Kizlaaar cok acil bakar misinizzz???

Bestemsu94

Üye
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2017
79
30
18
30
Kizlar hamileliyin 32.haftasindayim.15.haftadan duzenli catlak kiremleri kullandim.Bebe yagi da kullaniyorum.Bir tek gun bile aksatmadim.Vucudumun diger bolgelerinde hic catlak olusmadi karnimda da oyle.Bugun banyodan sonra gobegimin tam alt kisminda 2-3 tana cok buyuk olmayan catlak gordum.1 sm kadar uzunlukta.Sorum sundan ibaret:Bu ufak catlaklar git gite buyur mu?Bir iki tane ciktiysa devami gelir mi?Onlem olarak yag surme islemini gunde iki uc defaya cikardim
Bir de catlaklar kirmizyken tedavi edilmeli diye duymusdum.Ne kullana bilirim catlagin beyazlamadan gecmesi icin?Tecrubesi olanalar paylasa bilir mi lutfeeen 😭😭😭😭

Sezeryan olacaksan tek bir çizgiyi bu kadar kafana takma çünkü estetik sezeryanda bile ameliyat izi kalıyor ince bir çizgi.
Bende hamileyim bende çatlasın istemem ama daha 8nci haftadayım başlamadım kremlere
Onun haricinde oluşmuş çatlakların kremle vs tedavisi yok diye biliyorum ben
Sadece cerrahi yolla geçiyor sanırım
Ani kilo artışı, kuruluk ve gebeliğin son ayları veya son haftaları beliren çizgiler oluyor özellikle annede varsa kızında da olma ihtimali vardır
En iyisi hindistan cevizi yağı ve ya bebek yağı ile sürekli nemlendirmek sabah öğle akşam sürerek diğer çatlakları engelleyebilirsin
Çatlak iyileşmez fakat rengi solabilir
Boolca su içmeyi ihmal etme

Bence genetik benim 37. Haftada alt taraflarda minik minik çıkmaya başladı göbeğim doğuma hazırlık aşağı indikçe de çoğaldı.. Aşırı değil ama var.. Uzaktan görünmüyor dibinden bakarsan görünür sadece üzülme..

Back
X