- 28 Haziran 2013
- 411
- 205
-
- Konu Sahibi obiviyante
Canım ben üniversitedeyim. Denemem var. Sezonluk çalışıyoruz biz. Ha diyince izne çıkamam. Önümüzdeki 6 ayı atlatırsak 7 ay ücretsiz izin alacağım ama.En azından yaşına gelene kadar ücretsiz izne çıkamaz mısınz ?Ve ya sizin anneniz ya da kayıvalideniz bir süre bakamaz mı?
Anladım canım ozaman 6 ay dayanacaksınız mecburCanım ben üniversitedeyim. Denemem var. Sezonluk çalışıyoruz biz. Ha diyince izne çıkamam. Önümüzdeki 6 ayı atlatırsak 7 ay ücretsiz izin alacağım ama.
Anladım, o halde kreş ve özel öğretmen daha mantıklı. Annenize uzaksınız sanırım?Önümüzdeki 6 aydan sonra ücretsiz izin alacağım. Ben araştırma görevlisiyim denemelerimiz sezonluk. Eğer bu yıl kurmazsam bir daha kuramam. Sorun sadece önümüzdeki 6 aylık dönem.
Evet maalesef öyle.Anladım, o halde kreş ve özel öğretmen daha mantıklı. Annenize uzaksınız sanırım?
Ben bireysel olacagina inanmiyorum kreslerin icini bilen biri olarakOğlum çok küçük daha. Kreşe başlarsa 7 aylık olacak muhtemelen. Güvenlik açısında kreş fikri bana da sıcak geliyor. Birde bireysel öğretmen fikrine de çok ısındım.
Öyle mi diyorsunuz? Ciddi bir fiyat farkı olacak. Kadında güzel konuştu ama özel sektör sonuçta. Canım sıkıldı şimdi siz böyle yazınca. Peki bu konularda tecrübesi olan birisi olarak siz ne öneriyorsunuz?Ben bireysel olacagina inanmiyorum kreslerin icini bilen biri olarak
Öyle mi diyorsunuz? Ciddi bir fiyat farkı olacak. Kadında güzel konuştu ama özel sektör sonuçta. Canım sıkıldı şimdi siz böyle yazınca. Peki bu konularda tecrübesi olan birisi olarak siz ne öneriyorsunuz?
Bireysel öğretmen nasıl olacak ilk kez duydum,bütün gün sizin çocuğunuzun başında mı bekliyecek eğer kesin böyle ise evet kreşe göndermeniz daha mantıklı olur ama dediğim gibi kesinse bunu iyi araştırın derim çocuğunuz gün içinde uyuyacak o zamanda başında mı bekliyecek yada çocuğunuz uyduğu zaman diğer çocuklarlada ilgilenecek mi?Öyle mi diyorsunuz? Ciddi bir fiyat farkı olacak. Kadında güzel konuştu ama özel sektör sonuçta. Canım sıkıldı şimdi siz böyle yazınca. Peki bu konularda tecrübesi olan birisi olarak siz ne öneriyorsunuz?
Çok güzel yazmışsınız. Zor bir süreç. Rabbim hepimiz hayırlı insanlarla karşılaştırsın.Bilemiyorum buyuk konusmak istemem benimkiler de yolda Allah nasib ederse ben de sizinle ayni durumda olacagim seneye. Benim aklimdaki eve kamera taktirip evde bakacak birini bulmak. Allah iyi insanlarla karsilastirsin bu cok onemli.
seciminz kres de olsa baskasinin evi de olsa kendi eviniz de olsa Rabbim vicdanli merhametli insanlarla karsilastirsin
bir ogrencim vardi okulun ilk gunu teyze diye agliyordu. O kadar cok agladi ki teyze dddigi kadini cagirdik. Meger teyze dedigi kadin bakicisiymis. Bu kadin cocugu kendi evinde bakiyordu. Cogu zaman servisle o kadinin evine birakiyorduk cocugu. Ben oz teyze zannetmistim. Onun icin gonlunuze sinen merhametli birini bulirseniz ( bu kresteki ogretmen de olabilir gidin gorusun yerinde gorun derim.) Onu tercih edin biz ne desek bos.
Evet canım. Tekrar tekrar sordum, sistem aynen bu şekilde. Söz konusu öğretmen gün içinde sadece benim oğlumla ilgilenecek. Yarın gitmeyi düşünüyorum, o zaman daha detaylı olarak konuşacağım inşallah.Bireysel öğretmen nasıl olacak ilk kez duydum,bütün gün sizin çocuğunuzun başında mı bekliyecek eğer kesin böyle ise evet kreşe göndermeniz daha mantıklı olur ama dediğim gibi kesinse bunu iyi araştırın derim çocuğunuz gün içinde uyuyacak o zamanda başında mı bekliyecek yada çocuğunuz uyduğu zaman diğer çocuklarlada ilgilenecek mi?
Korkuyorum. Tavsiye üzerine bile olsa bebeğimi tanımadığım bir insana emanet etmiş olacağım. Kreşte en azında kurumsal bağlayıcılık olacak diye düşünüyorum. Kafam çok karışık.Öğretmen diye güvenmeyin, meslek lisesi çıkışlı tecrübesiz kızlara da öğretmen statüsü veriyor çoğu kreş, çok büyük bir rakam istemiyorsa, sadece sizin çocuğunuzla da ilgilendirtmez, Veli tanıtımından, etkinlik saatlerine kadar bir ton iş yaptırırlar, bebek bakımının yanı sıra kuzenimden biliyorum.
Sizin oğlunuz daha 7 aylık, anaokulu ortamı bence hiç uygun değil. Ne kadar özel bakım deseler de serviste orda burada diğer çocuklarla aynı ortamda bulunacak. En basitinden çocuk hastalıklarını bünyesi büyük çocuklar gibi tolere edemeyebilir. Hem ev ortamında olması 2.5 yaşına kadar psikolojisi için daha uygun değil mi? Ben yerinizde olsam evde bakacak bakıcı aramaya devam ederdim.
Öğretmen diye güvenmeyin, meslek lisesi çıkışlı tecrübesiz kızlara da öğretmen statüsü veriyor çoğu kreş, çok büyük bir rakam istemiyorsa, sadece sizin çocuğunuzla da ilgilendirtmez, Veli tanıtımından, etkinlik saatlerine kadar bir ton iş yaptırırlar, bebek bakımının yanı sıra kuzenimden biliyorum.
Sizin oğlunuz daha 7 aylık, anaokulu ortamı bence hiç uygun değil. Ne kadar özel bakım deseler de serviste orda burada diğer çocuklarla aynı ortamda bulunacak. En basitinden çocuk hastalıklarını bünyesi büyük çocuklar gibi tolere edemeyebilir. Hem ev ortamında olması 2.5 yaşına kadar psikolojisi için daha uygun değil mi? Ben yerinizde olsam evde bakacak bakıcı aramaya devam ederdim.