Kızımın sevmediği sebze yemekler yüzünden çaresiz kaldım..

golldkahveemm

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2024
250
160
35
Herkese merhaba.
7 yaşındaki kızım için imdaatt Allah'ım imdaatt.
İki yaşındayken her türlü sebzeyi çorbayı yiyen kızım büyüdükçe artık ne yiyecek diye düşünüyorum artık.. Nasıl başa çıkacağım ne yapacağım bilmiyorum.
Sürekli birşeyi acaba beğendi mi yermi diye gözlemler oldum. Doktor normal yaşıtlarına göre 4 5 kg eksik beslenmesine dikkat edin dedi. Dee
Ispanak, soğan, sarımsak, domates, kapya biber, pırasa, kabak, patlıcan, brokoli, karnabahar, peynir salça balık, köfte bunlar ASLA yemediklerinden bazıları. Nasıl bir yol bulacağız bunlar aşılır mı bilmiyorum 😔😔 Yemek yapıyorum soğan mı koydun anne salça koymasan mı acaba. Ona ayrı yapayım hadi aç kalmasın yeterki ama yapılacak seçenek yok 🧐😒 Çaresizlikten sizlere de sormak istedim.. Yemek seçen çocuk aşırı zor :KK43:

Evet niye öyle oluyor ben de çok merak ediyorum.

Arkadaşlarım da söylüyor,”küçükken hiç yemek seçmezdi,büyüdükçe yemek beğenmiyor” diyorlar.

Allahım yardımcınız olsun inşallah arkadaşım.

Ben de asla yemeyen biri olarak 20 yaşında yemeye başladım. Abur cubur fazlalığındandı benimki. Bi gofret de doyuruyodu zaten. Ama buna dikkat eden annelerin çocukları da soeun yaşayabiliyor. Dönemsel olarak damak zevki de gelişiyor ve sadece en lezetli bulduklarıni yemej istiyor olabilirler bence.

Abur cubur yiyen çocuklar bir süre sonra yemek seçiyorlar. Benim çocuklarım hiç seçmedi seçmiyorlar. Abur cubur belki ayda yılda bir veririm.

Herkese merhaba.
İki yaşındayken her türlü sebzeyi çorbayı yiyen kızım büyüdükçe artık ne yiyecek diye düşünüyorum artık.. Nasıl başa çıkacağım ne yapacağım bilmiyorum.
Sürekli birşeyi acaba beğendi mi yermi diye gözlemler oldum. Doktor normal yaşıtlarına göre 4 5 kg eksik beslenmesine dikkat edin dedi. Dee
Ispanak, soğan, sarımsak, domates, kapya biber, pırasa, kabak, patlıcan, brokoli, karnabahar, peynir salça balık, köfte bunlar ASLA yemediklerinden bazıları. Nasıl bir yol bulacağız bunlar aşılır mı bilmiyorum 😔😔 Yemek yapıyorum soğan mı koydun anne salça koymasan mı acaba. Ona ayrı yapayım hadi aç kalmasın yeterki ama yapılacak seçenek yok 🧐😒 Çaresizlikten sizlere de sormak istedim.. Yemek seçen çocuk aşırı zor :KK43:
Bunların makarnasini yapsanız ? Sebzeli makarna gibi ?ayran içiyorsa tuz yerine çaktırmadan peynir atın icine sonra blendirla iyice ezin. Balığı da mücver olarak bol dereotlu vs yapın...

Herkese merhaba.

Yemek yaparken beraber yapın, doğrama soyma gibi şeyleri yapmasın, ama kendi kafasında uydursun tarifi. Mesela dolma, poğaça, kek, krep gibi şeylere ekleme yapsın kendisi. Ona yemek tarifi defteri oluşturun. Markette meyve sebzeyi ona seçtirin. Belki ilgisini çeker böyle.

buyuyunce sever bence:)
ne seviyor?
mesela kizartma seviyorsa patates gibi kes kizart. ben de karnabahar hic sevmem annem kızartır onu yiyorum:)
ya da mucver. yagda kızarmış mucveri cocuklar cok severler. hamur kizartmasi gibi. icine kabak biber pirasa atabilirsin.
boregi ispanakli yapabilirsin. ıspanak sevmem ama ispanakli borege bayilirim..bol bol kasar peyniri falan da koyarsın cok ispanak tadi almaz. en sevdiği yemek neyse onun içine kat belki farketmez..mesela yogurt corbasi seviyorsa hic gostermeden icine rondolanmis sebzeyi at.
kabak cipsi yapabilirsin firinda. yeterince yaglayip bagaratlasan normal cips gibi oluyor.
ya da cilekli milkshake yap icine caktirmadan birkac dal ispanak at. farketmez bile:)
boyle boyle bir sekilde girer midesine.

Çok çıkmazdaysanız, yemediği şey fazlaysa duyu bütünleme düşünebilirsiniz.
Tat alanında da çalışan bir yerle tabii.

Herkese merhaba.
Ben liseye gidene kadar bu sebzeleri yemezdim 😆 sonra yurtta kalınca mecburiyetten yedim. Eşim hala yemez sebze. Yemek seçen seçiyor. Yapacak bir şey yok bence. Sevdiği şeyleri yedirin.

Hiç yemek yemeyen, annesi babası ilkokulda üzerine önlük bulamayan, sınıfın en minnoş kızı olarak oğlumdan çekiyorum şimdi ben de 😅 annemi anladığım yaştayım. Çözümü yok bence ya. Benimki de hep makarna, pilav, kızartma,tost, hamur işi,kek,patates,köfte-tavuk(asssla haşlama, sulu yemek şeklinde olmayacak) yer. Meyve, kuruyemiş bazen yer. Yani 2 yaşındayken ilk çorbasını yedi... Büyüyünce geçer diye bekliyorum ben de🥲

Ben hiç aburcubura yöneltmedim. 1 yaşında her şeyi bayıla bayıla yiyen çocuk birden yemez olmuştu. Sevdikleriyle sağlıklı alternatifler sunmaya başladım. Sizin kızınıza göre daha küçük ama sevdiği şeylerin içine karıştırabilirsiniz. Ebeveyn olarak da tutumumuz net olmalıymış, bugün menüde bu var gibi :) evet yemeyen hir çocuk karşısında aman yesin diye alternatif sunuyoruz. Ben de yapıyprum. Veli toplantısında psikolog bize haftalık menü oluşturmayı önerdi ve asla dışına
çıkmamayı. Belki birlikte yapabilirsiniz. Son olarak okulda oğluma önce çorba, sonra sebzelerve pilav makarna sunuyorlarmış. Önce tatlarına bakmazsan pilav veremem diyorlarmış (bu kendi anlattığı şekliyle). Bizimki bına uyum sağlamış, evde bana da öğretmenim oldı diyip tarhana çorbası falan yedi az da olsa bu şekilde 😁 siz de kendi çocuğunuza belki uyarlayabilirsiniz

X