Kizlar acil yardim radrasyon sorunu

Larisko

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2017
1.488
770
38
32
Kizlar merhaba radrasyonun etkilerini bilen varmi özelliklede tomografi rontgen gibi goruntuleme cihazlarinin radyolojide calismak riskmidir

O alanda çalışıyorum. Tabiki riskleri var ama gerekli tedbirlerle en aza indirgeniyor. Tam olarak neyi soruyorsunuz?

O alanda çalışıyorum. Tabiki riskleri var ama gerekli tedbirlerle en aza indirgeniyor. Tam olarak neyi soruyorsunuz?
Alinan radrasyon miktarini merak ediyorum calisan olarak yillik ne kadar radrasyon aliyorsunuz doz limitini asiyormu size herhangi bir zarari varmi kardesim goruntulemede ise basliycak tomografide bu yuzden sordum

Kizlar merhaba radrasyonun etkilerini bilen varmi özelliklede tomografi rontgen gibi goruntuleme cihazlarinin radyolojide calismak riskmidir
Kardesim ve esi radyoloji doktoru.konusu gecmisti bir takim risklerden dolayi diger branslara gore daha erken emekli oluyorlar vs ama gerekli onlemler aliniyordur elbet

Alinan radrasyon miktarini merak ediyorum calisan olarak yillik ne kadar radrasyon aliyorsunuz doz limitini asiyormu size herhangi bir zarari varmi kardesim goruntulemede ise basliycak tomografide bu yuzden sordum
Çalıştığı yerin yoğunluğuna bağlı. Ama ben dahil etrafımda henüz doz sınırını aşan duymadım hiç. Tomografide röntgene göre daha çok radyasyon var tabi. Şua izni oluyor senede bir ay,haklarını bilsin izinlerini kullansın,çalışma saatlerinin dışına çıkmasın. Onun dışında tabiki alıcak radyasyon ondan kaçış yok

Peki yillik bir hastaya maximum kac kere tomografi cekilebilir kac cekimden sonra kanser tehlikesi dogar bunuda kendim icin soruyorum takip icin cok sayida tomografi cekildim bir yilda 6 kere

Cokkk sagoll

Peki yillik bir hastaya maximum kac kere tomografi cekilebilir kac cekimden sonra kanser tehlikesi dogar bunuda kendim icin soruyorum takip icin cok sayida tomografi cekildim bir yilda 6 kere
Bunun bi sayısı var mı bilmiyorum ama bizim bi hafta içinde o kadar çektiğimiz oluyor aynı hastaya. Zaten radyasyon hemen etki gösterecek bişey değil uzun yıllar sonra etkileri meydana çıkabiliyor. Ama tabi bunun için çok çok yüksek doza maruz kalmanız gerekir içiniz rahat olsun yani

Cok tesekkur ederim benim takipli cektirdigim tomografi beyin tomografisi ve acilde cekildigi icin her biri maximum 3 dakika surdu ama internette yazilanlar neredeyse hemen kanser olacaginizdan bahsediyor

Cok tesekkur ederim benim takipli cektirdigim tomografi beyin tomografisi ve acilde cekildigi icin her biri maximum 3 dakika surdu ama internette yazilanlar neredeyse hemen kanser olacaginizdan bahsediyor
İnternette her yazılana inanmayın,ben en son başım ağrıyor yazdığımda beynimde tümör var diye kalkmıştım başından
Siz yine de gerekmedikçe çektirmemeye çalışın tabi geçmiş olsun bu arada

Cok sagolun tesekkur ederim ama doktorlarimiz sagolsun mr yerine tomografiyi tercih ediyorlar bende kendi kendime dusundum allah korusun beyin kanamasi gecirip takipli hastalar cok daha fazla tomografiye giriyorlar kanama miktarini durup durmadigini ogrenmek icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…