kızımla başım belada

tugbass

Guru
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2011
1.094
29
318
Kayseri
merhaba 2 yasında bi kızım var asırı yaramaz heryeri dagıtıyor dolapları dokuyor eline meyve suyu versem halılara döküyor cok agresif bi çocuk kimseyle geçinemiyor sürekli dövüyor arkadaşlarını hiçbirsey yediremiyorum oynata oynata zor yediriyorum zaten yemeklere daha geçmedi tükürüyor hala çorba içiyor sürekli bizi ısırıyor hep onunla ilgilenelim istiyor kendi basına hiç oyuncaklarıyla oynamaz ben nerdeysem benim arkamda sürekli mızmızlık yapar çok sinirli olmuyacak seyler ister biz yapmayıncada hemen aglar ne yapayım kızlar beni cok bunalttı kendime ayıracak vaktım kalmadı çok yıpratıyor beni

kızınız 2 yaş sendromuna girmiş.zor bir dönem ama bir süre sonra geçecek.

Ben de aynısını diyecektim.
Biz de 2 yaş sendromunu epey problemli geçirdik.
Ama ben hiçbir zaman başımın belada olduğunu düşünmedim. Tavsiyem siz de öyle düşünmeyin.
O bir çocuk. Minicik bir çocuk. Ve size ihtiyacı olan çaresiz savunmasız bir çocuk.
kendini ispatlamaya çalışıyor.
Ve en önemlisi geçecek.
İnanın bana geçecek...

Benimde 2,5 yaşında çok yaramaz bir oğlum var.2 yaşındaykende akranlarınada bizede vurduğu oluyordu.Ama şu an yaza göre çok çok iyi.Vurması falan bayağı azaldı.zamanla büyüdükçe düzeliyor.Biraz sabır ve ilgi.Evde yanlız olduklarından sıkıntıdan sürekli evi karıştırır benim oğlumda halen.Çekmece dolap ne varsa boşaltır.sadece sizin çocuğunuz değil iş yaparken peşinizde gezinen emin olun çoğu öyle.Ev işlerini ben oğlumla beraber yaparım mesela.Onuda oyun haline dönüştürürüz.Yemek yaparkende öyle.Yada uyurken yaparım genelde yemeği falan.Mutfakta dolaşmasın diye.Herşeyin bir çözümü var başımın belada olduğunuda hiç düşünmedim şu ana kadar..

Çalışıyormusunuz,eğer çalışıyorsanız sizi akşama kadar özlediği için sürekli arkanızda dolaşıyor olabilir.Benim oğlumda bakıcıda gayet akıllı uslu dururmuş,benimle sürekli yaramazlık yapardı.Yemek,dolap çekmece karıştırma onda da olan huylardı.İnanın hepsi zamanla geçiyor ve siz gülümseyerek hatırlıyorsunuz bu günleri.

Aynı benim küçüklüğüm Annem anlatır hep çok yaramazdın istediğin birşey olmayınca ortalığı ayağa kaldırırdın, seninle bir yere gidip 1 saat oturamazdım, bakışlarından birşeyi kıracağını dökeceğini anlardım bir elini tutana kadar diğer elinle yapardın ne yapacaksan diye anlatır ayrıca bende çok kavga ederdim arkadaşlarımla 8-9 yaşıma kadar sürdü bu genellikle erkek çocukları döverdim eve şikayete gelirdi babaları Ama şimdi gayet sakinim yani biraz agresiflik var ama damarıma dokunmadığın müddetçe melek gibiyim

Diyeceğim o ki geçer şekerim biraz sabret adı üstünde çocuk ne yapacakları belli olmuyor, bir dönemden sonra düzeliyorlar merak etme

2 yıllık bir dönemin başlangıcındasınız.

diğer arkadaşların da dediği gibi 2 yaş sendromu bunun adı.

gelişimi için çok normal.

3 yaşını doldurduğunda sonlanacak...

eğer teselli edecekse merak etmeyin tüm çocuklarda var bu durum..

benim başımda da var bir tane

kızınız 2 yaş sendromuna girmiş.zor bir dönem ama bir süre sonra geçecek.

Ikı yas sendromuyla karşı karşıyasınız yalnız kızınızın vurması ve ısırması bu sendromun özelliği değil bence..Onunla sakin,kızmadan konuşun,zaman ayırıp oyun oynayın,kitap okuyun,enerjisini harcaması için oyun alanlarına götürün,biraz yürütün ama gözlemleyin de..Allah güle güle büyütmek nasip etsin.

Merhabalar, arkadaşlarında dediği gibi 2 yaş sendromu bu anlattılarınız. bizdede var sizinkinden:) emin olun zamanla azalıyor. benim oğlumda 27 aylık. herşeyi kendi yapmaya çalışıyor. kendini ispatlama kavgası yani anlayacağınız. biraz araştırısanız 2 yaş sendromunu bunların normal olduğunu göreceksiniz. oyun konusunda belki şöyle bir tavsiyede bulunabilirim. ben önceden oyuncaklarının hepsini ortaya koymuyordum. her gruptan yani araba, tahta oyuncak, puzzle, kitap vs. gibi oyuncakları gruplara ayırmıştım her pazartesi grupları değiştiriyordum. amaç oyuncakları özlesin yeni gibi sanıyolar ilgilerini çekiyo. belki bu işe yarar. ama baktım sizin dediğiniz gibi peşimden ayrılmıyo malesef koydum hepsini koydum ortaya belki birisi ilgisini çekerde oynar diye. çok işim varsa eğer yemek yapma ortalık toplama vs. oyuncaklardan birkaçı ile oyuna başlıyorum kendim onuda oyuna dahil ediyorum oynuyoruz beraber sonra dalınca benim yokluğumu farkedene kadar annecim şimdi geliyorum diyorum 10-15 dakka fark etmiyor yokluğumu edince zaten geliyo yanıma dikkatini birşeylere vermeye çalısıyorum yani. belki bu işinize yarar bir yöntem olabilir. kolay gelsin...

çocuğunuz yaramaz değil sadece gelişiminin gerektirdiği şeyleri yapıyor.
ne kadar seviyoruz hemen çocukları yaramaz diye etiketlemeyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…