- Konu Sahibi iclal&yigit
-
2001 temmuz dogumlu bi kızım var gelişimi yaşıtlarına göre oldukca geri 7yaşında bi çocuk görunumunde boyu 1.24 hatta gelişim geriligi ile ilgili endokrin bölumune göturdum 8ay önce hiç bisorun görulmedi
ama bugun vajinasının tuylendigini gördüm çok endişelendim( kızım sarışın bi kızdır ama tuyleri siyaha yakın acaba bu durum ilerlermi çok korkuyorum henuz gögusunde hasasiyet yok ama sizce bu tuylenme neden olabilir?
Kızınızı bir doktora götürün, eğer hormonlarında bir sorun yoksa bu gelişmeye başladığının habercisidir. Eğer gelecek yıl regl de olursa kızınız boy atacak ve yaşıtlarıyla arasında ki farkı kapatacaktır.
Ben de regl olduğumda 11 yaşımdaydım yani ilk okul 5. sınıfa gidiyordum, göğüs gelişimim, tüylenme vb. hep ilk okulda görmüştüm. O zaman öyle bir boy atmıştım ki 6 ay içinde 13 cm uzamıştım. Ortaokulda yaşıtlarımdan oldukça büyük gösteriyordum, görenler anneme ne kadar uzun kızın var derlerdi. Hatta geçen hafta benden iki yaş küçük kuzenimle konuşuyorduk kendisi 1.80 bu arada. Hatırlıyorumda sen çok uzun bi kızdın biz çocukken falan ben bayaa küçük kalırdım yanında dedi
Büyük bir ihtimal kızınızda sorun çıkmayacaktır, ailede boy ortalamsı kaç bilmiyorum ama kızınız gelişme dönemine girip boy attığı andan itibaren daha da uzaması için onu yüzmek-basket vb gibi spora yönlendirirseniz ileride kendisine büyük bir iyilik yapmış olduğunuzu görürsünüz.
kızımın gelişim geriligide genetik bulunmuşdu ben 1.52 eşim 1.72 boyundayız
sizinde butun belirtiler ilkokul yaşında görünmüş acaba yapı olarak yapılı iri birimiydiniz?
çünkü erken ergenlik genelde yapısını önde tamamlayanlarda daha sık görunmekde
ben gelişimi normal ilerleyen biri oldugum halde tuylenmemde rengl olmamda 13yaşında oldugum için kızımdaki bu erken degişiklik çok korkuttu açıkcası en buyuk etkende kızımın vucut yapısı kızımla yaşıt olupta tuylenme ve gögus hassaiyeti çıkanlarıda varmış ama gelişimleri oldukca iyi oldugu için çok yadırganmıyor doktorlar tarafından yazınki göturdugum endokrinoloji uzamanına konuyu bildirdim uamrım olumlu bi cevap alırım
kızımın gelişim geriligide genetik bulunmuşdu ben 1.52 eşim 1.72 boyundayız
sizinde butun belirtiler ilkokul yaşında görünmüş acaba yapı olarak yapılı iri birimiydiniz?
çünki erken ergenlik genelde yapısını önde tamamlayanlarda daha sık görunmekde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?