-8 yıl kadar gözlük kullanıyordum . Neden daha önce lense geçmemişim diye kendime kızdım doğrusu :) Neyse şimdi lenslerim bitmek üzere fakat doktor numaraları yazıp optikçiye gittiğimde numaran yüksek olduğundan sadece şu marka lensler var sadece şeffaf var filan dedi benimde bilgim olmadıgından tamam tamam dedim lens olsun farketmez dedim . Şimdi netten araştırırken hem renkli hem numaralı bu numaralarda lenslerin olduğunun farkına vardım .

Ama internetten satış yapmakta istemiyorum. Yanlış lens alırım bilmeden daha cok zararlı olur filan diye. Kararsız kaldım .
Bir de ben şefaf lenslere 180 TL ödedim . Sol 90 TL sağ 90 TL olmak üzere .Bir kutu içinde 6 adet toplam 12 adet lens var.

İnternette ki satışlarda böyle mi acaba ? Ben optikçiye sordugumda hem renkli hem numaralı lensler pahalı hemde bu numarada yok gibi lerinden demişti .

Son olarak normalde gözlük numaralarım 11 12 arası bişeyler . Lenslerde -9 a kadar oluyormus ben yinede rahat ettim bulanıklık fılan yok cunku direkt gözün içine yerleştiği için o 1 2 numarayı kapadı sanırım .

Doktor lazer ameliyatı için zor filan dedi -12.50 den 0 a düşmez ama -1.75 -2e düşeblir ama ilerde tekrarlayabilir dedi. numaranın durması lazım dedi ki en son muaynem ile bir önceki numaralrım aynı cıktı durma evresınde sanırım . Ama tetkikler sürekli gittiğin o doktora gıtmen gerek fılan dedı. Şimdi biz oturdugumuz semtten tasındıgımz ıcın aynı doktora gıdemıyorum maalesef sırf lens yazdırmak ıcın özel tıp merkezleri gibi orta ölçekli hastanelere gidiyorum .. Bu konuda da ne yapmalıyım kızlar yardımınız ıcın teşekkurler .
Lens numaralarım aşağıdakı gibidir .
SOL

BC : 8.5
SPH: -9.00
CYL : -2.25
AX : 150

SAĞ
BC : 8.5
SPH : -9.00
CYL : -1.75
AX : 40

X