kızımın yürüme ve konuşması hakkında...:(((

duyguby

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2007
881
10
96
Muğla
Merhaba arkadaslar,

kızım 20 gun sonra 1 yasına girecek.sizlere kafamı cok kurcalayan birsey sormak istiyorum.Kızım hala yurumuyor.su an elleriyle tutunarak kalkmaya ve mesela koltuğa tutunup yan yan kenarında yurumeye basladı.ama hani tay tay yaparızya.2-3 saniyeden fazla durmuyor.hemen oturuyor.yaşıtlarına göre zayıf kızım.acaba bu etkilermi??biliyorum her cocuk aynı değil ama sizce bu durumda(tutunarak yurume) ne zaman sonra yurumeye başlar.arkadaslarımın cocuklarının 1.yaş fotolarına baktım,çoğu ayakta...(

diğer sorum ise konuşması ile ilgili.bu daha cok canımı sıkıyor.hala hiçbir kelime etmedi.ne anne ne baba ne mama.konusmaya cabalamıyor bile.agu bile yapmıyor.kastettiğim cumle kurması değil.baba dese anne dese içim rahat edecek.ama tık yok.benim durumumda olan varmı???7-8.ayında anne baba dede diyenleri gördukçe içime sıkıntı giriyor,endişeleniyorum..birde cok tv izliyor.maalesef annem bana yardım ediyor bakarken ve tv izlemesin desemde oralı olmuyor kimse..

Yürüme hızı doğum günü geçer geçmez daha hızlanıyor.Yani bir bakacaksın yürüyor.benim kızım doğum gününden bir hafta sonra yürümeye başlamıştı.Ama yiğenlerim daha geç yürüdü.Yanlız bence sorun yapman gereken yürümemesi değil.Konuşmaması ilginç.Doktorunuz yok mu o ne diyor?

yalnız değilsin... dr kontrolünde eğer fiziksel bir rahatsızlık çıkmadıysa canını fazla sıkma.. televizyon eksi puan.... benim oğlum 2,5 yaşında bir iki kelime zar zor söylüyor... yürümeside geç olmuştu... 18 aya kadar kalkıyorlar merak etme.. sende zorlama zaten... ama şu televizyonu en azından azalt... meraklı dır dır edenlerede kendinden emin olarak rahat yanıt ver.. çocuğun yanındada butarz sohbetlere izin verme... radar gibi herşeyi o kadar iyi anlıyorlar ki.... sağlıkla kalın..

cnm fiziksel bir rahatsızlığı yok çok şükür.alkış yap derim alkışlar,bebeği öp derim öper.annenin memesi nerde derim açıp gösterir:)) ama ses seda yok.çığlıklar atar,tukurup şımarır.bu akşam bıb bıb dedi durdu.ama sonra sustu.bide emmmm diye bi ses cıkarıyor ama anlam veremedim..yurumesini cok takmıyorumda konusma olayı sinirimi bozuyor.bu hafta doktor kontrolu var.bakalım ne diycek doktor.tv yi yasaklayacağı kesin ama:))

bazı çocuk erken konuşur bazısı geç.benim 2 bucuk yaşında öğrencim var daha yeni anne demeye başladı.

peki neler yapmalıyım.aslında hiç durmadan konusuyorum.yaptığım herseyi anlatıyorum tek tek.ama hiçbana odaklanmıyor.surekli etrafta bişeylerle ilgileniyor.acaba bu aylarda normalmiki bu??

en önemlı zarar tv canım kapat hatta hiç açma ben dıkkat etmedım benım oglum 2 yasında daha öp deyınce öpmuyo bıle sosyal olamadı cunku cevre yok bu yüzden krese verıyorum tv yı kapat cocuklu ortamlarda bulun hatta konusan cocuklu ortamda ama daha 1 yasında her cocuk bır olmaz canım belkı bırden konusacaktı yürümemesıde benım oglumda öyleydi 1 yasında ama 13 aylık olunca birden yürüdü bu bebekler böyleydı canları ısteyecekte yapacaklar

birazda olsa rahatladım..biraz daha bekleyeyim .bugun bı bı gibi ses cıkardı ama o kadar..bakalım babaya dönecekmi bu sesler..

ben vakit kaybetmemenizi tavsiye ediyorum bu konuda canım çok yandı oğlum 18 aylık yürüdü 3 yaşında konuşmaya başladı tam net olarak öncesinde de hiç kelime söylemiyordu 2 yaşındaydı doktora götürdüğümde doktor bana kızdı yürümeside geç olmuş bu çocuğun niye beklediniz dedi sen kimseyi dinleme önce kızını bir çocuk gelişimciye götür yaşına uygun testler yaparlar için rahat eder..tv izletme onun yerine resimli kitaplar al kızına oku bol bol konuş çevrenide bu konuda uyar ve kararlı dur ama yürümek için 18 aya kadar vakit var diyor doktorlar ama yanında konuşmama da olunca dikkat etmek gerekir senin canını sıkmak değil niyetim ama ben çok dertlenmiştim bu konudan oğlum konuşmuycak diye çok yedim bitirdim kendimi ruh sağlığım bozulmuştu çok şükür artık konuşuyo

Son düzenleme:
diger konularda bilgim yok ama size tavsiyem televizyon izlememesi cunku zeka geriligi yaptigi soyleniyor

canım bana yürümemesi normal geldi 1 buçuk yaşa kadarda normalmiş zaten
daha yürür merak etme
konuşma kousundada tvnin etkisi vardır mutlaka
benim oğlum erken başladı konuşmaya
eimizde tv yok mesala..
bide yaşıtlarıyla bi araya gelmiyormu
sosyalleşirse de mutlaka faydasını görür

canım çok ilginç geldi evimizde tv yok demişsin yokmu gerçekden yoksa varda bebeğiniz varken açmıyormusunuz yanlış anlama farklı bir amaçla sormuyorum hiç tv olmayanı duymadımda ilginç geldi yoksa bravo valla size çok hoşuma gitti böyle bir yaşam tarzı seçdiğiniz için

yok canım neden yanlış anlayım ki
evet tv yok hiç almadık..
ihtiyaç görmedik
eşimde bnde ortak kararımız bu
inş.ömür boyu da almayız

Bravo valla canım o tv ye harcanılan zamanı birbirinize çocuğunuza daha yararlı uğraşlara harcıyorsunuzdur.Gerçekdende hani tv seyretmeyi sevmeyen insan çok vardır ama herkesin evinde tv vardır kimi az seyreder kimi çok ama evinde tv olmayanı ilk kez duydum ne yalan söyleyeyim hoşumada gitti

canım peki sen neler yaptın konusması için.birde tvye falan cok bakarmıydı bebeğin.bir soruna rastlandımı peki konusmaması hakkında birde.uyardığın için ayrıca teşekkurler..

maalesef canım hiç yaşıtı yok çevremde.bu arada tv konusundaki kararlılığınız cok hosuma gitti.bravo size.keşke bizde yapabilsek

canım peki sen neler yaptın konusması için.birde tvye falan cok bakarmıydı bebeğin.bir soruna rastlandımı peki konusmaması hakkında birde.uyardığın için ayrıca teşekkurler..

ilk önce tv kapattım belirli saatler dışında açmadım eşim akşam gelince haber seyerederdik okadar kreşe yazdırdım hemen özel eğitimde aldırdık ama bizim durumumuz çok farklıydı belki size göre göz teması yoktu ismine cevap vermiyordu sanki duymuyormuş gibi bütün bunların normale dönmesi 1 yılımızı aldı tv izlerdi evet cizgifilme bayılırdı reklam falan şimdi istemiyo kendisi kapatıyo tv anneciğim oyun oynuyalım diyo

Merhaba,

konu sahibi arkadaş gibi bu konuda bende dertliyim maalesef.
oğlum 17.ayına yeni girdi ama konuşmuyor söylediği kelime oda nadiren 1 yada 2 tane.
tv yede sevdiği çizgi filme ve yemek yedirirken reklamlara bakıyor sadece bu kadarın bi zararı olmaz sanırım.
yaşına girdiğinde yürümüştü,ve şuanda da her dediğimi anlıyor ve yapıyor.öğrettiğim birşeyi unutmuyor.

tabiki her çocuğun gelişimi bir olmaz kıyaslamak yanlış ama yaşıtlarının konuştuğunu duyuncada bi anne olarak tepkisizde kalamıyorum.

sizinde bu konuda bişeyler yaşadığınızı okuyunca bi akıl danışmak istedim.
bu konu beni çok üzüyor çünkü.

doktorlar çocuğun dil gelişimi oluşmadan tv zararlı olduğunu söylüyorlar genelde tabi ne kadar kaç saat izlediğinede bağlı endişeniz varsa doktora götürün ama normal çocuk doktoru değil çocuk gelişimci psikiyatri olsun mutlaka yaşına uygun bikaç testle içiniz rahat eder

yani şuan için buna gerek varmı?
yoksa biraz daha beklemelimiyim:97:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…