• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızını sünnet ettirdi hapse girdi...

cloudy

en iyi koca ölü kocadır:)
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2008
3.569
5
116
İçel Mersin
Faslı baba geleneğine uyarak 5 yaşındaki kızını sünnet ettirdi ama hapsi boyladı.
Hollanda'nın Haarlem kentinde Faslı bir babanın 5 yaşındaki kız çocuğunu sünnet ettirdiği suçlamasıyla tutuklandığı ve böyle bir suçtan dolayı ülkede ilk kez bir yargılamanın yapıldığı bildirildi.

Basına yansıyan haberlere göre, 29 yaşındaki Faslı'nın kız çocuğunu sünnet ettirdiği, aile içindeki sorun dolayısıyla çocuğun bakım için verildiği koruyucu aile tarafından fark edildi.

Koruyucu ailenin suç duyurusu üzerine Faslı baba geçen ekim ayında gözaltına alındı ve ardından tutuklandı.

Doktor raporuna göre, kız çocuğunun cinsel organı çok kötü şekilde kesildi. Tutuklamaya gerekçe olarak sünnet edilmesiyle birlikte çocuğa ağır işkence ve kötü davranma suçlamasının da esas alındığı bildirildi.

Sağlık Bakanlığı Devlet Sekreteri Jet Bussemaker, kısa bir süre önce yaptığı açıklamada, kız çocuklarına sünnet uygulama riski olan ülkelerden gelen ailelerle, çocukların sünnet ettirilmeyeceğini içeren bir sözleşme imzalayacaklarını, aykırı davrananlara cezai yaptırım öngörmeyi planladıklarını bildirmişti.

dünyanın bir köşesinde hala böyle bir uygulama varmış ne yazık ki :delphin:

bu nasıl bir cehalattir ve bu devirde hala nasıl uygulanıyor anlamış değilim...anlamakta istemiyorum...

garip bir uygulama ama yazılanlara göre amaç kızların cinsel dürtülerini engellemekmiş
ne derece başarılı oldukları bilinmez ama kızlara baya bir eziyet ettikleri çok açık ne yazık ki...

Ne kotu gelenek adı altında yapılanlar.

Keske o cocuga gosterdıklerı ozen ve o baba(!)ya verılen ceza gıbı her konuda adıl olsalar da

18 yasını her dolduran gencın uyusturucu alabılmesını de engellese ya da bu bu yolda bır adım atılsa...

kötü ve aşağılıkça bir hareket bu ve tam cahil işi.
Daha ne diyim kızlar hep aşağılanmak zorunda mı bu dünyada.
Bu nezaman değişecek

Hem cehalet hem örümcek kafalılık. Kardeşim bi insan bi şey yaparken bi dk durup düşünmez mi? Sorgulamadan uygulama yapılır mı?

resmen okurken canımın yandıgını hissettim kızz allahım sen akıl fikir ver böyle insanlara :umursamaz:

offf bu nasıl bir gelenektir hiçmi içi sızlamaz insan evladına öyle acılar nasıl çektirir

kızını sünnet etmiş o adamı da hadım etsinler anca cezasını bulur kötükedihüso

kızları herşeyden mahrum bırakın herşeyden
allahım yaa sinirleniyorum yine
kızını sünnet ettirenin kesip vereceksin eline bak birdaha yapıyormu kimse

acısını düşünemiyorum bile böyle saçma sapan batıl adetler hala varya saçma buluyorum insanın canını yakarak nasıl yaparlar böyle bişeyi sağlık açısındanda tehlikeli bir durum psikolojik olarakta tehlikeli sünnet yapılan kızların çocukların psikolojisini düşünemiyorum bile

yuuhhh diyorum ...nasıl bir zihniyet bu ve birde uyuşturmadan kesiyorlar nasıl yürekleri dayanıyor..

Back