• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar acil bakın lütfen

kelebeklikuzu

Guru
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2009
1.229
5
356
Bursa
geçen ay doğum kontrol hapı kullandım tedavi amaçlı. bu ayın 8 inde adet oldum. bitince tekrar başladım hapa ama çok yan etki yaptı 3 gün içip bıraktım.
az önce baktım yine hastalanmışım.
neden olabilir?? çok korktum

ilk kullanımda bu tarz durumlar olabiliyor... lekelenme diyorlar buna..

bu arada dikkatli olun.bir arkadaşım çok bilinen bir dogum kontrol hapı yuzunden sarılık tehlikesi geçirdi. karaciger degerleri tavan yapmıştı.

ilk kullanımım değil aslında. evlindiğimde 8 ay kullandım bıraktım. yaklasık 5- 6 sonra tekrar kullanmış oldum. ama bu farklı bir markaydı.
çok korktum şimdii :(:( iş yerindeyim birde. ne oluyorsa hep iş yerinde oluyor bana :(

farklı bir markaysa ve daha önce hap kullandıysanız doktorunuza söyleyin... aslında bana kalırsa hap kullanmayın, bir sürü yanetkisi var.

mecburen kullanmıştım 2 ay kullanıp bırakıcaktım ama 2. aya dayanamadım. şimdi araştırıdm biraz. 3 gün hap içtiğim için adet olmuşum şu an.
haplar mahvetti beni.
teşekkür ederim ilginiz için.

belki o hapa karşı bi yan etkin vardır
bu illa aradan geçen süre zarfında belli olmayacak die bişi yok
bence dr git ve durumunu söle
sonradan bi sıkıntı yaşama geçmiş olsun canım:))

Bu kullandığın hapın markasıyla ilgili değil, dk. haplarının hepsi böyledir.
Yani hapı içtiğin sürece adet olmazsın hapa ara verirsen kanama başlar. Vücudun dengesi bozuluyor haliyle.
DR.la görüş yine de sen hem yeni bir korunma yöntemi üzerinde konuşursunuz.

yazz mı kullandın? bendede hap devam ederken kanama olmuştu o kadar korktum ki. doktora sordum ilk aylarda normal dedi. bıraktığın için normal yani. çok mecbur olmadıkça o ayı tamamlasaydın aslında.

Back