Kızımın Kusma Problemi

giovinetta

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2010
222
9
46
Diğer
Kızım o kadar uslu, sakin ve huzurlu bi bebekti ki olsa 5 tane daha büyütürüm derdim hep. 1-2 haftadır huyu suyu tepkileri o kadar değişti ki ne yapacağımı şaşırdım. Belki benzer sorunu yaşayıp da çözüm bulan vardır diye paylaşmak istedim.

Kusma problemi başladı 2 hafta kadarönce kahvaltısında domatesi yutamadı ve bütün yediğini kustu. 5. aydan beri ek gıda veriyorum, şimdi 9 aylık, ilk kez kustu. İlk 3 ay bile hiç kusmadı. Neyse, o gün fazla yedirdim heralde diye düşündüm, birkaç gün ısrar etmeden kendi isterse yedi. Bir gün tam kahvaltı bitti, yüzüme baktı uzun uzun, öğürdü, yine kustu. Sevdiği bir çorbası var, onu içerken de kustu. Diş çıkarıyor, beslenme zorluğu çekiyor olabilir diye düşündüm, yine de çok önemsemedim ama 1 haftadır ağlayınca da kusmaya başladı. Hiç ağlamayan bebeğimin sesi 3saniyede 1000 desibele çıkıyor sanki! Sonra yutkuna yutkuna kızarıp hemen kusmaya başlıyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Sinirden mi kusuyor, yoksa boğazı mı kuruyor da kusuyor anlayamıyorum. Bir de kustuktan sonra kusan o değilmiş gibi, sessizleşip oyununa devam ediyor ya da kendi kendine cıvıldıyor. Reflü olabilir diye düşünüyoruz ama hiç böyle birşeyi yoktu şimdiye kadar. Kendimi suçluyorum, bir yerde yanlış mı yaptım diye. Of çok dertliyim. Nazar oldu bebişime...

benim kızımda kusuyor birkaç defa doktora göürdüm birşeyi yok dedi sonra farkettimki bilerek kusuyor ya birşeyi yemek istemediğinde,yada ilgi çekmek için kızıyorum artık kusmak için öğürmeye başladığında.bazen boğazına birşey takılıyor o zamanda kusuyor ama o zamnaları anlıyorum gözleri kızarıyor numara yapacağında direk dilini genzine doğru geri çekip öğürüyor midesini bulandırıp kusuyor..inşallah bebeğinizde önemli birşey yoktur Allah acil şifalar versin..Ahh ahh bu çocuklar..

ah ki ne ah.. bizimki henüz durup dururken kusmadı, ama canı bişeye sıkılınca birden çığlık çığlığa ağlıyor ve tıkanıp öksürmeye başlıyor. Az önce uykusundan uyandı, bu arada uykusu da çoğunlukla deliksizdi ama bu aralar uyanınca yine bağır çağır ağlıyor. önceden mızmızlanır, sallayınca uyurdu. şimdi kusacak diye ağlatmamak için kucağıma alıp pışpışlıyorum. yine öğürmeye başladı hemen odadan çıkarıp dikkatini dağıtmak için aynayı falan gösterdim. isteyerek yaptığını sanmıyorum, zaten yüzü çok perişan oluyor o anlarda. iki yudum su verdim, sakinleşti. çok şükür bu defa kusmadı. dikkatini dağıtınca durdu galiba. inşallah geçer, o haline çok üzülüyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…