• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Kızımın vajinasındaki tüylenme

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

iclal&yigit

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2008
38
0
86
40
Diğer
2001 temmuz dogumlu bi kızım var gelişimi yaşıtlarına göre oldukca geri 7yaşında bi çocuk görunumunde boyu 1.24 hatta gelişim geriligi ile ilgili endokrin bölumune göturdum 8ay önce hiç bisorun görulmedi
ama bugun vajinasının tuylendigini gördüm çok endişelendim:(( kızım sarışın bi kızdır ama tuyleri siyaha yakın acaba bu durum ilerlermi çok korkuyorum henuz gögusunde hasasiyet yok ama sizce bu tuylenme neden olabilir?:53:

muhtemelen kızında hormon bozukluğu var bence hemen bi dr. götürün testleri yapılsın korkutmak istemem geçenlerde izledim 3 yaşındaki bir çocuk regl görüyordu ve ilaçlarla durdurdular
en güzeli vakit kaybetmeden bir uzmana görünmeniz

Kuzenim 10 yaşındayken tüylenme başlamıstı...

Aynı yaştaydık ozamanlar hatırlıyorum bende yoktu tüy

ama kuzenımde vardı,teyzemler doktora götürmüştü

ama hiç bir sorun çıkmamıştı 11 yaşındada regl olmuştu.

Kullandığı bir ilaç var mı acaba..bazan ilaçların yan etkiside olabiliyor..

Cok tuylu bir insan degilim suan.
Ama ben de 10 yasimda tuylenmeye baslamistim.
Anormal bir durum mu bu?!
12de regl oldum.

çocuk doktoruna danış o seni yönledirir bence
bende 10.5 yaşında regl olmuştum.öncesinde tüylenmem olmuştu.ne güzel sen bilinçli bir annesin benim annem bu konuda hiç birşey yapmamıştı :(:(

sea_d bu durumda birseyler yapilmasi gerektigini dusunmuyorum.
Tabi bazi sikintilar hormonal problemler olabiliyor.
Sanirim konu sahibi bu yuzden tedirgin ama sizin de soylediginiz gibi
bilincli ve gerekli yerleri biliyor.
Ama dedigim gibi bana normal geldi.

2001 temmuz dogumlu bi kızım var gelişimi yaşıtlarına göre oldukca geri 7yaşında bi çocuk görunumunde boyu 1.24 hatta gelişim geriligi ile ilgili endokrin bölumune göturdum 8ay önce hiç bisorun görulmedi
ama bugun vajinasının tuylendigini gördüm çok endişelendim:(( kızım sarışın bi kızdır ama tuyleri siyaha yakın acaba bu durum ilerlermi çok korkuyorum henuz gögusunde hasasiyet yok ama sizce bu tuylenme neden olabilir?:53:

Kızınızı bir doktora götürün, eğer hormonlarında bir sorun yoksa bu gelişmeye başladığının habercisidir. Eğer gelecek yıl regl de olursa kızınız boy atacak ve yaşıtlarıyla arasında ki farkı kapatacaktır.

Ben de regl olduğumda 11 yaşımdaydım yani ilk okul 5. sınıfa gidiyordum, göğüs gelişimim, tüylenme vb. hep ilk okulda görmüştüm. O zaman öyle bir boy atmıştım ki 6 ay içinde 13 cm uzamıştım. Ortaokulda yaşıtlarımdan oldukça büyük gösteriyordum, görenler anneme ne kadar uzun kızın var derlerdi. Hatta geçen hafta benden iki yaş küçük kuzenimle konuşuyorduk kendisi 1.80 bu arada. Hatırlıyorumda sen çok uzun bi kızdın biz çocukken falan ben bayaa küçük kalırdım yanında dedi:59::59:

Büyük bir ihtimal kızınızda sorun çıkmayacaktır, ailede boy ortalamsı kaç bilmiyorum ama kızınız gelişme dönemine girip boy attığı andan itibaren daha da uzaması için onu yüzmek-basket vb gibi spora yönlendirirseniz ileride kendisine büyük bir iyilik yapmış olduğunuzu görürsünüz.:65:

ben gelişimi normal ilerleyen biri oldugum halde tuylenmemde rengl olmamda 13yaşında oldugum için kızımdaki bu erken degişiklik çok korkuttu açıkcası en buyuk etkende kızımın vucut yapısı kızımla yaşıt olupta tuylenme ve gögus hassaiyeti çıkanlarıda varmış ama gelişimleri oldukca iyi oldugu için çok yadırganmıyor doktorlar tarafından yazınki göturdugum endokrinoloji uzamanına konuyu bildirdim uamrım olumlu bi cevap alırım :59:

Kızınızı bir doktora götürün, eğer hormonlarında bir sorun yoksa bu gelişmeye başladığının habercisidir. Eğer gelecek yıl regl de olursa kızınız boy atacak ve yaşıtlarıyla arasında ki farkı kapatacaktır.

Ben de regl olduğumda 11 yaşımdaydım yani ilk okul 5. sınıfa gidiyordum, göğüs gelişimim, tüylenme vb. hep ilk okulda görmüştüm. O zaman öyle bir boy atmıştım ki 6 ay içinde 13 cm uzamıştım. Ortaokulda yaşıtlarımdan oldukça büyük gösteriyordum, görenler anneme ne kadar uzun kızın var derlerdi. Hatta geçen hafta benden iki yaş küçük kuzenimle konuşuyorduk kendisi 1.80 bu arada. Hatırlıyorumda sen çok uzun bi kızdın biz çocukken falan ben bayaa küçük kalırdım yanında dedi:59::59:

Büyük bir ihtimal kızınızda sorun çıkmayacaktır, ailede boy ortalamsı kaç bilmiyorum ama kızınız gelişme dönemine girip boy attığı andan itibaren daha da uzaması için onu yüzmek-basket vb gibi spora yönlendirirseniz ileride kendisine büyük bir iyilik yapmış olduğunuzu görürsünüz.:65:

kızımın gelişim geriligide genetik bulunmuşdu ben 1.52 eşim 1.72 boyundayız
sizinde butun belirtiler ilkokul yaşında görünmüş acaba yapı olarak yapılı iri birimiydiniz?

çünki erken ergenlik genelde yapısını önde tamamlayanlarda daha sık görunmekde

sizinde butun belirtiler ilkokul yaşında görünmüş acaba yapı olarak yapılı iri birimiydiniz?
çünkü erken ergenlik genelde yapısını önde tamamlayanlarda daha sık görunmekde

doğru bende iriydim yaşıtlarıma göre... göğüslerim 5 sınıfa geldiğimde belirginleştiği için çeketimi çıkarmak istemezdim utanırdım.:17: 6. sınıfa geçtiğimde bir rahatlama gelmişti çokları regl olmuştu :33:
Eyululu ergenlik için 11 yaş normal en aşağı 10 diye biliyorum ben :51:

dipnot : ailenin genetiğinde bulunan özellikler (kilo, tüylenme) erken yaşta yaşadım ama kızınızda böyle birşey olacağını hiç sanmıyorum.

Son düzenleme:
ben gelişimi normal ilerleyen biri oldugum halde tuylenmemde rengl olmamda 13yaşında oldugum için kızımdaki bu erken degişiklik çok korkuttu açıkcası en buyuk etkende kızımın vucut yapısı kızımla yaşıt olupta tuylenme ve gögus hassaiyeti çıkanlarıda varmış ama gelişimleri oldukca iyi oldugu için çok yadırganmıyor doktorlar tarafından yazınki göturdugum endokrinoloji uzamanına konuyu bildirdim uamrım olumlu bi cevap alırım :59:

Anladım, umarım bu gelişim ile ilgili problemleri buluğ çağında düzelir. Bana göre bu iyiye işaret.

çünki erken ergenlik genelde yapısını önde tamamlayanlarda daha sık görunmekde

Boy ortalamamanız normal, kızınız büyüdüğünde muhtemelen 1.60 - 1.62 boylarında olacak, tabii daha küçük çeşitli aktivitelerle daha da uzaması mümkün.

Ben hep zayıf ve küçük bir çocuktum, buluğ çağıma geldiğimde birden genç kız görüntüsünü aldım benim gelişimim çok erken ve çabuk olmuştu minicik ben bşrden herkesten daha büyük gösterir oldum tabii 16-17 yaşıma kadar artık boyum son hallerini aldı. 19 yaşımda 1.66 boyundayım, hiç iri görünmüyorum. Hatta ortopedi uzmanım 21 yaşıma kadar 4 cm daha uzama ihtimalimin olduğunu söylüyor.

Sizinde gözetiminizle kızınız sağlıklı ve güzelg gelişecektir. Endişeye gerek yok.:34: