• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar acil bi karar vermem lazım ama bana yardımcı olun lütfen... !

telliket

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2010
159
2
118
İstanbul
slm kızlar. ben 2008 de 2 yıllık tekstil bölümü okudum. bu sene DGS ye girmeye karar vermiştim ama ailem Ygs-Lys (Öss) ye girmemi istiyolar. dgs de 3 yıl össde 4 yıl okursun diyolar. yaşım 24 . dersanelerde başladı bi karar verip çalışmaya başlamam lazım ama öss adına hiç bişey bilmiyorum.dgsyi 1 kere denemiştim çok çalışmamıştım 250 puan almıştım.dgsden bikaç bölüme geçiş hakkım var bende tekstil müh. istiyorum ama kontenjanlar çok az oluyo. össye yıllar önce girdim bilgi falan kalmadı tabi ama offff napıcam bilmiyorum... Lütfen bana yardım edin. kafam çok karışık....

dgs ye girince 3. sınıftan başlayıp 4 e kadar okumuyormusun yani benim zamanında öyle idi 2yıllık bitirince dgs ye girerdin hangi bölümü seçip kazandıysa 3. sınıftan başlardın, tektil müh. hazırlık falan mı var?

intibak senesi var cnm. intibak yılında fark derslerini alıyosun + transkriptine göre gittiğin okul bazı dersleri tekrar almanı isteyebiliyo, o dersleri de alıyosun. sonra 3 ve 4 .sınıftı. şimdi bazı okullar Öss den gelmişsin gibi en baştanda başlatabiliyo. (ing hazırlık+4 yıl) gibi. ÖSS ile pek bi fark kalmıyo o zaman...

Bence öss için dersaneye git öss ye hazırlan ama dgs ye de gir. Çünkü zaten öss ye hazırlanırken dgsdeki bütün konuları öğrenirsin... Ben de öss için dersaneye gitmiştim ve dgs ye de girdim, iki sınavda da istediğim yerler tuttu, dgs de derece bile yaptım ki daha önce sadece dgs ye girip istediğim yeri tutturamamıştım ben tercihimi össden yana kullandım ve şu an 3. sınıfa geçtim. Bence kesinlikle öss ye hazırlan bu arada benim de yaşım 24 olmak üzere istedikten sonra çok kolay aslında...

adyobatikolay yorumun için çok teşekkür ederim. bende düşününce senin gibi yapmaya karar verdim :) öss konuları dgs konularınıda içerdiği için öss kurslarına başlıycam. Hiçbirşey için geç değil...... yorum yazan herkese teşekkür ederim :)

Back