Merhabalar.. kızlar ben 29 haftalık hamileyim ve namaz kılıyorum fakat son aylarda akıntım cok.. abdest kaçmış olmuyor mu ? Artık kesmem mi lazım ? Acaip derecede muallakta kaldım?kılanlar ne yapıyor cok merak ettim internetten de arastırdım ama bulamadım ?
hayır canım namazına devam etmelisin ,bir sitede yazılan bilgileri alıntılıyorum sana ;
II. Şayet bu akıntılar ile, birçok hanımda görülen ve çok sık meydana gelen, özellikle hamilelik döneminde yoğunlaşan akıntılar kastediliyorsa, bu durumda abdest bozulmaz. Bu hükmün nedenlerini şöyle sıralayabiliriz;
a) Bu akıntıların birçok hanımda olduğu aşikârdır. Bunlar, hiç kuşkusuz Peygamberimiz (sallallâhu aleyhi ve sellem}'İn dönemindeki hanımlarda da olmaktaydı. Bu durumda olan hanımlara, Peygamberimiz (sallallâhu aleyhi ve sellem)'in yeniden abdest almalarını emrettiğine dair herhangi bir rivayet nakledülmemiştir.
b) Bu akıntıların geldiği yol, necis idrar yolu değildir.
c) Bazı fıkıh âlimlerinin, 'idrar ve dışkı yollarından çıkan şeyler abdesti bozar' ifadesi, Peygamber (sallallâhu aleyhi ve sel-lemj'den nakledilmiş bir ifade değildir. Bu konuda İslam âlimlerinin icmâsı da yoktur. Aksine, idrar ve dışkı yollarından çıkan bazı şeylerin, abdesti bozmadığına dair icmâ vardır. îstihâze/özür kanı gibi.
Yukarıda yapılan açıklamalara göre, hanımların cinsel organından gelen akıntılar, sürekli görülüyorsa ve aşırı yorgunluk, uzun yürüyüşler veya hamilelik nedeniyle artıyorsa, bunlardan dolayı abdest bozulmaz. -En doğrusunu Allah Teâlâ bilir.
Hanefîler, sürekli kanama ve akıntısı olanların 'özür sahibi' olduklarını ve her farz namaz vakti için bir abdest almalarının gerektiğini belirtmişlerdir. Bu konuda Peygamberimiz (sallallâhu aleyhi ve sellem)'in 'istihâze kanaması olan, her namaz vakti için bir abdest alır [121] hadisini delil göstermişlerdir. [122]