arkadaslar tecrubelı annelerden yardım ıstıyorum kızım 1 ay 4 gunluk ve dogdugundan berı kusuyo bazen halk arasında curuterek cıkarıyo bazen oluk gıbı attırıyo bazende hemen yer yemez cıkarıyo gelısmıyo o yuzden cok mınık sokakta prematuremı dıye soruyolar cok canm sıkılıyo sutum var bendemı problem var dıye dusunuyom kusması normalımı curutme dıye bıse varmı kızlar acıl cvp:1no2:
canım benim büyük kzıımda çok ksardı..oluk gibi .. ama çok güzel kilo alırdı.. halk arasında derler ya yağıı alıp posasını atıyor. benimki ayenn öyle oluordu.. kilo alımı çok iyiydi o kusmaya rağmen.. ama sennki gelişmiyorsa belki stütün yaramıyordr canım.. bence dr una danış.. geçmiş olsun..
canim kusmasi normal ama sende üşütmüş olablirsin..şusıcak havalarda pekde anlaşılmayabilir ama sen üşüttüysen bebegin öyle çürümüşgibi kusar..sen kendini sakın canim..bide vitamini bol olan şeyler tüket.(örn:sebze meyve)kusmasi normal ama sütün besleyici değeri düşük galiba kilo alımı yavaşsa bundan olabilir..sen sütünün kalitsini arttir canim..ozaman kussada kila alabilir..
emzirdikten sonra sallama ve hemen yatırma biraz tut 45 derecelik eğimde yatır yatıracaksanda gazını mutalaka çıkart gazda kusturur çok emiyorsa mideşi şişer kusar kustuktan sonra hemen değil bir süre sonra tekrar emzirmye çalış bol su iç üşütmüşte olabilir çürümş gibi ondan kokar
canım geçmiş olsun seni çok ii anlıyorum.oğlum 3 buçuk aylık ve reflüsü var.inanılmaz kusuyo.gazınıda çıkarıyom ama genede kusuyo,ilaç verd dr o bile kesmedi kusmasını bende bıraktım şimdilik.belki 6 aydan sonra geçen kusmalardandır diye.peynir kesiği gibi olan kusmalar ise sütün yaradığını gösterirmiş.o çeşit kusmaya normal demişti dr.bebeklerin çoğu emdiğinin fazlasını kusar ve bu durum bebek kendi kendine oturmaya başladığında geçer.inşallah seninkide biran önce geçer.bende omzumda mendillerle gezmekten usandım ama yapacak bişey yok bekleyecez..
benim kızımda çok kusardı halada kusuyor neredeyse 4.ayımıza gireceğiz.önlük yetişmiyor günde defalarca üst değiştirdiğimiz oluyor.evet doktorlar kilo alımına bakıyor normalse kusmanın önemi yok diyor.kilo alımı normalse hiç korkma benim kızımda minik:)
benim oğluşumda doğduğundan beri kusardı halada tam geçmiş değill
ama gelişimimiz maşallahh cok iyi eğer kilo alımı iyiyse sorun yapmamak lazım
yani minik olması bence bi baz değil ,önemli olan kilo alımın normal olması
eğer alımı yoksa dr görüşseniz daha iyi olurr:teselli:
kusmaların cogunlukda nedenı duzensız beslenmedır.. yada bebek reflusudur.. bebekler ılk 1 seneye kadar kusarlar ama sonra muhakkak kesılmesı gerekıyo bu sure ıcınde bebege sıksık az az yedırme metodu uygulanır ve cogunlukda bebekde duzelme olur..egerkı 1 yasını doldurmus bebekde hala devam ederse uzun bı tedavısı surecı baslar ve gelecekde hastalık sınyallerı calar ama buda bınde bırdır..bebeklere sık sık ve az az yedırın bebekler adı ustunde sızın gozunuze her daım kılosu az acdır gele bılır ama oyle degıldır unutmayın..
Benim bebeğimde de aynı durum var,benim ki prematüre doğdu,ilk iki hafta doğru düzgün kilo alamadı, doktoru ilaç verdi,onu bir müddet kullandık,ben artık besledikten sonra uzun bir süre göğsümde yatarak tutuyorum zor oluyor ama,gazını hemen çıkarıyorum,etkili oldu bizde
benimde bebeğim çok kusuyor nerdeyse 8 aylık hala yediğini çıkartıyor ilk 6 ay anne sütü içti kussada kilo alımı güzeldi şimdi ek gıdaya geçtik zaten çok az yiyiyor oda zorlana onuda fışkırtarak kusuyor anne sütü gene kurtarıcımız oda olmasa kuş kadar kalcak zayıfladıda zayıfladı son 2 aydır kilo almadık kilo verdik burdan bende duyuru yapıyım kusmamsı için bi ilaç önerilen varmı doktor tarafından ay bıktım artık hertaraf batıyor çıkıyor.
Benim bebeğimde ilk 30 gün oluk gibi kusardı, burnundan bile süt fışkırırdı, şimdi 39 günlük bazen hiç kusmaz bazen kusar ama çok az kusuyor üzerini kirletmiyor.
ılk kusmalarında bende çok endişeleniyordum, doğum doktorumu arardım bana yeni anne olduğum için panik yaptığımı bunun gayet normal olduğunu söylerdi. Kilo alıyorsa kusmanın bir sakıncası yokmuş.