merhaba kızlaar. aranızda çook yeniyimm. umarım benıe alırssınız aranızaaa. daha doğru düzgün kullanmayı dahi bilmiyorum sayfayı. bi hatam olursaa affolaben sözlüyüm. mayısta nişanım var. ama ssözlüm şimdiden soruyor ne alınır ne edilir ne kadar tutar diye. kendimi ona göre ayarlayım diyor. haklıda. ama ben hiiç bilmiyorum bu konuları. yardımcıı olur musunuz lütfeen ? :44:
Canim hosgeldin oncelikle hayirli ugurlu olsun Allah tamamina erdirsin bu konuyla ilgili birsey bilmesen de buradan ogrenirsin ben kendi topigimde bana alinanlari ve benim aldiklarimi uzun uzun yazmistim istersen oraya da bakabilirsin tabi yoresel degisiklikler mutlaka olur ben sana sana gelmesi gerekenleri yazayim kabaca
Terlik
Camasir
Gecelik pijama takimlari
Gunluk kiyafet ayakkabi
Corap
Makyaj malzemesi
Seccade tesbih yemeni
Lif kese havlu
Tarak ayna takimi
Canta ve cuzdan
Eksiklerim mutlaka vardir arkadaslar tamamlar herhalde:)
Benim tavsiyem kullanmayacagin birseyi kesinlikle aldirma ihtiyac fazlasini da aldirma yazik gunah
İndirimleri takip eder herseyi bir yerden almazsan kaziklanmazsinizayrica alisverise cikarken mutlaka listeni yap eksik fazla birsey olmasin hesapli davranirsan fazla bir fiyat tutmaz bunlar markasina bagli
hayırlısı olsun rabbim utandırmasın
senin alacakların gecelik takımı kemer takımı parfüm seti pijama takımı terlik iç çamaşırı içersine havlu lif gömlek falan da koyarsın damat havlusu takımı ister hazır al ister yap yada yaptır ben komple iğne oyasından yaptırmıştım bohçayı nasıl götürceksen onu bavul ayna vs gibi.onun alacakları gecelik takımı pijama takımı iç çamaşırı takımı havlu takımı makyaj seti parfüm seti terlik bunlar genel bilinen ama herkese göre değişiyor artı bi sürü şey alanda var bir takım kıyafet çanta vs gibi seninde aynı şekilde bohçayı götürceğin şey bavul vs gibi ayrıca ben götürürken çikolata yaptırmıştım tepside şık süsletip ortalama kişi başı 1000 gider die düşünüyorum en az.tabi onun nişanda giyceği takımı sen ayakkabısına varana kadar seninkinide o alıyor ben öyle yaptım almayan almıyor.ama şunu unutma artı bi sürü şey çıkabiliyor.
ben bu bohçayı hiç bilmiyodum yaa .s
çevrenden demi duymadın hiç zaten bir yere gir bu tarz şeyleri satan sana ne var ne yok çıkarıyolar mesela bende küçük sandık vardı ben kendime ondan aldım bohçam onla geldi benden sonra bavul çıktı falan odaha mantıklı işine yarıyor.mesela benim arkadaşım vardı öle çok şeyler aldı ki anlatamam parfümünü orjinal makyaj eşyasını set halinde değilde ayrı ayrı en iyi markadan neymiş kayınvalidesi öyle demiş 3000 e yakın harcattı çocuğa bide 2 si çıktı bi büyük gitmedi yanlarında tam 1 ayda tamamladı bohçasını böylede var yani bense sadece olması gerekenleri aldım daha sonra da olur dediklerimi almadım istemedim canım sana şöyle söyliyim daha sonra kv dden falan ben yaptım herleyini diyebiliyor senin kv nasıl bilmiorum ama benimki böyle fazla birşeyde almadı ama herseferinde yüzüme vurur onun için mantıklı davran.
kayın validem su anlık iyi. bi sıkıntı yok o konuda. aldıkca alıyo nben yeter diyorum artık. ben öyle çok yüklenmek istemiyorum. sonuçta evlenince yine biz çekicez. bide dediğin gibii sonradan laf edilir diye herşeyi kararında istiyorum
benm kv de öyle istemeden tut evlenene kadar her geldiğinde birşey almıştır söz de yaptığı bohça nişan gibiydi ama en anladım şimdi laf edince benimkide çok iyiydi gene kötü niyeti yok ama birşeye kızınca hemen herşeyi söyleyebiliyor onun için dedim içine girmeden bilemezsin hiç
tabiii canıım. kesinliklee öylee. daha cicim aylarıı dur bakalıımm
inş.seninki iyi olur canımmm gönlüm hep iyi olmasından yana herkesinn kv.
öncelikle hayırlı olsun canım allah tamamına erdirsin inşallah bende nişanlıyım ağustosta düğünüm var bu konuda yeniyim yani bu alışveriş işini eğer adet göreneklere göre yapacaksanız yani adettir alınması gerekir diye dükkanda kızın gösterdiği herşeyi almaya kalkacaksanız kesenin ağzını epey bi açmak gerekiyo gittiğindede göreceksin adettir diye o kadar gereksiz ve kullanılmayacak şeyler alınıyo ki gereksiz masraf oluyo onun yerine kendi kullanacağınız şeyleri almaya özen göster ben öyle yaptım mesela makyaj yapmadığım için makyaj seti almadım onun yerine sadece kullandığım göz kalemi rimel ve ruj aldım tarak takımı diye hiç kullanmayacağın dünyanın parası bişey koyuyolar onuda almadım daha böyle bi sürü şey yani ben kullanmadığım sırf millet ne der bakmaya gelecekler diye birşey alma taraftarı değilim masraf yapacak hiçbişeyi almadım sağolsun kayınvalidem ve görümcelerim beni mahcup etmedi istemediğim halde çoğu şeyi yinede sonradan koyup herşeyin iyisinden almışlar bunlar karşılıklı anlayışla olur bence ve arkadaşlarında dediği gibi bu işler malesef böyle sen aldın ben aldım ne getirdin gibi laflar ilerde yüze vurulabiliyo ben birazda bundan korktuğum için öyle herşeyi almadım ilerde bu tarz birşeyle karşılaşmamak için neyse çok uzun oldu kusura bakma sormak istediğin bişey olursa yardımcı olurum tekrardan hayırlı olsun canım
İns. Hayatimm. Herkes iyi olsun ister. sonucta artik oda annem benim. Helee ilk zamaanlar sürekli kayinvalideyle olunuyoo. Ama istee bunu onlarin anlamasi lazimm
merhaba kızlaar. aranızda çook yeniyimm. umarım benıe alırssınız aranızaaa. daha doğru düzgün kullanmayı dahi bilmiyorum sayfayı. bi hatam olursaa affolaben sözlüyüm. mayısta nişanım var. ama ssözlüm şimdiden soruyor ne alınır ne edilir ne kadar tutar diye. kendimi ona göre ayarlayım diyor. haklıda. ama ben hiiç bilmiyorum bu konuları. yardımcıı olur musunuz lütfeen ? :44:
Bende öylee cok sey aldirma taraftari degilim. Sonucta yine onun sıkıntisini biz cekecegiz. Sadece gerekli olanlar olsun yeter düsüncesindeyim. Amaa dedigin gibi adetler girince isin icine isin boyutu degisiyo. Olur mu öyle sey. Uzun olmasi beni daha mutlu etti :) zamanini ayirip yazmissin o kadar. Cook tesekkürler. Rabbim hepimizii tamamina erdirsin insaalllah. Yaa bide ben nisan kiyafetine falan hiic karar veremedim. Ve daha hic biseye baslamadim. Baslamalimiyimm
evet canım aynen öyle bide benim annem uzaktı ona yakın olmak istedim 2 de kız var evde onun yemeklerine alışım dedim o naptı evime geldi dolabımı karıştırdı oğlunu kıskandı her yaptığıma kulp buldu ana gibi yar olmaz dedi oğluna her seferinde yanımda herşeyi benden bekledi cahildir tatlı dille anlatayım yok hiç bişi evime gelio ayağına terlik vermiomuşum ve her seferinde verdim bu zaten saygıdır kim gelirse gelsin 1 kere oğlu verdi işim var die hep onu laf etti falan bunlar hiç bişi böle oluncada soğudum gitmek istemedim hala da öleyim böyle gelin kaynana iyi olan görünce valla imreniorum ama olmayınca olmuyor napalım...çok konuştum bu konuda çok dolu olduğum için başlayınca susmuorum
Gelin Bohçası :
Sütyen Külot Takımı
5li Gecelik Takımı ve Günlük Pijama
Epilatör (arzuya göre)
Saç Kurutma Makinesi ya da Düzleştirici
Terlik
Parfüm
Krem (set olabilir)
İster Nişanda giyeceği kıyafete uygun ayakkabı + çanta, ister elbise + çanta + ayakkabı
Makyaj Çantası
Makyaj Malzemeleri
NOT
Gelin Bohçası sandık ya da bohçada olabilir. Bohça olursa süsleme gerekebilir.
Erkek Bohçası :
Pijama Takımı (Günlük ve Sabahlıklı)
Terlik
Takım Elbise
Takım Ayakkabısı
Çorap
İç çamaşırı
Tıraş Takımı ( Losyon, deodorant, diş macunu, diş fırçası vb şeyler de bu kutuya eklenir)
Parfüm
Krem
Gömlek
Kemer + Cüzdan
NOT :
Erkek bohçası bavul ile götürülür.
Bohçalar bir hafta arayla yapılabilir. Aynı gün kızın evine iki bohça da getirilebilir. Bohça günü kızın evinde yemek verilebilir.
Kız kendi bohçası için alışverişe kayınvalidesiyle gider. İsteğe göre erkeğin ailesinden başka biri de olabilir.
Bohçalara kızın ya da erkeğin ailesinden yakınlarına da hediyeler dahil edilebilir. Annelere ve istenirse ailenin diğer bireylerine bohçalar yapılabilir.
biryerden böyle bir kaynak buldum belki yardımcı olur :)) ben de düğün alışverişimi buna benzer bir listeden faydalanarak yapıp çok faydasını görmüştüm :) kolay gelsin
amin inşallah canım....nişan mayısta bana göre daha var elbise için erken gibi eğer hazır almayı düşünüyorsan ama özel dikim yapacaksan modeli kesinleştirip bi terziyle görüşmende fayda var sana tam olarak doğru zamanın ne zaman olduğunu vücuduna göre modelin nasıl olması gerektiği hakkında yardımcı olacaktır mutlaka[/Q
çook teşekkürleeer :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?