Kızlaaar acil yardım lazım

chopinnocturne

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2014
791
86
34
Şimdi ben okuk için istanbula gitmek orda okumak istiyorum ama babamın izin vermemesinden korkuyorum ve nasıl söze başlayacağımı bilmiyorum. Ben size biraz babamı anlatim babam çok yobaz ve baskıcı bir adam hiçbir şeye izin vermiyor her yaptığıma kızıyor. Ama benim istanbula gitmem lazım başka çarem yok. Sizce babamı nasıl ikna edebilirim ya da mejtup mu yazmalıyım ne yazmalıyım kızlar lütfen yardımmm

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

İstanbul'a gitmek mi zorundasınız :26:yaşınız kaç ki? bir de babanıza "yobaz ve baskıcı hiçbir şeye izin vermiyor" demişsiniz. neler istediğinizi de yazarsanız ona göre cevap yazmak daha kolay olabilir

artı, bir anne olarak ben de çocuğumu (unv. kazanması dışında) başka bir şehre hem de İstanbu'a hiç göndermem

Üniversite için istiyorum istanbulu. İstediklerim ya da daha doğrusu yobazlıkları şunlar şort giyinmeme izin vermuyor makyaj yapmama izin vermiyor parfüm sıkmama izin vermiyor. Dışarıya çıkarsan en geç on da evdeyim gibi şeyler...

Bak canim bende babasiyla arasında sorunlar olan ve aylardir görüşmeyen biriyim ama hiçbirşey sana babana yobaz deme hakkini vermez.benim bir kizim olsa sort giymek makyaj yapmak asla bende gencim yasim 24 o sortlari medeni dusundugun insanların içinde güzel bir makyaj ve mest edici bir parfumle helede İstanbul gibi bi kutlar sofrasında kullanirsan geleceğin baya parlak ayni zamanda ahiretinde bir o kadar karanlık olur bende gecen yil geldim istanbula teyzemde kaldim sokağa ciktigimda yapayalnizdim hiçbir yeri bilmiyordum ise gidip gelirken tenha yerlerden geçmek zorunda kalirdim ne korkularla geçirdim bir yilimi ev tutmak istedim yalniz basima kalmaktan korktum kolay değil öyle hem de yalniz kalacaksan burada acik sacik makyajli hem de yabancı ne kadar kolay bir yem olursun haberin varmi babanin kiymetini bil üniversite okuyacam diye değerlerini asla kaybetme sonra eyvah para etmez canım

iyi de üniversite için İstanbul'a gitmek bir "mecburiyet" değil ki, anlamadım :26: yani kazanırsanız gidersiniz, kazanmazsanız gitmezsiniz. anladığım kadarıyla lisedesiniz. bir düşünelim :44: makyaj, parfüm, şort, gece 10'a kadar dışarda olmak .... bildiğim kadarıyla bunlar "bağnaz ve yobazlık" değil herhangi bir babanın ve annenin evladını koruma içgüdüsü ve son derece gerekli bir liseli kızın gece 10' da dışarda ne işi olabilir onu zaten hiç anlamadım, babanızın 10'a kadar izin vermsi bana bile rahatlık gibi geldi:26:

konumum itibariyle, büyükşehirde yavaş yvaş gece çıkamaya başlayan ve sonu kötü biten bir sürü üniversite öğrencisi biliyorum gözleri kanlı kanlı derse gelenleri, her hafta bir başka erkeğin yanında gezip kullanıldıktan sonra atılan ve Anadolu'daki ailesinin yüzüne bakamayacak hale gelenleri, okula geldiği gün ile uzata uzata ancak mezun olduğu gün arasındaki farkı tahmin bile edemeyeceğiniz öğrencilerimizi saymıyorum bile

klavyenize sağlık diyorum. yazdıklarınızı anlatınca insanlar "siz anlamazsınız" diyor ama biz de genç olduk. hayatımda, yabancıların yanında şort giymedim, babama gece 10'a kadar dışarda olacağımı teklif etmek aklımdan bile geçmedi, makyaja yaşım 34 olup da "falan doçentin eşi ne kadar sönük" demesinler de eşim üzülmesin diye başladım. büyükşehirde doğup büyümeme rağmen ben bile tanımadığım insanlarla dostluk kurmaktan korktum. hep güvendiğim birilerinin referansını aradım. gençliğimi yaşamadım mı? yaşadım ama pişman olacağım hiçbirşey yapmadan, akşam makul bir saate kadar gezerek vs...

yazdıklarınızla o kadar iyi özetlemişsiniz ki, arkadaşın başına gelmesi muhtemel şeyleri... umarım biraz daha düşünür...

Umarim düşünür yaşi henüz 20den fazla değildir bende kküçük bir şehirde yasadim babamin baskisiyla büyüdüm su an babamla gorusmuyorum gorusmeyide düşünmüyorum çünkü bana babalik yapmadi ama yinede bi insanin cikipta benim babam yobaz demesi kendisinin ne kadar edepsiz olduğunu gösterirhicbir baba kolay kolay bu ssözühak etmez bu kkiza kim akil veriyor bilmem ama onu o akil verenler değilana bbabası. Bu yasa getirdi hicmi televizyoniizlemez bu güzel insan özellikle o yalniz üniversiteli yaban ellerdeki kizlar ne hale gelirler ya ben kendimden pay biciyorumda benim kizinolsa ddizinin dibinden ayiramam zaman kotu arkadaş
Ayrıca sogolsun öğretmenleri iyi yetiştirmiş sinav kazabilecek kadar ama sasiyorum hicmi ahlak derssi almamis babasına yobaz diyecek kadar bir müslüman bunu din kardeşine helede babasina diyebilirim ya ne hale geldik kizim anan seni ne cileyle doğurmuş ne acilar çekmiş bi sor git babana deki biz çocukken bizi nasil buyuttun evi geçindirmekiiçin ne kadar uykularini ömrünü düşünmeden feda ettin biz hastalanınca uyku uyuyabildinmi yemek yiyebildinmi ömrünü adamis adam size kendine gel yavrum azlini inkar eden insandan kimseye hayir gelmez unutma sende o yobaz dediğin adamin yobaz kizisin o zaman bunu giyecegin sortla surecegin boyayla ortemezsin

benim de babamla gerçekten çok sorunlarım olmuştu, ama beni yetiştirme ve koruma tarzını eleştirmek hiç aklıma gelmemişti :26: babaya "yobaz" demek gerçekten büyük hakaret. hatta kimseye söylenmeyecek bir söz bence. yani ne bileyim, daha doğrusu gece 10'a kadar dışarda kalmamı "gerektirecek" hiçbir işim olmadı ki izin isteyeyim. sinemaya da giderdik, gezmeye de giderdik ama ailemin de tanıdığı çocukluk arkadaşlarımla giderdim. yeni tanıştığım biriyle ancak okulda konuşurdum asla dışarda hem de mayajlı felan görüşmezdim. çok sönük bir hayatım olduğu için değil, tv'ler benim yaşımda kızların kötü sonla biten hayatlarını gösterdiği için.

belki gençken beğenmiyordum ama 2 işte birden çalışıp bizi okutmasını ve onurumuzu korumayı öğretmesini, kollayıp çok güzel insanlarla tanışıp evlenmemize vesile olmasının hakkını ödeyemem babamın belli yerlere geldik, birileri önümüzde eğiliyor ama ben hala o babanın kızıyım
kızımın damadımın konumuna yakışmaz diye, o beğenmediği üstü başıyla hala çalıştığımız yere gelmez, bir türlü ikna edemem bir çay içmeye

konu sahibi arkadaşım, siz de lütfen babanızın sizi korumasının kıymetini biliniz. ilerde başınızı taşlara vurup orda burda kalmak yerine 2 paralık bir şorttan vazgeçiniz.

Ben hakaret yemek için açmadım bu konuyu sadece sizden yardım istedim ve bence babamı tanımadan babamı savunmayın.amaan neyse ya sizden yardım isteyende kabahat...

yazılanları idrak edecek yaştasın...ama işine gelmiyor...yok öyle rahatlık...izin vermiyorsa giymiceksin...benim babam seninkinden kat kat daha katı ve benim ona en fazla diyebileceğim şey...tutucu bi yapısı var...bu yazılanları hakaret olarak değilde nasihat olarak algıla...ama kkime diyorum...senin şimdi aklın beş karış havadadır

Evet arkadasim çok doğru biz gezmeydi arkadaş ti bilemeyiz hatta hic sinemaya bile gitmedim o derece baskiciydi babam hele lise okurken parka indiğini duysa okuldan alicam derdi:18:
Ama ben yinede bi kotu söz dememisimdir. Hakkında bizi düşündüğüi için yapardı yoksa niye ugrassinki.
Ama şimdi hakkimi helal etmiyorum orasi başka çünkü çok eziyetler büyüdük biz uç kardeşiz ucumuzun de çok canini yakti calistim kazandigimi elimden aldi beni düşünmedi evlendim evlenmemi istemedi karsi taraf kotu diye değil karesi tarafı sorma di bile yeminle eşimin anne babasından bile kendiminkilerden daha çok iyilik gördüm yinede boyle bisey demedim kina dönüşü babamin bana dediği sözler aynen su defol git Allah belani versin
Ben genede bisey demedim hakliyim ama sustum ben bu haldeyken bu kizcagin cikip boyle demesi benim bile hoşuma gitmedi.çoktabi yasim yok bende ggencinama kkimsenin nefsini harekete geçirecek bir giyimin tarzim hayat felsefem yok çok şükür okul okul diye hayatini mahfetme kizim bazi şeylerin geri dönüşü yok hele yasamin hic sakasi yok yarin birgün bi fuhuş çetesinden veya bi ormanlık alandan cesedini toplatip aileni mahfetmeye hakkin yok İstanbul melekler şehriddeğil gözünü aç kurtlar sofrasi burası öyle kolay harcanirsin ki acimadan dalindan kopariverirler

Napiyor kizim baban içip içip eve gelip senimi dovuyor calistirip elindeki parayimi aliyor seni ACmi birakiyor sokaktami yatiriyor ona buna peskesmi cçekiyor.....
Yada arkadaslarinl cokmu geliyorsundiyor azicik edpli ggiyinmi diyor yoksa en son istediğin elbiseyi almadimi

Sen hic çocukken babandan agzindan burnundan kan gelene kadar dayak yedinmi tarlada calisirken oturduğunda niye calismiyordun diye kazmanin sapiyla dövüp bacaklarini morarttimi hic yağmur altında kucaginda soğuktan ağlayarak odun tasidinmi hic çam kesimine gidip boyundan büyük kütükleri traktör eyukledinmi karda çamurda sonra da değersiz bi varlik gibi davranildinmi hic küfür ettimi sana en ufacik şeyesinirlenip ttokadı yapistirdimi hic babanın zulmündenkurtulmak iiçinAllaha yalvardinmi ccanimi alda kurtulayim diye daha 10yaslarinda falan

Aklini basina topla kizim son paragrafta YAZDIKLARIMI BEN FAZLASİYLA YASADİM sonrada bir havlu dahi çeyiz diye vermediler bana evlendim bi kuruş masraf yapmadi banada çeyiz aldirmadi calistigimda kazandigim parayi da elimden aldi gizli sakli aldigim şeylerle gelin oldum bunlara rağmen ben bi kotu laf etmiyorsam sen niye boburleniyorsun kimsin ki Allah katinda sende aciz bi kulsun işte
Havan kime

Havan kime derken ? Kusura bakma da ben burada kimseye ne hava attım ne de herhangi bir terbiyesizlik ettim asıl senin havan kime ? Sen bana doğru düzgün, terslemeden anlatsaydın aramızda böyle bir kavga olmayacaktı...

Haklisin güzelimkimseye terbiyesizlik etmiyorsun ama yobaz diyerek babana haksizlik sort giyecem diye de edepsizlik ediyorsun ayrıcasana ddoğru düzgün laf söyleyenlere verdiğin cevaplardan ortada ben senin seviyene inip seninle kavga edip burnunun dikine gitmen için kiskirtacak değilim olacaklari söylüyorum sana yasin kaç bilmiyorum 17-18 falansin herhalde ne istiyorsan onu yap ozgursun banane ben orada bir sayfa yazi yaziyorum sen gidip en sona yazdigim iki kelimeye takiliyorsun gel istanbula canim gümüş tepside cikolatalarla bekliyorlar seni ama cikolatalari değil seni yemek için ben herseyden once baban icin yazdiklarini yadirgadim yaziyi okumadin galiba bir musluman birak babasina hicbir muslumana yobaz diyemez sen kim oluyorsun
Benim kendi babam icin yazdiklarimida gormedinmi senin baban boyle biri degilmis belli yaziyi tekrar oku cevap vereceksen oyle ver oyle bi sayfa yazidan iki kelimeye özet cikarma ayrıca çokta havali birisin gayet acik net

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…