Benimde 3 yaşında kızım var. Tuvalete gitmeye hevesli gidiyor oturuyor ama yapmıyor dakikalarca bekliyorum yok. 25 20 dk. Oturuyor sonra anne bitti deyip kalkıyoruz. Geçen sabah kalkar kalkmaz götürdüm 50 dk bekledik yok daha sonra bezine çişini yaptı ne yapmam gerek bilemiyorum.
Kızlar ikiniz için de önerim çocuklarınız su ile oynamayı seviyorsa önlerine bir kaba su koyun onlar su ile oynarken çişini yapar. Biz ilk çişimizi bu şekilde yaptık belki işinize yarar.Hanımlar herkese hayırlı cumalar. Arkadaşlar benimde kızım 27 aylık bugün 2.günümüz dün başladık sorup duruyorum varmı die yok dio sonrada bi bakiom altına yapmış anne çiş geldi dio yapınca yada geldi geldi dio koştur koştur gidiyoz oturuyoz yapmıyo bitti dio aferin bak yapmamissin ama bi dahakine gelince geliriz anneciğim falan dio rum gecede bağlamadin bütün gece kalkıp kontrol ettim hiç yapmadı gece sabah kacirinca uyanmış anne geldi dio bi baktım yapmış. Lazimligina daha hic yapmadı kızlar hatta tuvalete bazen beraber oturuyoz bakalım daha tık yok.:) insiallah brbişlerimiz bir anca önce öğrenir allah onların bizimde yardımcımız olsun kızlar bi öneriniz varsa ltfn yazarmısınız:))
Cnm takdik değiştir biz de geçen sene bu zamanlar 2 yaşındaydık aynı sıkıntıları bende yaşadım biz beze geri dönüş yapmak zorunda kalmıştık ama biz sizin kadar ilerleme bile kaydedemedik o Yüzden yani. Umarım siz aşarsınız. Eğer tuvalete gitmemekte inat ederse sakın inatlaşma biz yaşadık sonu hüsran. Ama bir lazımlık deneyebilirsiniz. Anneler lazımlığa pek yanaşmıyor fazla direk tuvalete alıştırmak daha kolay oluyor albatte ama biz lazımlığın çok yararını gördük dün lazımlığı tamamen ortadan kaldırdım klozete yapıyoruz. Farketmedi bile. Umarım nerde diye hiç sormazSlm kızlar bizim eğitim berbat bir hal aldı tamamen başa döndük ne söylüyor çişini ne de ben götürünce gitmek istiyor. Gitmek istemeyince demek ki yok diyorum sonra da altına yapıyor anne çiş var diyor.geceleri bile kuru değil artık kafayı yiycem. 2 yaş sendromu başladı sürekli huysuz durduk yere uzun süre ağlıyor ne istediği de belli değil. Ne yapacağımı şaşırdım. Bize geri dönmek çok anlamsız bu saatten sonra. Ama tuvalete de yapmıyor sürekli üstüne .çok bunalım. ..
Merhaba kızın 20 aylıktı galiba daha küçük annesi biraz ara ver istersen inatlaşma olunca ilerde daha zor oluyor.Slm kızlar bizim eğitim berbat bir hal aldı tamamen başa döndük ne söylüyor çişini ne de ben götürünce gitmek istiyor. Gitmek istemeyince demek ki yok diyorum sonra da altına yapıyor anne çiş var diyor.geceleri bile kuru değil artık kafayı yiycem. 2 yaş sendromu başladı sürekli huysuz durduk yere uzun süre ağlıyor ne istediği de belli değil. Ne yapacağımı şaşırdım. Bize geri dönmek çok anlamsız bu saatten sonra. Ama tuvalete de yapmıyor sürekli üstüne .çok bunalım. ..
Yok cnm ne destanı zaten biz tuvalet eğitimimizi baştan sona yazsak roman olur yaniKızlar Merhaba yorumlarınızı okudum hakkaten zor allah cümlemizin evlatlarınında bizimde yardımcısı olsun insiallah.bizimde bugün 3.günümüz ilk günden beri bez gece ve gündüz bez bağlamiyorum. Maşallah gece ve gündüz uyurken altını ıslatmıyor. Uyanınca yada uyankıkken geldi geldi diyor bi tuvalete gidişimiz var bi heycan bi heycan oturuyoruz yapmıyo geldi diyo var ama yapmıyo yada tam tuvalete yetisirken kaçırıyor kızlar biraz ıslatın anlıyorlar galiba sonrada kaçıveriyo.:) konuşan lazımlıkti bizimki yapınca şarkı soyleyendwn baktım oyuna çevirdi üst kısmı büyük tuvalete adepte oluyo bende kaldırdım Lazimligi tuvalete koyduk oraya gidiyoruz bu sabah ıkınırken farkettim dur annem falan dedim koştur koştur tuvalet yaptı ilk defa amannn sanirsinizki altın bulduk fazla cosmamak şartıyla bi sevinç ama daha ya tuvalete gidiyoruz yapmıyoruz yada kaçırıyoruz bizde durum şimdilik bole kızlar ama galiba hatta kesinlikle daha çok sabır ihtiyacimiz var insiallah öğrenirler bi an evvelde hepimize yavrularımızda bi Ohh çekerim amma yazdım ha kızlar destan gibi oldu dimi
Cnm büyük tuvalete nasıl adapte oluyor anlamadım klozete. Bahsetmiyorsunuz sanırım bir fotosunu çekip gönderebilir misinKızlar Merhaba yorumlarınızı okudum hakkaten zor allah cümlemizin evlatlarınında bizimde yardımcısı olsun insiallah.bizimde bugün 3.günümüz ilk günden beri bez gece ve gündüz bez bağlamiyorum. Maşallah gece ve gündüz uyurken altını ıslatmıyor. Uyanınca yada uyankıkken geldi geldi diyor bi tuvalete gidişimiz var bi heycan bi heycan oturuyoruz yapmıyo geldi diyo var ama yapmıyo yada tam tuvalete yetisirken kaçırıyor kızlar biraz ıslatın anlıyorlar galiba sonrada kaçıveriyo.:) konuşan lazımlıkti bizimki yapınca şarkı soyleyendwn baktım oyuna çevirdi üst kısmı büyük tuvalete adepte oluyo bende kaldırdım Lazimligi tuvalete koyduk oraya gidiyoruz bu sabah ıkınırken farkettim dur annem falan dedim koştur koştur tuvalet yaptı ilk defa amannn sanirsinizki altın bulduk fazla cosmamak şartıyla bi sevinç ama daha ya tuvalete gidiyoruz yapmıyoruz yada kaçırıyoruz bizde durum şimdilik bole kızlar ama galiba hatta kesinlikle daha çok sabır ihtiyacimiz var insiallah öğrenirler bi an evvelde hepimize yavrularımızda bi Ohh çekerim amma yazdım ha kızlar destan gibi oldu dimi
Canim daha yeniyim fotoğrafını çekip yollamak için ugrasirim ama bizimki fisher-price nin konuşan tuvalet ini almıştık üstünde kapaklı kısmı var ayrı olarak takılıo zaten Lazimligin üstüne onu kaldırıp bizim büyük tuvalete koyabiliyorsun zaten ordada kullanılır falan yazio insiallah anlatabilmisimdir canm ama fotosunu çekip yollamaya çalışırım. Bide canm 3.gün bitio daha hep kaçırıyor geldi diyo gidiyoz yapmıo bitti dio walla nasıl. Olcak bilmiyom daha çok çalışmamız lazım cokkkl sizde varmı canm seninki baya ilerledi galiba dimiCnm büyük tuvalete nasıl adapte oluyor anlamadım klozete. Bahsetmiyorsunuz sanırım bir fotosunu çekip gönderebilir misin
Bizim 37. Gün fena değiliz çok şükür biz de de Kabızlık başlayacak sanırım bezliyken hergün yapardı şimdi 2-3 güne bir yapıyor bilmiyorum artık normal mi? Canım bir şekilde öğrenecek bebeler ödülden çekinme bir yapsa Ödülü'nü alsa gerisi gelir ama Ödülü'de abartma ufak bir çikolata bonibon falan önden söyle çişini yaparsan sana ödül var diye biz yaklaşık 20 gün söylemedik sorsam yok diyordu ve altına yapıyordu. Kafayı yiyecektim kendi kendime ağlamaya başladım sanırım onun biraz etkisi oldu ondan sonra söylemeye başladı artık acıdı mı ne?Canim daha yeniyim fotoğrafını çekip yollamak için ugrasirim ama bizimki fisher-price nin konuşan tuvalet ini almıştık üstünde kapaklı kısmı var ayrı olarak takılıo zaten Lazimligin üstüne onu kaldırıp bizim büyük tuvalete koyabiliyorsun zaten ordada kullanılır falan yazio insiallah anlatabilmisimdir canm ama fotosunu çekip yollamaya çalışırım. Bide canm 3.gün bitio daha hep kaçırıyor geldi diyo gidiyoz yapmıo bitti dio walla nasıl. Olcak bilmiyom daha çok çalışmamız lazım cokkkl sizde varmı canm seninki baya ilerledi galiba dimi
Fotoda aşağıda sağda cevapla nın yanında dosya yükle var ordanCanim daha yeniyim fotoğrafını çekip yollamak için ugrasirim ama bizimki fisher-price nin konuşan tuvalet ini almıştık üstünde kapaklı kısmı var ayrı olarak takılıo zaten Lazimligin üstüne onu kaldırıp bizim büyük tuvalete koyabiliyorsun zaten ordada kullanılır falan yazio insiallah anlatabilmisimdir canm ama fotosunu çekip yollamaya çalışırım. Bide canm 3.gün bitio daha hep kaçırıyor geldi diyo gidiyoz yapmıo bitti dio walla nasıl. Olcak bilmiyom daha çok çalışmamız lazım cokkkl sizde varmı canm seninki baya ilerledi galiba dimi
Neyse cnm olmuyorsa takma kafaya ben sonra söylediğin lazımlığa netten bakarım artık bulurum inşallah ama çok merak ettim yani sonuçta bazen büyük tuvalete götürüyorum oraya da alışsın diye ama dışına yapıyor malum Ayakları yetişmiyor:)Canm dosya yükle diyom hiç bişe çıkmio ya nasıl olcak fotosunu kendim çektim telden dosya yükleye bastım altta insert an album falan yazio bişe çıkmio
Amin canm inşiallah ya bi tamam artık desek oh sonra canm bizimkine hediye deyince tamam bitti bonbon diyo hemen :) kabizlikta çocuk stres mi yaptı acaba ya insiallh düzelir arkadaşım azcık zeytinyağı falan gezdir bi ćorbasina falan belki yarar ise kardeşim canm dosya yükle dedim ama hiç bişe çıkmio ya hatta tele çektim hemen ama çıkmio bi seBizim 37. Gün fena değiliz çok şükür biz de de Kabızlık başlayacak sanırım bezliyken hergün yapardı şimdi 2-3 güne bir yapıyor bilmiyorum artık normal mi? Canım bir şekilde öğrenecek bebeler ödülden çekinme bir yapsa Ödülü'nü alsa gerisi gelir ama Ödülü'de abartma ufak bir çikolata bonibon falan önden söyle çişini yaparsan sana ödül var diye biz yaklaşık 20 gün söylemedik sorsam yok diyordu ve altına yapıyordu. Kafayı yiyecektim kendi kendime ağlamaya başladım sanırım onun biraz etkisi oldu ondan sonra söylemeye başladı artık acıdı mı ne?bebeğini oturt bak çişi gelmiş falan oyun oynar gibi Sabırlı ol siz zoru halletmişsiniz geceyi yani Gündüzü de inşallah kısa sürede halledersiniz umarım bizim gibi olmaz
Merhaba canım ay korkutulur mu hiç yazık walla temelli yapmazlar bidaha ben araştırdığımds çocuğa gece bezleyip garanti vermeyin falan yaziodu ya canm bende bağlamadim gece ya bide ne yazarsa yazsın her annenin yöntemi başka herhalde canm herkez gün içinde çocuğunun vaziyetine göre yaklaşıyor herhalde walla çok zor dimi:)Merhaba
Benim de oğlum 26 aylik bizde yeni basladik tuvalet aliskanligina ilk gun iki kere altona kaçirdi sonrasinda hep çişi geldigi an soyledi
Benim bildigim ilk gunduz tuvalet alişkanligina baslamali bende oyle yaptim geceleri de bezliyorum bu sürec hala devam ediyor cok nadir altina kaçirdigi oluyr oyuna daldigi icin
Allah hepimize sabir versin
Size tavsiyem şu ki cocuk altina kaçirdi heryeri batirdi diye kizmayin
Sonucu kötü oluyr
Amin canm inşiallah ya bi tamam artık desek oh sonra canm bizimkine hediye deyince tamam bitti bonbon diyo hemen :) kabizlikta çocuk stres mi yaptı acaba ya insiallh düzelir arkadaşım azcık zeytinyağı falan gezdir bi ćorbasina falan belki yarar ise kardeşim canm dosya yükle dedim ama hiç bişe çıkmio ya hatta tele çektim hemen ama çıkmio bi se
arkadaşım siz çok şanslıymışsınız 2 günde kapmış olayı arada kazalar zaten çok normal söyledikten sonraMerhaba
Benim de oğlum 26 aylik bizde yeni basladik tuvalet aliskanligina ilk gun iki kere altona kaçirdi sonrasinda hep çişi geldigi an soyledi
Benim bildigim ilk gunduz tuvalet alişkanligina baslamali bende oyle yaptim geceleri de bezliyorum bu sürec hala devam ediyor cok nadir altina kaçirdigi oluyr oyuna daldigi icin
Allah hepimize sabir versin
Size tavsiyem şu ki cocuk altina kaçirdi heryeri batirdi diye kizmayin
Sonucu kötü oluyr
A
Sakın ödülü yapmadan verme o ödül çişten sonra verilecek bunu bilmeli çiş yoksa ödül de yok
evet canım haklısın bunlar varya küçücük:) neler biliyorlar maşallah şimdi çocuklar çok uyanık neyse canm allah herkeze kolaylık versin ama yeni bezle gerçekten rahat eskiden çocuklar hemen alışır mis şimdi besler ıslatmıyor bir sürü konfor bunun içinde çocuğa rahat gelio işte insiallah hepimizin kuzumları bi çırpıda kurtulur
arkadaşım siz çok şanslıymışsınız 2 günde kapmış olayı arada kazalar zaten çok normal söyledikten sonra
İyi geceler arkadaşım ben aranıza bu hafta katıldım bütün kızlara samimiyeti için çok teşekkür ederim gerçekten walla canm siz baya atlatmissiniz ya Ayy insiallah bizde görürüz o günleri burdan başardık diye yazariz insiallah yavrularımız yazık küçücük bedenleriyle büyük hayata adepte olmaya öğrenmeye calisiolar bağırmak korkutmaktan başka neye yarar ki evet gerçekten zor ve sabır gerektiren is sinirleniyoruz kızıyorum hatta bazen aglicam gelio walla ama belli etmiyorum yawrum ne günahları varki bilseler yapmazlar zaten onlar bizim insan özetlerimiz yaaa:)) Rabbim acılarını göstermesinCanlar iyi geceler masallh aramiza yeni katilanlar olmus yeni tecrubeler...bizmde iki ay olucak nerdeyse gündüzü çoğunlukla hallettik arada kazalrimz oluyo elbette ama. ..herkesin dediği gibi en onemli sey sabir.cunku kuzmak hicbiseyi degistrmiyor