kızımz nasıl destek olayım....

daisy1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2014
63
22
herkezin bır derdi vardır mutlaka,işin içinden çıkamadım ve paylaşmaya karar verdim. Önerilerinizi öğrenmek istiyorum ....
konuya direk gireyim iki ay kadar önce askeri lojmandan çıkıp biraz şehre uzak bir semtte ev alıp taşındık iki çocuğumla birlikte yaşıyorum. bizimle aynı hafta taşınan karşı komşumla aynı yaşta kızlarımız var bu durum beni memnun etti sonuçta kızım yalnız çekmez arkadaşlık ederler okula birlikte gider gelirler diye düşündüm ve hayatımın hatasını yaptığımı anladım....
ikinci dönem iki kızı aynı sınıfta derse başladılar önceleri sorun yok gibiydi ortak odev aldılar birlıkte yapıyorlar ,ancak bir akşam kızım gelip ödevi tek başına yapmak istediğini sürekli baskı altında olduğunu buna artık dayanamayacağını bunu komşu kızına anlatıp durumu çözmek istediğini anlattı tamam dedim bütün cumartesi uğraştı ve çok güzel bir ödev hazırladı ve arkadaşına bireysel ödev hazırladığını birlikte hazırladıkları ödevi onun sunabileceğini söyledi bu konuşmalar yanımda olduğu için konuya hakimdim. Sonuçta kızım 100 komşu kızı 90 aldı ve dananın kuyruğu koptu. kızım sınıfta yanlızlaşmaya başladı evde konuşmuyor içine kapandı ders çalışmayı red etmeye başladı. karşıma aldım konuşmaya çalıştım ve iftiraya uğradığını komşu kızının hakkında sürekli yalanlar söyleyerek sınıfta yalnız kalmasını sağladığını bu yüzden mutsuz olduğunu okula gitmek istemediğini söyledi. Durumu aileye anlattım kesinlikle kızlarına toz kondurmadılar ve çocuklarının haklı olduğunu söylediler durum mahalle kavgasına dönüşmesin diye konuyu kapattım. öğretmenleri ile konuştum sınıf öğretmenimiz çocuktur olur gözüyle baktı olaya,matematik öğretmenimiz bayan ve bir anne olarak komşu kızın lider karakter olduğunu kızımın durumunun farkında olduğunu durumu düzeltmek için elinden geleni yapacağını belirtti ne yalan söyleyim bu beni biraz rahatlattı ancak yinede paylaşmak ıstedim siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?

Son düzenleme:
Kızınız kaç yaşında, nasıl bir baskı altında hissetti ki acaba kendini? Yani komşunuzun kızıyla bir aradalarken neler oldu konuştuğunuzda kızınız bunlara ne yanıt verdi?

aynı sınıfta olsa dahi hergün birlikte ders yapmaları yanlış bence...buna çocuklar deil siz karar vermelisiniz..

kızım 11 yasında , ödevin sürekli kendi isteği doğrultusunda yapılmasını istediğini ,kızıma hiç bir şekilde söz hakkı tanımadığını söylüyor.Matematik öğretmenimiz de zaten bunu onayladı komşu kızının baskın bir karakter olduğunu sınıftada bu sorunu yaşadıklarını ancak ergenlik çağı çocuklarda böyle problemler olabileceğini söyledi. bunun benim kızıma zarar verdiğinin farkında durumu düzeltmeye çalışacağını anlattı .

Ben buna benzer bir durum yaşadım.
Yeni taşındığım apartmanın üst katında ki bayanla baya iyi anlaştık
Çocuklarımız da aynı yaşıttı.. Onun çocuğunun okuduğu okula yazdırdım.
Ancak aynı sınıfta OLMAMALARI için resmen ter döktüm.
Ayrı sınıflarda olmalarına rağmen annesi bile değişik tavırlara girdi.
Şu dersten böyle bu dersten şöyle, senin ki yaptı mı?
Düşün ayrı sınıflarda olmasına rağmen baskı, rahatsız edici hareketleri vardı.
Neyse ki başka semte taşındılar okuluda değişti o çocuğun... yani bağımsız olmak lazım.
O yüzden yaşadığını iyi anlıyorum.

Kızınız benim kızımla aynı yaşta. Bana kalırsa da normal de oyun oynamak için ya da ne bileyim bir araya gelip sohbet etmek için bir araya gelebilirler. Ama ders çalışırken ayrı ayrı çalışmaları daha uygun olur.

ben aileyle konuşarak olayı çözeceğimi düşünmüştüm .Baba olaya kızımızla konuşalım olayı çözelim sizde üzülmeyin şeklinde yaklaşırken,anne benim kızım asla hata yapmaz benim çocuğum böyle bir şey yaptıysa haklıdır ben çocuğuma güvenirim şeklinde yaklaştı. yani şukadarını anlatayım göz göre göre ortada söylenmiş bir yalan var ve anne söylemez ama söylediysede mutlaka bir bildiği vardır şeklinde cümleler kurdu. çok şaşırdım açıkçası....
baktım konu saçma sapan bir yere gidecek uzatmamaya ve mesafe koymaya karar verdim . Ama atılan iftiradan ve yalancı durumuna düşmüş olmaktan kızım okadar mutsuzki gidip saç baş girişesim var da kendime yakıştıramıyorum...

haklısınız ancak bu ortak bir ödevdi bu yüzden birlikte yapıyorlardı.

Ne günlere kaldık . Hey Yarabbim birbirimizin iyiliğini kıskanır olduk.
Sizde söylemişsiniz en güzel mesafe koymak. Yine bir şey derse sizde sakın kızınızı ezdirmeyin. Baskın karakter siz olnu. Kızınız haklı tek taraflı lursa ne anlamı var 2 kişi yapmanın.

zor bir durum inşallah matematik öğretmeni çözüm bulur
kimi anneler böyle aşırı koruyacağım derken iyice çıkılmaz bir yola sokuyorlar işi

haklısınız ancak bu ortak bir ödevdi bu yüzden birlikte yapıyorlardı.

Ortak ödevlerde kızınızın sınıfta iyi anlaştığı bir arkadaşıyla yapmasını sağlayabilirsiniz. Çünkü hep benim dediğim doğru ya da benim yaptığım ödev başarılı diyen bir arkadaş kızınızın bütün ders azmini bir anda alıp götürebilir. Komşunuzun kızının davranışlarına da şaşırmadım anne de ondan farksız değilmiş, ergenlik dönemi + ailenin çocuğa davranış çocuğun bu durumda olması bana göre.

Evet işte sorun zaten annesinde, bu ne hırs ben bazı kadınları hiç anlamıyorum.
Egolarını bu alanda bile tatmin etmeye çalışıyorlar.
Samimiyeti azaltın ancak kızınız bu duruma içten içe üzülecek, keşke aynı sınıfta olmasalar
Sınıflarını ayırmakta şu aşamada kızınızda büyük sıkıntılara yol açabilir.

evet bende bu yıldan sonra sınıf değiştirmeyi düşünüyorum şimdi yazılıları başladı

Benım sıze tavsıyem; okulunuzun mutlaka bır rehber öğretmeni vardır çocuklarla konuşmasını rica edin.

işte yeni başladığı bir okulda ilk ödevlerinde yaşandı bu sorun. ve ödev görünen dağ görünmeyeni ise komşu kızının hırsı ve ailenin ağamsın paşamsın sen ne yaparsan haklısın diye kızımım üstüne yollamaları aslında. ben mesafeyi koydum da kızım nasıl etkilenir bunu kestiremiyorum...

Benım sıze tavsıyem; okulunuzun mutlaka bır rehber öğretmeni vardır çocuklarla konuşmasını rica edin.
çok genç göreve yeni başlamış bir rehberlik öğretmenimiz var , bugün göremedim kendisini ama sınıf öğretmeninin tavsiyeside bu doğrultuda...

çok genç göreve yeni başlamış bir rehberlik öğretmenimiz var , bugün göremedim kendisini ama sınıf öğretmeninin tavsiyeside bu doğrultuda...
Bende psıkologum; görevıme yenı başladım sınıf ıcerısındeki öğretmenler açıkcası olayları gözlemleyemıyorlar; bence Rehberlik danışmanınız kızların ıkısıylede görüşssün; aynı şekilde diğer velinin ailesiylede irtibata geçsin yoksa sızde bılıyorsunuz ki bazı insanlar çocukların ağzına bakıp davranış sergiliyorlar.

rehberlik öğretmeni ile benim görüşmem mi kızımın görüşmesi mi doğrudur? kızımı nasıl yönlendireyim ? benim kızıma karşı tavrım ne olmalı ? anne güdüleriyle hareket etmek istemiyorum....

Öncelikle şunu anlamadım yarı dönemde sınıf neden değiştiriliyor sırf komşu kızıyla aynı sınıfta olmak için sınıf değiştirilir mi.

Ayrıca ödev ortak ödevdi herkes birini seçecekti onlarda birbirlerini seçti diyorsunuz ortak ödev madem neden kızı yarı yolda bırakıp ben kendim yaptım, sende ikimizin başladığı ödevi ver diyor hani ortak ödev diye beraber yapmak zorundalardı kişisel verebiliyorsa baştan ortak çalışmasalardı. Baskınmış filan ne alaka baştan o zaman girişmeyecekti. Okulda iftira atıyormuş filan hiç mi kızın orada kimse tarafından tanınmıyor, yakın başka arkadaşı yok mu o öyle insan değil diyemiyorlar mı. Öğretmenler ne yapsın. Kızınız insanlar iyi ileitşim kurarak bunu düzeltebilir ama kız da arkadaşlarına beni yarı yolda bıraktı kendi ödev hazırladı demiş olabilir ki kız haklı bence önce o ortak ödev biterdi sonra bir daha çalışmazlardı kız da çalışkanmış demek ki 90 almış ancak yine de içerlemiş olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…