kızımla benim maceralı doğum öykümüz

BenAyKizim

anneyim ben!!!!
Kayıtlı Üye
6 Mart 2008
1.447
184
içimdeki çoşkuyu,heyecanı nasıl anlatayım bilemiyorum.kelimeler yetersiz,benzetmeler eksik kalır duygularımın yoğunluğunu ifade etmeye...:1rolleyes:anne oldum ben.
10 haziran akşamı (39+5 hafta) gece yarısına yakın kasıklarıma bir acı saplandı ki nefesim kesildi.düzensiz ama can acıtıcıydı.acaba dedim doğum sancısı dedikleri şey bu mu?eşim de telaşlandı.biraz dinleneyim belki geçer dedim.yattım uyudum.gece ara ara yine yokladı ama uyku daha ağır geldi.sabah kalktığımda yine aynı acı vardı.hadi dedik doktora gidelim belki bebek sıkıntıdadır.en azından noluyo bi öğrenelim.dr um hemen ultrasonla baktı.bebişimin başı doğum olacak kadar aşağıda değilmiş.çatı muayenesi yaptı hiç açıklık yok.nst ye girdim sancı göstermiyo.ama benim kasıklarımda sanki bıçak saplanmışta öyle acıyo.dr um o zaman zaten zamanın geldi,hafiften bir suni sancı verelim bugün bebeğine kavuş dedi.olur dedik eşimle ama olayı daha kavrayamamıştık.dokuz ay boyunca beklediğimiz an gelmişti.hemen yatışım yapıldı.bir sürü hemşire geldi.soydular çırılçıplak.hastane geceliği giydirdiler.bebek hemşiresi ayrı geliyo bir sürü soru soruyo.diğeri damar yolu açıyo.neyse sancı başladı.hatta 100 lere çıktı ama hiç açıklık yok.çektiğim sancı yanıma kalıyo yani.eşim ne yapacağını şaşırdı.annemler öyle.dr um 4 saatin sonunda istersen sancının dozunu fazlalaştırayım normal doğum yap ama kaç saat sürer bilemem dedi.12 saatlik sancıdan sonra yine olmazsa sezeryana alırım ama sonra bana,madem sezeryan olacaktım niye bu kadar sancı çektirdin deme dedi.ben de rtık dayanamayacağımı bir an önce bitmesini istediğimi söyledim.
aslında biz eşimle normal doğumu çok istiyorduk.hatta o da yanımda olacaktı.epidurale bile dr um zor ikna etmişti normal doğum için.korkuyorduk çok.sezeryanı da çabuk iyileşemem diye istemiyorduk.istemediğimiz tüm pozisyonlarla karşı karşıya kaldık. dr um epiduralli sezeryan olursam daha çabuk hayata dönenceğimi anlattı.korka korka ağlaya ağlaya kabul ettik.ona çok güveniyorduk çünkü.hemen yatağımla beraber aşağı indirdiler beni.canım aşkım elimi bir an olsun bırakmadı.o ağlar ben ağlar...:a015:

ameliyathanenin kapısından öyle bir ayrıldık ki,türk filmleri halt etmiş yani...maalesef ameliyathaneye kimseyi almıyorlarmış.enfeksiyon vs karşı.oysa biz bebeğimizin ilk sesini kokusunu beraber duymayı hayal etmiştik hep.neyse.epiduralim takıldı.acıyo valla.anestezi uzmanı çok tatlı bir bayandı.tecrübeliydi belli ama acıdı.yirmi dakika bekledik.o arada anestezi dr uyla koyu bir samsun pidesi muhabbetine girdik.(ben samsunluyum da)aslında beni oyalayıp sakinleştirmeye çalışıyordu.epidural etkisini gösterdi.çok garip bir histi.ayaklarım kıpırdıyor ama iğne batınca acımıyordu.yeşil örtüler önüme gerildi.canım dr um geldi.hemen başladılar.karnımı hamur gibi yoğurduklarını hissediyordum.bir ara canım çok acıdı.anestezi dr u yüksek baskıdan dolayı sana acı gibi gelebilir,ama o acı değil deyip duruyordu ama ben resmen bağırıyordum.operasyon başlayalı beş dk geçmemiştiki kızım karnımdan çıktı ve yaygarayı bastı.nasıl ağlıyo ama.ameliyathane inliyo resmen.hemen yan tarafımdaki bebek bakım masasına aldılar.çocuk dr ve bir hemşire ağzını burnunu ciğerlerini herbiyerini temizlediler.tabi ben karnımdaki inanılmaz acıyı unuttum.sadece ona bakıyordum.hiçbirşey düşünemeden sadece ALLAHIM ALLAHIM diyerek ona bakıyordum.yavrum hala öyle bir ağlıyordu ki...hemşire ablası sarıp sarmalayıp yanıma getirdi.yüzünü gözünü bastıra bastıra öptürdü.inanırmısınız o çığlıklarıyla ortalığı ayağa kaldıran kızım hemen sustu ve bana baktı.o an benim bittiğim andı....Şeniz kızımı yukarı götürdüler.ben yirmi dk daha kaldım.artık acıyı umursamıyordum.bir ara başım döndü midem bulandı.hemen oksijen verdiler.kendime geldim.eşim ameliyathanenin kapısından kızım çıkınca peşine düşmüş.bakımı yapılıp üstü giydirilirken parmaklarını delicesine emip ağlıyormuş.operasyon bitince dinlenme odasına alındım.orada beni bir titreme aldı kii......Azer bülbül varya titrek şarkıcı,halt etmiş.zangır zangır titriyorum.hem soğuktan hem de stresten olabilirmiş böyle.neyse...odama geçtim.kızım geldi.bebek hemşiresi emzirmeme yardım etti.kızım açlıktan beni bile yiyecekti...

doyasıya emdi.o an,o duygular..ya anlatılmaz yaşanır derler ya,aynen ondan yani...eşim şaşkın...heyecanlı...gidip gidip kızımıza bakıyor...sadece maşallah maşallah diyebiliyordu..ben tabi epiduralin etkisiyle çok rahattım.ama gece yarısına doğru sancılanmaya başladım.elimde ağrım olunca seruma katılan ağrı kesici düğme vardı.o biraz rahatlatıyordu.ilk ayağa kalkışım kabus gibiydi.hemen yattım.çarşamba doğum oldu cuma evdeydik.hastane mükemmeldi.birsürü hemşire vardı.bebeğe ayrı bana ayrı baktılar.kırk kere altımı temizlediler.pedimi değiştirdiler.ne bebek bezine ne de pede para verdik.hepsi hastanedendi.ayrıca bebek losyonu,dijital derece,göğüs çatlak kremi birsürü bakım malzemesi vs verdiler.
bebeğim 3.460 gr 50 cm doğdu.hafif bir sarılığı var.dün kontrole gittik.ilk ölçümü 10 du.sonraki 14.dün de 13 çıktı.emziriyorum bol bol.dr geçecek dedi.dikişlerim de gayet iyiymiş.kendi dr um da muayene etti.
şimdi kızımla ve babasıyla çok güzel günler geçiriyoruz evde.hayatımıza anlam geldi...çok uzun oldu ama napim herşeyi anlatmak istedim.umarım okurken sıkılmamışsınızdır....:dance:

allah analı babalı buyutsun...gözyaşlarımı tutamadım valla..güzel anlatmıssın.....bebeinle kocanla mutlu huzurlu sağlıklı günler yasarsınız...

Cnm Sikilmadik çok Duygulandim Okuyunca Allah Bizim Bebiş Isteyen Herkese Bu Duyguyu Yaşatir.. Allah Bağişlasin Yavrunu

yok ne SIKILMASI cok guzel bi dogum olmus
rabbim anali babali buyutsun insallah ne guzel degil mi anne olmak
bende oglumda yasadim bu olayi
bakalim kizimda nasil olcak

allah analı babalı büyütsün inşallah.sabah sabah ağlattın beni.inş.allahım bizede o günleri sağ salim gösterir.

ne sıkılması cnım yaaa allah analı babalı buyutsun ıns darısı bana ve tum ısteyenlere bırgun ıns bende bebısımın hıkayesını yazacam ıns dua et olurmu canımmmm

ne mutlu...tebrikler ..gözünaydın...öpüp kokladıkta sonra sana bakıp susmuş ya!!onu okuduğuman benimde bittiğim andı..gözyaşlarıma hakim olamıyorum..sevgili kardeşim allah bi ömür sağlıkla yavrunla olmak nasip etsin..darısı bizlerin başına...eşinin sadece maşallah maşallah diyebilmeside bana tebessüm ettirdi,şaşırmış garibim naapsın..bi ömür öpekoklaya sevgiyle doya doya yaşayın..benim makyajım aktı sanırım tam dışarı çıkacaktımda....böyle haberleri okudukça çok çok mutlu oluyorum..sevgiler......

ayyy allah analı babalı büyütsün bakalım biz yazabilecekmiyiz
doğum hikayemizi
inşallah yazarız

Ben dogum hikayelerini bayilarak okuyorum. Sende cok guzel anlatmissin. Tebrik ederim, Allah kizinizin hayirli bir evlat olmasini nasip etsin. Biz bebis isteyenlere dua etmeyi ihmal etme olur mu:-)

gözün aydın canım allah analı babalı büyütsün kızını darısı bizlere...

duygularını çok güzel anlatmışşsın.allah bana da nasip etsin bu mutluluğu.çok güzel bişey olsa gerek:))valla ne yalan söliim ben çok duygulandım yazını okurken.bi an kendımi koydum yerine.çok hoştu:)bebeğine sağlık,ailenize mutluluk diliyorum.

doyasıya emdi.o an,o duygular..ya anlatılmaz yaşanır derler ya,aynen ondan yani...eşim şaşkın...heyecanlı...gidip gidip kızımıza bakıyor...sadece maşallah maşallah diyebiliyordu..ben tabi epiduralin etkisiyle çok rahattım.ama gece yarısına doğru sancılanmaya başladım.elimde ağrım olunca seruma katılan ağrı kesici düğme vardı.o biraz rahatlatıyordu.ilk ayağa kalkışım kabus gibiydi.hemen yattım.çarşamba doğum oldu cuma evdeydik.hastane mükemmeldi.birsürü hemşire vardı.bebeğe ayrı bana ayrı baktılar.kırk kere altımı temizlediler.pedimi değiştirdiler.ne bebek bezine ne de pede para verdik.hepsi hastanedendi.ayrıca bebek losyonu,dijital derece,göğüs çatlak kremi birsürü bakım malzemesi vs verdiler.
bebeğim 3.460 gr 50 cm doğdu.hafif bir sarılığı var.dün kontrole gittik.ilk ölçümü 10 du.sonraki 14.dün de 13 çıktı.emziriyorum bol bol.dr geçecek dedi.dikişlerim de gayet iyiymiş.kendi dr um da muayene etti.
şimdi kızımla ve babasıyla çok güzel günler geçiriyoruz evde.hayatımıza anlam geldi...çok uzun oldu ama napim herşeyi anlatmak istedim.umarım okurken sıkılmamışsınızdır....:dance:

canım ya ne kadar güzel yazmıssın inan okudukça okuyasım geldi.gözlerim doldu utanmasam is yerindekilerde yemin ederim ağlayacaktım ..ayyy çok duyygu dolu ya benim daha o anları yaşamamam çok var..bebeğim 10 haftalıkk

Canım hikayeni ofiste bitirmiş olduğum işlerin yorgunluğu arasında yüzümde bir tebessümle okudum allah eşine sana ve miniğinize sağlıklı uzun bir ömür nasip etsin:nazar:..Doğum hikayen normalle başlayıp sezeryanle bitmiş hayırlısı olsun rabbim hepimizi hayırlısı nasıl olucaksa o şekilde kurtarsın yavrularımızı elimize almamızı senin yaşadığın duyguları yaşamamızı nasip etsin..:1hug:
Darısı hepimizin başına..

Tekrardan tebrikler yiğenimizi ve güzel annemizi çokçok öpüyoruma.s.

Ah Canim Benimm Cok Guzell Maşallahh Sizee .. Epiduralli Sezeryan Genel Anesteziye Gre Cok Daha Avantajlii Bi Kac Arkadasimdan Duydugum O. Sende Cabuk Iyilesirsin Insallah . Cok Guzel Bir Duyguu Seni Nasil Anliyorim Bi Bilsen
Bebegi Kokla Yerime .. Sevgiler Cnm

uzun doğum hikayelerine bayılırım..
tam okumaya layık olmuş... allah analı babalı buyutsun, geçmiş olsun..
darısı bizlerin başına inşallah... :1hug:

sıkıırmıyız hiç canım, saolasın yazdığın için, Allah analı babalı büyütsün darısı bizim olsun inşallah

çok güzel bir doğum olmuş.bende spinal sezeryan oldum seni çok iyi anlıyorum.benim doğumumda kolay geçmişti. Allah analı babalı büyütsün inşallah.

X