kızımın tırnakları düşüyor başına gelen varmı :(

anneoldummutluyum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2013
239
7
46
Kayseri
3,5 yaşındaki kızımın baş parmak tırnağı düşüyordu alttan yeni tırnak görünüyor herhangi bir ağrısı olmadıgı için önemsemedik cuma akşamı baktım işaret parmağıda düşmeye başlamış. dün akşam yatarken fark ettimki serçe parmağındada var. herhangi bir iltihap kızarıklık şişme falan yok. cildiye uzmanı dolamadır diyor ama dolama resimlerine baktım hiç ona benzemiyor. aile hekimi (kızım geçen ay ellerinde döküntü olmuştu) ağzındada aftlar vardı ve doktor el yüz ağız hastalığı demişti) o hastalığın sonucu deyip çinko vitamin falan yazmış. yaşayan yada duyan varmı neden tırnaklar dökülüyor. internette yüksek ateştende olur diyor evet bu aralar çok ateşlenmişti. lütfen bilenler bilgilendirsin. diğer tırnaklarınada birşey olurmu diye korkuyorum

benim oğlumda el ağız olmuştu yazın
2 tırnağında dökülme oldu
altından yeni tırnak gelince üstündeki kendiliğinden düşüyor
ben kuruyup canı yanmasın diye sürekli krem sürerdim
2 tırnağında vardı sadece 2side düştü 4 ay oldu hiçbir sıkıntı
yada şekil bozukluığu yok
merak etme onlar düşer yenisi sorunsuz gelir inşallah

çok teşekkür ederim içimi ferahlattınız doktora falan gittinizmi ilaç kullandınızmı evet alttan çıkan tırnaklar düzgün gibi ama yinede kaygılanıyorum ilaçsız merhemsiz nasıl olacak başka tırnaklara geçerse :(

bence bir dr. götürüp kan tahlili yaptırın bildiğim kadarı ile demir eksikliğinden dolayı tırnaklar düşüyor. bende küçükken yaşadığım için biliyorum bunu.
acı çekmiyorsun tırnak düşerken hatta farkına bile varmıyorsun tuhaf bir şey bakıyorsun ki tırnağın yok alttan tırnak geliyor.
demir ilacı verir muhtemelen sonrasında hiç bir şeyi kalmaz bebeğinizin .. çok geçmiş olsun..

Hiç korkma cnm benim oğlumun durduk yerde tüm tırnakları dökülmeye başladı.. Dr'la görüştüm hemen meğerse o an ki tırnakları güçsüzmüş daha verimlileri geliyormuş.. Yani tırnakları yenileniyor şuanda artık daha sert tırnakları olacak annesi korkma😊

canım benim kızdada oldu hemde çok küçükken ayak baş parmaklarının tırnaklarının alttan yenisi geldi ağrı sızı olmuyor..
hatta doktorum calsiyumu iyi almış güçlü tırnaklar geliyor demişti..
mesaj attımn sanada posta girişin dolu..

7-8 yıl önce aynı şeyleri yaşadım ama ayak tırnaklarım dökülüyordu çok fazla bi acı çekmediğim için ilk düşeni önemsememiştim ama neredeyse tüm tırnaklarım dökülüp yeniden çıktı . doktor travmatik birşey olabilir demişti ilaç falanda yazmamıştı zaten yani sebebi nedir bende öğrenememiştim can sıkıcı bir durum inşaallah önemli bişi değildir.

3,5 yaşındaki kızımın baş parmak tırnağı düşüyordu alttan yeni tırnak görünüyor herhangi bir ağrısı olmadıgı için önemsemedik cuma akşamı baktım işaret parmağıda düşmeye başlamış. dün akşam yatarken fark ettimki serçe parmağındada var. herhangi bir iltihap kızarıklık şişme falan yok. cildiye uzmanı dolamadır diyor ama dolama resimlerine baktım hiç ona benzemiyor. aile hekimi (kızım geçen ay ellerinde döküntü olmuştu) ağzındada aftlar vardı ve doktor el yüz ağız hastalığı demişti) o hastalığın sonucu deyip çinko vitamin falan yazmış. yaşayan yada duyan varmı neden tırnaklar dökülüyor. internette yüksek ateştende olur diyor evet bu aralar çok ateşlenmişti. lütfen bilenler bilgilendirsin. diğer tırnaklarınada birşey olurmu diye korkuyorum

canım ben küçükken çok zayıftım hiçbirşey yemezdim ve belli bir yaşa kadar (4 -6) yaş arası el tırnaklaırm sürekli düşdü hayal meyal hatrlıyorum

şimdi düşününce içim birtuaf oluyorm ve şaun tırnaklarımda herhangi bir problem yok geçmiş olsun

Back
X