işe başlamadan 2 ay önce abartmıyorum 30-40 hanımla görüştüm. doğruyu hemen hissediyorsun aslında ama yine de söyleyim:
*sakin bir yapısı olmalı
* surat ifadesi sert olmamalı
* ideal yas 40-45
* kendi doğrularını değil, senin isteklerini yapmalı (biz doktor ne diyorsa onu yapıyoruz, annelerimizi de karıştırmıyoruz, yanlış anlamayın diyeceksiniz
)
* aile hayatı düzgün olmalı, evinde huzur olmalı (eşini, çocuklarını görürseniz daha iyi olur)
* bekar ya da cocugu hiç olmamış hanımları tercih etmedim ben (belki yanlış düşünüyor olabilirim ama böyle hissettim )
* evinize sesli kamera taktırın ve bunu ona söylemelisiniz çünkü aksi halde suç işlemiş olursunuz, geriye dönük olarak bilgisayarınızdan, canlı olarak da telefonunuzdan işteyken izleyebilirsiniz. ses önemli çünkü çocuğu tersliyor mu , düzgün konuşuyor mu bunları bilmek lazım
* bizim bakıcımız bizim yemeğimizi yapardı (her gun değişik yemek yaptırmadık) ve bebeğimize günlük yemek yapardı + bebeğimizin ütüsü. bunları uyurken yapardı ama büyüdükçe birlikte bezelye ayıkladıkları da olurdu, hatta ben derdim, bebek için güzel aktiviteler bunlar :)
bir çocuk 2.5-3 yasına kadar evinde olmalıdır, kreş uygun değildir. 0-2 yas aidiyet duygusunun kazanıldığı zamanlardır ve kendisi ile birebir ilgilenilmesi gerekir