Tuvalet Eğitimi Kızımla tuvalet eğitimine başlıyorum ,süreci burada paylaşacağım.

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

choccywhoccydoodah

Nirvana
Pro Üye
19 Kasım 2013
18.659
33.645
Kızım kreşe ara verdi,malum yaz aylarındayız,deniz,havuz keyifli vakit geçirsin istiyorum zira Eylül'de tam gün olarak devam edecek kreşe. Şu an kızım için gayet keyifli vakit geçireceği günlerin başlamasıyla,benimde tuvalet eğitimi sürecim başladı. Eylülden önce bu konuyu halletmeliyim,okulda yardımcı olabileceklerini söylediler ama tercih etmedim.
Öncelikle alışveriş kısmını hallettim.
Neler mi aldım;
2 haftadır aradığım resimlerini aşağıda paylaştığım bu portatif lazımlık ve emici gece külodu
Bunu aldım fakat kullanıp kullanmamakta tereddütlüyüm,duruma göre hareket etmeyi planlıyorum.

Bu ise yukarıda bahsettigim lazimlık,şu anda taşıma poşetinde duruyor,dışarı çıkarken yanıma alıp,temiz tuvalet varmış yokmuş umrum olmadan,tuvaleti geldiği an kendi poşetini takıp,tuvalet sorununu ortadan kaldıracağım. Benim için olmazsa olmazdı ve buldum. Üstte kapaği var bu kapak sirt dayanağı oluyor,kapağın üzerinde bir küçük bölme mevcut,burada poşet muhafaza edebiliyorsunuz. 2 adet yedek poşet vardı ürünle birlikte bu bölmede.
Poşetlerinin içinde emici ped var,bu sayede çişi emiyor ve çöpe atana kadar sıkıca bağlayıp kokusuz muhafaza edebiliyorsunuz.

Yedek poşetleri satılıyor ama olmadığı hallerde,küçük boy çöp poşeti ve kağıt havluyla yine akmayan,kokmayan bir çözüm üretilebilir diye düşünüyorum.
Ve tabiki renkli,cicili bicili iç çamasırları seçtik kızımla. Birde yatak için 3 tane fazladan alez aldım,bunun muadili,kullan at yatak koruyucular olabilir,yedekte bulunsun diye edindim ondanda 1 paket.
Bugün alısverişm tamamlandı,yarın sabahtan itibaren eğitim sürecimiz başlıyor.
Haftalar öncesinde başladığım'sen artık kocaman bir kız oldun bu bezi baglamayalım'telkinlerime hala devam ediyorum.

Son düzenleme:
Bugün 8de başladık eğitime,şimdilik gayet iyi gidiyoruz.
Uyandı bezini cikarttim,seçtiği kilodu giydi 4 kez müzikli lazımlığına yaptı,ses çıkartmasını unutmuş olmalı ki çok hoşuna gitti bu durum,hevesli şimdilik. Yapınca çok seviniyor. Saat 10da dışarı çıkıp dün istediği parmak arası terliği alacağım ödül olarak. Umarım oradada böyle sorunsuz olur süreç.

Az önce koltuğa yaptı Dedimki tuvaletine yaparsan ayak tırnaklarına oje süreceğim,5 dakika sonra lazımlığına yaptı,ojemizi sürdük,bir dahakine ellerimize süreceğiz oje (çocuklar için olanlarından tabi. Bakalım nöbete devam.
İlk günden kötü hissediyorum,çöktüm çiş temizlemekten ama ona belli etmiyorum.

Akşam babamız gelirken çikolata getirdi ödül olarak,çok sevindi kızım.
Tam anlamıyla yapmadı çişini,yarısını altına kaçırdı,yarısını lazımlığına yaptı. Uyurken gece külodu giydirdim,bu gece giydirmwyi düşünmüyorum ama bugünkü gibi kaçırmalar olursa yine giydireceğim sanırım. Gün içerisindeki duruma göre hareket ederim diye düşünüyorum, altına kaçırıyor çünkü, unutuyor çiş yapması gerektiğini.

Sabah avmde tuttu çişini 2 defa tuvalete götürdüm yapmadı,arabadada yapmadı sevinmiştim ama eve gelince kakasını yaptı alltına,şu an uyuyor ve gözünü açtı çiş yapıp uykuya kaldığı yerden devam ediyor.
Yoruldum.

Canım allah yardımcın olsun ama senin ki daha yeni ve bence kısa sürede atlatırsınız bizim ki 3 hafta oldu ilk 2 hafta sıkı bi şekilde değildi arada sıkıldıkça hemen bezini bağlıyodum ama bu hafta daha sıkı bi eğitime başladım ve oğlum bu güne kadar kesinikle çişim yada kakam geldi demedi tuvalete oturduğunda arada çiş ini yaptı ama kesinikle kaka yapmadı hep altına yaptı ve ben çok bunalmistim ve artık pes etmek üzereydim ki bugün oğlum bi ışık verdi ilk defa kakasını tuvalete yaptı ve çişim var dedi akşam üç kere üst üste altına yaptı ama bana bi umut oldu bakalım ne zaman atlatacaz

Dünü kazasız atlattık çok şükür,sabah parka gittik 3 saat dışardaydık,aksamda çıktık ve yine kaza olmadı ve ben tutabiliyor diye düşünerek gece bez bağlamadım,uyandırmadımda,ara ara kontrol ettim çiş yapmamıştı ama sabah ıslak kalktık,demekki uyandırip tuvalete götürmeliyim.

Sağol canım,sanada kolaylıklar diliyorum. Aslında biz iyi gidiyoruz,dün kaza yapmadık hiç,lazımlığına yaptı evde,dışardada 1 kez portatif lazımlığını kurdum ona yaptı ama sabah ıslak uyandı,demekki gece uyandırmalıyım diye düşünüyorum artık,sahura kalkınca uyandırıp tuvalete götüreceğim.
Sende zor kısmını atlatmışsın,tuvalete yapmaya başlamış artık gerisi gelir inşallah.
Öğreniyorlar yavaş yavaş,kolay değil alışkanlıktan vazgeçiyorlar,sabırla hallederiz bizde.

Dün kazasız geçti. Parkta saatlerce oynadık kızımla,1 kez lazımlığına yaptı,onuda kendi söyledi,tabi hareketlerinden anlaşılıyor artık çişi gelince. Gece yine bez bağlamadım ama hep kontrol ettim,uyandırmaya çalıştım uyanmadı,sabah uyandığı gibi yanında aldım soluğu ve yapmamıştı, hemen tuvalete gittik ,yaptı. Sabah kuru uyanıyor bu sayede farkettim,uyandıktan sonra hemen tuvalete gitmesi gerektiğini anladı artık. Maşallah diyimde gayet iyi gidiyoruz.
Gece bezi bağlamayacağım,kuru uyanıyor sadece uyandıktan sonraki ilk dakikalarda tuvalete götürmem gerek.
Dün kendi giydi iç çamaşırını pijamasını,şimdiki hedefim,kendi kalkıp tuvalete gidip,üzerini çıkarıp yapabilmesi yönünde desteklemek. Bu da hallolursa çok daha kolaylaşır işimiz.

Eğitimimiz tamam diyebiliyorum gönül rahatlığıyla, 3gündür kaçırma olayımız olmadı,gecede uyandırmadım,sabah kuru uyanıp hemen tuvalete gittik ve sormuyorum iki gündür tuvaletin varmı diye,kendisi söylüyor anne tuvalete gidelim diye. Bu süreçte en büyük yardımcım,portatif klozet oldu diyebilirim,daha uzun süre çantamda taşıyacağım. Yedek poşetleri bitti 2 mağazads bulamadım,onun yerine içine emici bir kağıt havlu koyduğum şeffaf çöp poşetlerinden kullanıyorum şu an, aynı işi görüyor.
Tuvalet eğitimine başlayan herkese kolaylıklar dilerim,umarım sizlerde kolayca atlatırsınız bu süreci.

Posetli oturagı nereden aldınız ve ne marka acaba,Memnun musunuz
Akmerkez avm'deki Jokerden aldım ben,markası Popifiks modüler tuvalet eğitim seti diye geçiyor.
2 marka daha vardı Jokerde Tripper ve Popette, Tripper'in arkasında dayanağı yoktu,digerininde saklama çantası yoktu sanırım,bu sebeple bu markayı tercih ettim.
Memnunum, hiç eve kapanmadan halledebildim bu lazımlık sayesinde tuvalet eğitimini,tuvalet varmı gideceğim yerde,varsa pismi derdim yok. Sokakta,parkta,arabada heryerde kullanıyorum. Kesinlikle kızınız var ise tavsiye ederim. Çok kullanışlı, zaten evdede klozet adaptörü olarak kullanabiliyorsunuz,dolayısıyla adaptör almaya gerek kalmıyor,tepe tepe kullanılacak bir ürün.

deneyimli bir anne olarak telaşınızı sabırsızlığınızı çok iyi anlıyorum bende yaşadım bende size tecrübemi anlatayım oğlumu 2, 5 yaşındayken 4 günlük zorlu bir eğitimden sonra alıştırdım sabır ,anlayış ve zaman gerektiriyor
öncelikle şunu söyleyim bezi birkere çıkardınızmı bidaha asla takmayın ve pes etmeyin ortalık kirlenecek bunu bilin ve ona göre önleminizi alın gidip tıpış tıpış lazımlığına yapmasını beklemeyin sizin şansınız yaş olarak daha iyi algılayabilir belki daha da önce bırakır bezi ve gece asla altını bezlemeyin ben sürekli çiş varmı dedim arkasında dolaştım durdum tuvalete götürüp getirdim tuvaletten gelip ortalığa işediği çok oldu ama lazımlıkta çok bekledim 1-2 defa denk geldi ama en önemlisi bez takmamak acayip mutlu etti bebeğimi ve gece sıvı geçirmeyen alez taktım ıslandı ve ıslaklık rahatsız etti ayrıca gece birkaç defa tuvalete götürdüm her defasında sordum çiş varmı diye kaka varmı diye sonunda pes etti ve ben bu süreçte evden çıkmadım ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…